Tom Cruise wilde 'Top Gun: Maverick' echt niet maken

Inhoudsopgave:

Tom Cruise wilde 'Top Gun: Maverick' echt niet maken
Tom Cruise wilde 'Top Gun: Maverick' echt niet maken
Anonim

Tom Cruise liet fans zien dat hij nog steeds de actiehelden heeft met Top Gun: Maverick, maar verrassend genoeg wilde de acteur "echt niet" schitteren in een vervolg op de kaskraker uit 1986. Tijdens een recent interview onthulde regisseur Joseph Kosinski dat hij slechts 30 minuten had om Cruise te overtuigen om te schitteren in de film, die onlangs de records van Memorial Day aan de kassa verbrijzelde.

Tom Cruise wilde geen vervolg maken op 'Top Gun'

De 48-jarige regisseur sprak met Polygon, waar hij onthulde hoe hij het complot moest pitchen voor Cruise in Parijs om de film van de grond te krijgen. Toen Kosinski Cruise eindelijk ontmoette, zei hij dat de acteur geen vervolg wilde maken en dat hij maar 30 minuten had om hem te overtuigen.

“Dus ik las het script. Ik had wat ideeën, en Jerry [Bruckheimer] hield van die ideeën. Hij zei: 'Weet je wat, je moet dit rechtstreeks aan Tom gaan pitchen',' vertelde Kosinski aan het tijdschrift.

"We vlogen naar Parijs, waar Tom Mission: Impossible aan het filmen was, we kregen ongeveer een half uur van zijn tijd tussen de setups", legde hij uit. “En ik had eigenlijk 30 minuten om deze film te pitchen, wat ik me niet realiseerde toen we overvlogen. Maar toen ik daar aankwam, ontdekte ik dat Tom echt niet nog een Top Gun wilde maken, "legde hij uit.

Hij vervolgde: “Het is een van die momenten als regisseur, je hebt er een op elke film, waar je ter plaatse bent om te beargumenteren waarom deze film gemaakt zou moeten worden. Ik had 30 minuten om het te doen.”

De film werd het meest winstgevende debuut uit de carrière van Tom Cruise

Kosinski vertelde het tijdschrift dat hij gelooft dat Jerry Maguire voor zijn pitch ging omdat "het hem een emotionele reden gaf om terug te keren naar dit personage" en toen hij de deal met Cruise bezegelde, zei hij dat de acteur zijn telefoon oppakte en belde het hoofd van Paramount Pictures en vertelde hen: “We maken nog een Top Gun.”

Kosinski zei dat het "behoorlijk indrukwekkend was om op dat moment de kracht van een echte filmster te zien."

Achteraf heeft Cruise de juiste beslissing genomen. Top Gun: Maverick debuteerde dit weekend met een opening van $ 124 miljoen in de stratosfeer. De film is het meest winstgevende debuut in de 40-jarige carrière van de acteur en zijn eerste die tijdens het openingsweekend $ 100 miljoen overschreed.

Aanbevolen: