Hoe Donald Trump 'South Park' onbedoeld veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe Donald Trump 'South Park' onbedoeld veranderde
Hoe Donald Trump 'South Park' onbedoeld veranderde
Anonim

Het ding over South Park is dat het on-the-fly wordt gemaakt. De populaire Comedy Central-show wordt meestal geschreven, geanimeerd en uitgezonden ongeveer een week nadat makers Trey Parker en Matt Stone eraan denken. Dit is slechts een van de vele redenen waarom die-hard fans onder de indruk zijn van wat de show in elke aflevering bereikt. De show, die is ontstaan uit een afkeer van filmmaken, slaagt erin de verhalen van talloze personages met elkaar te verweven terwijl ze enkele zeer gevoelige onderwerpen en actuele gebeurtenissen aanraakt, waarbij de dingen vanuit zoveel mogelijk hoeken worden benaderd. Als je op de een of andere manier koppig bent over een probleem, dan is dit niet de show voor jou. Tenzij je iemand bent die graag zijn ideeën ter discussie stelt. Zeg wat je wilt over voormalig president Donald Trump, maar dat type is hij niet.

In veel opzichten is Trump de perfecte persoon om te satiriseren omdat hij zichzelf zo serieus neemt. En toch wilden Matt en Trey niet te veel tijd aan Trump besteden toen hij zijn kandidatuur voor het eerst aankondigde. Helaas voor hen slaagde Trump er onbedoeld meerdere keren in om de koers van South Park volledig te veranderen. Hier is hoe…

Ze wilden dat Trump in een eenmalige aflevering zou verschijnen

In een interview op de Bill Simmons Podcast bespraken Matt Stone en Trey Parker de relatie van Donald Trump met de show en hoe hij erin slaagde hun creatieve proces en hun verhalen bij meerdere gelegenheden te veranderen. In het begin wilden Matt en Trey niet te veel tijd aan Trump besteden. Zoals veel mensen geloofden ze niet dat hij een legitieme kandidaat was voor de Republikeinse nominatie, laat staan het presidentschap. Dus deden ze één Trump-aflevering in 2015/Seizoen 19 en dat zou het einde ervan zijn.

Toen ze echter terugkeerden voor hun volgende seizoen, was Trump nog steeds erg relevant. Hij versloeg zijn meer gevestigde Republikeinse concurrenten en maakte nieuws over de hele wereld … niet altijd met een goede reden. Daarom wisten Matt en Trey dat ze een manier moesten vinden om hem in hun verhaal te verwerken. De stad South Park is tenslotte een microkosmos voor Amerika en moet daarom op de een of andere manier omgaan met de uitdagingen van het land.

Matt en Trey's manier om met Trump om te gaan, was om van de schoolleraar, meneer Garrison, een Trump-achtig personage te maken. De zaden hiervoor waren al in eerdere seizoenen geplant toen Garrison pronkte met nogal onverdraagzame overtuigingen, ondanks zijn homoseksualiteit en uiteindelijk transgenderisme. Maar de verhaallijn van het Garrison-Trump-verhaal zou eindigen naast de kandidatuur van Trump… Maar het bleef maar gaan en gaan en gaan…

"Het hield ons gevangen in deze interne logica dat Garrison Trump was", zei Matt Stone tegen Bill Simmons, voordat hij uitlegde hoe ze hem moesten laten rennen voor president en soortgelijke dingen moesten doen als wat de echte Trump deed.

Trump was buitengewoon moeilijk om te satariseren en in de show te werken … maar de verkiezing dwong hen het te doen

Dit alles was bijzonder uitdagend voor Matt en Trey, omdat ze het gevoel hadden dat Trump zijn eigen komedie aan het maken was. Hij was zo belachelijk en zo onredelijk dat hij zelf als een parodie voelde en daarom was het eigenlijk extreem moeilijk voor hen om op te scheuren.

Bovendien gaf Matt aan Bill Simmons toe dat hij zich extreem pessimistisch voelde tijdens het maken van seizoen 20, omdat hij vond dat Trump de slechtste aspecten van onze natuur vertegenwoordigde. Hoewel hij graag lacht om al onze interne Cartmans en ze analyseert, wilde hij niet dat dat element het land zou leiden.

Om hun pessimisme en het creatieve gat waar Trump ze onbedoeld in had gestopt te omzeilen, moesten ze heel creatief worden met hoe ze Trump inwerkten terwijl hij aan populariteit bleef winnen. Maar ze dachten nog steeds niet dat hij zou winnen. Dus een week voor de verkiezingen deden Matt en Trey wat ze altijd doen en maakten hun show voor de volgende week af. De aflevering was natuurlijk de aflevering van hun verkiezingsresultaten waarin Hillary Clinton won.

Omdat ze meer aan de libertaire kant van het gangpad waren, waren Matt en Trey natuurlijk ook ongelukkig met het vooruitzicht van een overwinning van Clinton. Het was echter veel draaglijker en verwacht dan een overwinning van Trump … Ze wisten niet.

Nadat de verkiezingsresultaten waren geworden wat ze waren, raakten Matt en Trey in paniek. Ze hadden minder dan 24 uur om de hele aflevering te wijzigen voordat deze werd uitgezonden.

"Een deel van de tegenvaller van het seizoen was dat we het nooit van plan waren - we wilden er nooit een groot Trump-ding van maken. We bleven maar denken dat het zou verdwijnen en we wilden niet verstrikt raken in gewoon een politieke show zijn, want er is genoeg goede politieke komedie', gaf Matt toe. "We vinden het leuk om in die ene week te ploeteren, maar de volgende week willen we scheetgrappen maken."

Met de overwinning van Trump betekende dit dat Matt en Trey manieren moesten vinden om Trump in te werken, maar niet door hem verteerd te raken. Door zich te concentreren op zaken als Tregridy Farms in de daaropvolgende seizoenen, evenals de pandemie in de twee specials, vonden Matt en Trey organische manieren om Trump in te werken zonder dat hij de focus was. Toch is het gewoon niet wat ze van plan waren te doen met hun show.

Aanbevolen: