De belachelijke reden waarom Meryl Streep niet in 'King Kong' werd gecast

Inhoudsopgave:

De belachelijke reden waarom Meryl Streep niet in 'King Kong' werd gecast
De belachelijke reden waarom Meryl Streep niet in 'King Kong' werd gecast
Anonim

Als we kijken naar het landschap van ongelooflijke artiesten in Hollywood, zullen maar weinigen ooit in de buurt komen van het werk dat Meryl Streep tijdens haar carrière heeft gedaan. Genomineerd voor talloze prijzen en met een ster in talloze hitfilms, blijft Streep's legende elke dag groeien. Ze is door de jaren heen veel veranderd, maar één ding blijft hetzelfde: ze is misschien wel de beste in het vak.

Eerder in haar carrière was Streep in voor een rol in een klassieke film, maar verloor ze uiteindelijk van een andere ster. Het verhaal over hoe ze haar rol verloor, onthulde echter een vervelende waarheid over Hollywood.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Meryl Streep is een filmlegende

Meryl Streep Mamma Mia
Meryl Streep Mamma Mia

Op dit punt in haar carrière heeft Meryl Streep haar plaats in de filmgeschiedenis gecementeerd als een van de meest getalenteerde artiesten die ooit op het grote scherm te zien waren. Ze heeft talloze klassieke uitvoeringen ingeleverd en is een bron van inspiratie geweest voor jongere artiesten die op zoek zijn naar sterren op zich. Het is al tientallen jaren van succes en de actrice verlangt nog steeds naar meer.

Streep begon haar acteercarrière in de jaren 70 en nam geen tijd om de wereld te laten zien waartoe ze in staat was. De jonge actrice, in slechts haar tweede rol op het grote scherm, werd genomineerd voor een Academy Award dankzij haar ongelooflijke optreden in The Deer Hunter. Ze had een warme start en de zaken zouden alleen maar blijven escaleren voor de jonge ster.

Door de jaren heen heeft de actrice in een eindeloze hoeveelheid ongelooflijke films gespeeld. Streep's credits omvatten foto's zoals Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice, Out of Africa, Death Becomes Her, Mamma Mia en nog veel meer. Dit zijn slechts enkele van de klassiekers waar ze in speelde, en geloof ons als we zeggen dat haar oeuvre veel indrukwekkender is dan alleen deze paar credits.

Naast talloze hits heeft Streep de afgelopen decennia opgeruimd bij de grootste prijsuitreikingen. Streep is genomineerd voor 21 Academy Awards, waarvan er drie tijdens haar illustere carrière mee naar huis gingen. Ze heeft ook een schat aan Golden Globe- en SAG-nominaties om op te starten.

Hoe geweldig de dingen voor Streep ook zijn geweest, de dingen zijn niet altijd naar haar zin gegaan, met een opmerkelijke snub eerder in haar carrière.

Ze was in voor een rol in 'King Kong'

Meryl Streep
Meryl Streep

In 1976 keerde het iconische monster, King Kong, terug naar het grote scherm voor een nieuwe generatie filmfans, en tijdens het castingproces overwoog Meryl Streep om Dwan in de film te spelen. Helaas voor de jonge Streep zou ze de kans mislopen om Dwan in de film te spelen.

De rol zou uiteindelijk worden gewonnen door Jessica Lange, en dit bleek haar eerste grote filmrol te zijn. Over het winnen van de jackpot gesproken. De film werd uitgebracht in december 1976 en werd een groot succes aan de kassa, met een brutowinst van bijna $ 100 miljoen. Het was een enorme hit voor degenen die aan het project mochten deelnemen, terwijl het een gemiste kans was voor degenen die het optreden niet kregen.

Ondanks het immense talent dat ze altijd heeft laten zien, was Streep niet in staat om de rol van Dwan in de film te krijgen. Het is merkwaardig dat iemand een kans om met Meryl Streep te werken zou laten liggen, en naarmate de tijd verstreek, vertelde de actrice in detail waarom ze niet in de film was gecast. Blijkt dat de regisseur een echt vreselijke reden had om de jonge Streep door te geven ten gunste van Jessica Lange.

Ze was te lelijk

Meryl Streep
Meryl Streep

“Ik liep naar binnen en zijn zoon zat daar [wijst naar links], en hij was erg opgewonden dat hij deze nieuwe actrice binnenbracht. En de vader zei in het Italiaans tegen zijn zoon – want ik begrijp Italiaans – hij zei: ‘Que bruta? Waarom breng je me dit lelijke ding?' Het was ontnuchterend als een jong meisje, 'herinnerde Streep zich.

In het Italiaans antwoordde ze: "Het spijt me dat ik niet mooi genoeg ben om in King Kong te zijn!"

Ja, Streep miste de kans om eerder in haar carrière in een grote hitfilm te spelen omdat ze niet mooi genoeg werd gevonden. Dit is iets dat waarschijnlijk met andere artiesten is gebeurd, en het is interessant voor haar Streep om zo openhartig te zijn over wat er al die jaren geleden is gebeurd. Sommigen vragen zich af hoe vaak dit is gebeurd en hoe groot het probleem door de jaren heen is geweest.

Hoewel ze King Kong om een vreselijke reden heeft gemist, werd Streep nog steeds een legende op zich.

Aanbevolen: