Christian Bale's fotografisch geheugen hielp hem tijdens het spelen van Batman

Inhoudsopgave:

Christian Bale's fotografisch geheugen hielp hem tijdens het spelen van Batman
Christian Bale's fotografisch geheugen hielp hem tijdens het spelen van Batman
Anonim

Het maken in Hollywood is een zware klus voor elke artiest, maar sommige sterren krijgen vroeg een pauze en kijken nooit meer achterom. Christian Bale maakte al op jonge leeftijd gebruik van zijn uitzonderlijke talenten en begon een carrière die hem wereldwijd beroemd heeft gemaakt en ook veel geld.

Bale's tijd om Batman voor DC te spelen was lucratief voor de acteur, en het hielp hem een echte ster te maken. Bale moest deelnemen aan tal van fysieke actiescènes in de trilogie, maar gelukkig had hij een aas in petto om het hem op de set gemakkelijker te maken.

Laten we eens kijken hoe het fotografische geheugen van Christian Bale hem hielp bij het filmen van de Dark Knight-trilogie.

Christian Bale kan in elk genre gedijen

Sinds hij jaren geleden uitbrak als een jongere artiest, is Christian Bale een acteur die de aandacht trekt met zijn uitvoeringen, terwijl hij zichzelf bevestigt als een van de meest getalenteerde artiesten van zijn tijd. Hij neemt misschien niet altijd deel aan blockbuster-hits, maar het oeuvre van Bale is buitengewoon indrukwekkend. Het is ook behoorlijk divers, wat aantoont dat de man een beetje van alles kan doen terwijl de camera's draaien.

Bewijs nodig dat Bale is geboren om acteur te worden? Ga je gang en geef Empire of the Sun een horloge. Bale was nog maar een kind toen hij in die film speelde, en Steven Spielberg zelf had veel lof voor de jonge acteur dankzij zijn optreden in de film.

Volgens Spielberg: "Niets wat Christian Bale doet, heeft ooit indruk op me gemaakt. Hij is onverschrokken en hij was onbevreesd toen hij 12 jaar oud was. Ik ben meer en meer onder de indruk van elke rol die hij speelt. Maar in een rustige plek in mijn eigen leven zal ik zeggen: 'Dat is mijn jongen.'"

Naarmate de tijd verstreek, zou Bale een beetje van alles doen, inclusief musicals en thrillers. Altijd al Bale willen horen zingen? Geef Newsies een horloge! Het is een vergeten Disney-film uit de jaren 90 dat de show een totaal andere kant van de acteur is.

Het is ongelooflijk om te zien wat Bale heeft gedaan tijdens zijn tijd in Hollywood, maar we kunnen op geen enkele manier over zijn prestaties praten zonder zijn werk in de Dark Knight-trilogie nader te bekijken.

Hij speelde Batman tot in de perfectie

Tijdens de jaren 2000 maakte Batman een grote comeback op het grote scherm na een flauwte dicht bij de Schumacher-films. Christian Bale, vers van American Psycho, werd gecast als de hoofdrolspeler in de franchise, en uiteindelijk leidde hij het tot enorm succes aan de kassa.

In totaal zou Bale schitteren in drie DC-films, waaronder The Dark Knight, die door velen wordt beschouwd als de beste superheldenfilm aller tijden. Hij heeft kritiek gekregen op sommige elementen van zijn vertolking van Batman, zeker, maar Bale's tijd als de Caped Crusader bracht zijn carrière naar een ander niveau en veranderde Batman tegelijkertijd opnieuw in een steunpilaar van de kassa.

Bale deed het, ondanks dat hij nooit eerder een grote actiester was, behoorlijk goed voor zichzelf in fysieke scènes in de trilogie. Actiechoreografie kan voor elke artiest behoorlijk moeilijk zijn om vast te leggen, maar de acteur heeft iets dat voor hem werkt dat een enorme boost gaf aan zijn vermogen om te gedijen als de camera's aan het rollen waren.

Zijn fotografisch geheugen hielp zijn strijd Choreografie

Volgens de acteur zelf heeft Christian Bale een fotografisch geheugen, en dit was een enorme hulp bij de vechtchoreografie die in de trilogie werd gebruikt.

Volgens het commentaar voor Batman Begins hoefde Bale de choreografie maar een paar keer te zien te krijgen voordat hij deze volledig onder de knie had en deze tijdens de voorbereiding en het filmen zou uitvoeren. Dit is praktisch ongehoord en het moet geweldig zijn geweest voor het stuntteam om te werken met een ster die zijn gewicht op de actieafdeling kon dragen.

Uiteindelijk was de Dark Knight-trilogie een enorm succes voor Bale en DC. Hoewel de acteur sindsdien een aantal succesvolle projecten heeft gedaan, blijft zijn tijd als Batman het meest succesvolle punt van zijn illustere carrière.

De acteur speelt Gorr the God Butcher in Thor: Love and Thunder, wat betekent dat hij binnen de kortste keren zijn MCU-debuut zal maken. Het zal een scherp contrast zijn met zijn tijd als 's werelds beste detective, en fans kunnen niet wachten om hem weer in actie te zien. Laten we hopen dat het geheugen helpt bij zijn werk in de MCU voor de volgende Thor-film.

Aanbevolen: