Waarom Val Kilmer echt geen 'Top Gun' wilde maken

Inhoudsopgave:

Waarom Val Kilmer echt geen 'Top Gun' wilde maken
Waarom Val Kilmer echt geen 'Top Gun' wilde maken
Anonim

Er wordt tegenwoordig veel over Val Kilmer gepraat. Veel daarvan heeft natuurlijk te maken met de A24-documentaire Val. Vanwege zijn vreselijke strijd tegen keelkanker en zijn ondergang in Hollywood, hebben fans over de hele wereld hem een soort icoon gemaakt.

Vanuit één perspectief is dit logisch. De man was in de jaren negentig zowat overal. Hij was een echte filmster. Val was tenslotte Batman. Maar hij had ook de reputatie ongelooflijk moeilijk te zijn. Dit is iets waarvan zelfs Val heeft getuigd.

Maar maakt zijn Hollywood-verhaal niet per se minder interessant. Het kan het zelfs nog fascinerender maken.

Onder Val's ongelooflijke en gecompliceerde carrière-ervaringen is er een die enkele van zijn grootste fans kan verrassen. Het feit dat hij echt niet in Top Gun wilde spelen, is een schok, vooral omdat de film een van zijn meest geliefde en meest succesvolle films blijft.

Dus waarom wilde hij precies niet in de beroemde Tom Cruise-jagerpilootfilm?

Val is all-in op het Top Gun-vervolg, dus waarom niet de originele film?

Tijdens een fascinerend interview met The Independent gaf Val Kilmer toe dat hij echt niet mee wilde spelen in de kaskraker uit 1986. Hoewel hij beweerde dat hij 'smeekte' om in het komende Top Gun-vervolg, Top Gun: Maverick, te zijn. Dit heeft waarschijnlijk twee redenen. Eerst en vooral had hij veel plezier bij het filmen van de eerste film, die werd geregisseerd door wijlen Tony Scott. Er zijn zelfs berichten dat hij en Tom Cruise hun werkdagen zouden doorbrengen met elkaar in de maling nemen. Kortom, Val kon goed opschieten met zijn co-sterren, ondanks geruchten dat hij en Tom op de set vochten.

Maar de andere reden waarom hij terug wilde naar de Top Gun-franchise, is het feit dat hij een grote comeback kan gebruiken. En het lijdt geen twijfel dat Top Gun: Maverick een hit zal worden wanneer het in december eindelijk in de bioscoop verschijnt (vingers gekruist).

Dus, gezien Val's publieke opwinding voor zowel zijn betrokkenheid bij het vervolg als de aanstaande release, zijn fans nog meer in de war door zijn weerstand om in de eerste film te spelen.

Uiteindelijk komt de reden dat Val niet in de eerste Top Gun wilde zitten, neer op het feit dat hij 'moeilijk' was. Nogmaals, dit is iets dat Val openlijk over zichzelf erkent.

Ja, Val's houding is waarom hij geen Top Gun wilde maken.

Wat was er precies mis met de houding van Val Kilmer?

Op het moment dat het Top Gun-script zijn radar kruiste, had Val een deal met drie foto's getekend met Paramount. Dit is iets dat in de jaren '80 en '90 heel gebruikelijk was voor bekende acteurs, hoewel het soort deal nog steeds bestaat. Studio's deden er alles aan om te profiteren van een opkomend product en Val Kilmer was dat absoluut aan het eind van de jaren tachtig. Dus Val had niet echt veel keus om de rol van Iceman in Top Gun op zich te nemen, omdat Paramount Pictures hem verplichtte iets te kiezen.

Volgens Looper had Val al twee van zijn vereiste Paramount-films gefilmd, Top Secret! en echt genie. En zijn agent was er zeker van dat Top Gun zijn laatste film in de deal was. Het is duidelijk dat Val's agent iets zag wat Val niet kon. Maar dit komt omdat Val ongelooflijk kostbaar was.

Val had les gehad op de zeer prestigieuze Jillard-school en had een theaterachtergrond. Toen hij het script voor Top Gun las, vond hij het "dom". Het voldeed niet aan de 'snobby'-normen die hem ertoe brachten acteur te worden.

Bovendien beweert hij dat hij geen grote fan was van het "oorlogszuchtige" karakter van de film zelf. Maar het is duidelijk dat het meer ging om het feit dat het een grote, glanzende, kaskraker was, dan om de 'hoge kunst' waar Val voor werkte.

Ondanks zijn gevoelens was er op dat moment in zijn carrière veel vraag naar Val, daarom deed regisseur Tony Scott er alles aan om hem over te halen om de film te maken. Na een eerste ontmoeting met Tony, kwam Val vast te zitten in een lift met de beroemde regisseur die hem in feite dwong om het project op zich te nemen.

Natuurlijk was dit uiterst gunstig voor Val, die zelfs nog een film met Tony ging filmen, True Romance. Het is duidelijk dat Val erkent dat zijn ego en 'snobby' perspectief (zijn woord) iets is waar hij spijt van heeft. Maar het hoort allemaal bij het leerproces. Gelukkig betekende het feit dat hij deze gevoelens opzij zette, dat hij mee mocht doen aan een van de meest geliefde films van de jaren tachtig. En de franchise geeft Val misschien de comeback waar hij en zijn fans naar op zoek zijn.

Aanbevolen: