De belachelijke reden waarom Mark Wahlberg een geliefde rol heeft gemist

Inhoudsopgave:

De belachelijke reden waarom Mark Wahlberg een geliefde rol heeft gemist
De belachelijke reden waarom Mark Wahlberg een geliefde rol heeft gemist
Anonim

Nadat Mark Wahlberg beroemd werd nadat de release van zijn hit "Good Vibrations" enorm populair werd, verwachtten veel mensen dat hij een eendagsvlieg zou zijn die snel vergeten zou worden. Hoewel Wahlberg nooit een ander nummer heeft uitgebracht dat de wereld stormenderhand veroverde, lijdt het geen twijfel dat hij verre van vergeten is.

Hoewel je gemakkelijk kunt beweren dat Mark Wahlberg meer geluk heeft dan de meeste filmsterren, aangezien hij zijn potentiële one-hit-wonder-status heeft overwonnen, zijn de dingen niet perfect voor hem verlopen. Wahlberg riep bijvoorbeeld ooit Tom Cruise in het openbaar om later te beseffen dat zijn redenen om boos te zijn op het Hollywood-zwaargewicht gebaseerd waren op een misverstand.

Als het gaat om de acteercarrière van Mark Wahlberg, lijdt het geen twijfel dat hij over het algemeen veel geluk heeft gehad. Er was echter minstens één keer dat het niet werkte voor Wahlberg. Wahlberg miste tenslotte de hoofdrol in een klassieke cultfilm vanwege een belachelijke keuze die hij maakte en waarop hij aandrong.

Andere rollen die Wahlberg heeft gemist

Zodra een acteur het echt ha alt in Hollywood, draait alles op rolletjes. Immers, als een acteur eenmaal een bewezen kaskraker is, gaan ze van het besteden van hun tijd aan het zoeken naar rollen naar het aanbieden van zoveel onderdelen dat ze er veel van moeten afwijzen. Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat elke filmster wil geloven dat ze goede instincten hebben als het gaat om de rollen die ze kiezen om te nemen of door te geven. Helaas is dat niet vaak het geval.

In de loop der jaren heeft Mark Wahlberg een lange lijst met films doorgegeven volgens notstarring.com. Gelukkig voor hem maakten verschillende van de rollen die Wahlberg verkoos te weigeren deel uit van films die niet goed werden ontvangen toen ze werden uitgebracht. Wahlberg gaf bijvoorbeeld films als Pride and Glory, S. W. A. T., The Black Dahlia en Infamous door.

Helaas voor Mark Wahlberg wees de acteur de kans af om te schitteren in verschillende films die later als klassiekers werden beschouwd. Wahlberg verwierp bijvoorbeeld de kans om in een veelgeprezen film te schitteren en dat is jammer, aangezien het maken van Brokeback Mountain fascinerend klinkt. Wahlberg miste ook een ander bekroond historisch drama, Cinderella Man uit 2005. Het meest opvallende was dat Wahlberg in de race was om het personage van Matt Damon in Ocean's Eleven te vertolken, maar dat is duidelijk niet gelukt voor Mark.

Een cultklassieker

In 2001 werd een unieke sci-fi psychologische thrillerfilm genaamd Donnie Darko uitgebracht. Helaas voor iedereen die betrokken was bij de productie van Donnie Darko, presteerde de film niet goed aan de kassa. Volgens Wikipedia verdiende Donnie Darko zelfs maar een schamele 7,5 miljoen dollar aan de kassa.

Ondanks Donnie Darko's minder dan geweldige prestaties in theaters, ontdekten heel veel mensen de film toen deze op home media werd uitgebracht. Hoewel Donnie Darko een vrij ondoorgrondelijke film is, is er iets aan de toon van de film dat mensen over de hele wereld aanspreekt. Als gevolg hiervan wordt Donnie Darko beschouwd als een cultklassieker.

Een vreemde keuze

Wanneer de meeste films uitkomen en floppen aan de kassa, is dat een uiterst negatieve zaak voor alle betrokken acteurs. Er zijn zelfs verschillende voorbeelden van acteurs wiens carrière op de helling is geraakt nadat een van hun films faalde aan de kassa. Aan de andere kant van het spectrum werd de carrière van Jake Gyllenhaal grotendeels gelanceerd omdat hij speelde in Donnie Darko, hoewel de film in de bioscoop flopte. In feite blijven mensen twee decennia na de release zo veel om de film geven dat ze opgetogen waren toen Gyllenhaal zijn Donnie Darko-script tegenkwam.

Gezien hoe behulpzaam Donnie Darko was voor de carrière van Jake Gyllenhaal, lijkt het veilig om aan te nemen dat Mark Wahlberg wenst dat hij degene was die in de film speelde. Ongelooflijk genoeg verloor Wahlberg de kans om te schitteren in Donnie Darko om een reden die alleen maar als belachelijk kan worden omschreven.

Hoewel Mark Wahlberg dertig werd in hetzelfde jaar dat Donnie Darko werd vrijgelaten, kreeg hij de kans om de titulaire middelbare scholier van de film te spelen. In tegenstelling tot de andere films waarin hij de kans om in te schitteren afwees, wilde Mark de rol spelen, maar Wahlberg verloor de kans om in Donnie Darko te spelen vanwege een vreemde acteerkeuze die hij maakte. Om welke reden dan ook, besloot Wahlberg dat hij Donnie Darko moest spelen met een lisp, wat een idee was dat de regisseur van de film verwierp. Nadat Wahlberg bleef aandringen op zijn lispplannen, werd hem de deur gewezen. Omdat Wahlberg veel te oud was om een middelbare scholier te spelen, is het raar genoeg om je voor te stellen dat Mark Donnie Darko uitbeeldt zonder rekening te houden met het gelispel.

Aanbevolen: