Heeft 'Abduction' de carrière van Taylor Lautner verpest?

Inhoudsopgave:

Heeft 'Abduction' de carrière van Taylor Lautner verpest?
Heeft 'Abduction' de carrière van Taylor Lautner verpest?
Anonim

Als een van de grootste filmfranchises aller tijden, veroverde Twilight de wereld stormenderhand en werd een moloch op het grote scherm. Het veranderde Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner in bekende namen, en het leek alsof het succes van die films deze artiesten voor het leven zette.

Sinds zijn tijd in de franchise heeft Lautner zijn acteerprestaties gestaag verminderd, en tegenwoordig blijft hij ook buiten de schijnwerpers. Op een gegeven moment speelde Lautner in een film genaamd Abduction, die hem in een actiester moest veranderen. Sommigen vragen zich echter af of het zijn carrière heeft verpest door de lauwe ontvangst van de film.

Laten we eens kijken naar Lautners reis en kijken of Abduction dingen heeft veranderd voor zijn carrièretraject.

‘Twilight’ maakte van Lautner een mainstream-ster

Na een wereldwijd succes in de pagina's te zijn geworden, nam de Twilight-franchise een wijs besluit om naar het grote scherm te gaan om te profiteren van het ingebouwde publiek. De gok wierp uiteindelijk vruchten af, aangezien de filmfranchise miljarden dollars kon genereren aan de kassa. Tijdens zijn tijd als Jacob Black in de franchise werd Taylor Lautner een mainstream superster.

Een rol bemachtigen in een grote franchise is buitengewoon moeilijk, maar de gelukkige artiesten die een rol kunnen bemachtigen, merken dat ze in een mum van tijd legio fans krijgen. Dankzij het spelen van een van de hoofdpersonages in de Twilight-franchise, werd de naam van Taylor Lautner snel in de schijnwerpers gezet.

Nadat de eerste drie Twilight-films megahits werden aan de kassa, raakten filmstudio's geïnteresseerd in het werken met Taylor Lautner en het kapitaliseren van zijn nieuwe naamwaarde. Het is logisch dat ze zo'n interesse in de jonge ster zouden hebben, gezien het feit dat hij al had laten zien dat hij een menigte naar de kassa kon trekken.

Dus in 2011 werd Lautner gecast als de hoofdrolspeler in de film Abduction, die een hoofdrol zou spelen voor de artiest.

‘Ontvoering’ was een misfire

Onderdeel zijn van een grote franchise is één ding, maar een echte leidende man zijn in Hollywood is iets heel anders. De meeste sterren willen niets liever dan de wereld bewijzen dat ze hun eigen grote films kunnen verankeren, en Taylor Lautner kreeg de sleutels van het koninkrijk toen hij werd gecast in Abduction.

Nu verdiende Lautner al een hoop geld voor zijn tijd als Jacob Black, maar hij kon een lucratieve deal sluiten voor zijn hoofdrol in Abduction. Normaal gesproken krijgt een ster niet meer dan $ 5 miljoen betaald voor hun eerste hoofdrol, maar Lautner kon de studio overtuigen om hem maar liefst $ 7,5 miljoen te betalen. Het is duidelijk dat de studio de investering zag als een investering die zijn vruchten zou afwerpen.

Aan de kassa kon de film $ 82 miljoen opbrengen tegen een budget van $ 35 miljoen, waardoor het een bescheiden succes werd. Het was echter geen teken dat Lautner klaar was om als hoofdrolspeler op het grote scherm op eigen benen te staan.

Nadat er nog twee Twilight-films uitkomen op de hielen van Abduction, zijn de zaken aanzienlijk vertraagd voor Lautner. Sommigen vragen zich zeker af of Abductie ervoor zorgde dat dingen voor hem verkeerd gingen.

Zijn carrière is vertraagd sinds

Dus, waarom ging het langzamer voor Taylor Lautner?

Volgens The Hollywood Reporter, Insiders wijzen op de ontvoering van 2011, die kritisch werd gepand (het verdiende $ 82 miljoen wereldwijd). Daarna zette Universal Stretch Armstrong in een ommekeer, en het aanbod van de leidende man was opgedroogd.”

Het lijkt er zeker op dat de lauwe run van Abduction ervoor zorgt dat studio's twee keer nadenken voordat ze het grote geld uitbetalen voor Lautner om een project te leiden.

"Zijn eerste film was gewoon niet erg goed, en het rechtvaardigde niet wat hij op dat moment vroeg", zei een producer volgens The Hollywood Reporter.

Op dit moment heeft de ster geen grote rol gespeeld sinds 2016 en blijft hij grotendeels buiten de schijnwerpers. Hij verdiende miljoenen dollars tijdens zijn acteertijd en het is heel goed mogelijk dat hij er gewoon voor kiest om te ontspannen en te genieten van zijn tijd weg van de camera's.

Eerlijk gezegd is het onmogelijk om te zeggen of Abduction dingen voor hem op het grote scherm heeft verpest, maar het rechtvaardigt wel enige discussie. Hij leek tenslotte voorbestemd voor een lange en vruchtbare carrière tijdens het hoogtepunt van Twilight's populariteit. Telkens wanneer hij besluit een grote comeback te maken, kun je maar beter geloven dat er een hoop geroezemoes over zal zijn, vooral van Twilight-fans die hem graag weer in actie zouden zien.

Aanbevolen: