Hoe het spelen van een goofy personage in films Rob Riggle hielp rijk te worden

Inhoudsopgave:

Hoe het spelen van een goofy personage in films Rob Riggle hielp rijk te worden
Hoe het spelen van een goofy personage in films Rob Riggle hielp rijk te worden
Anonim

Rob Riggle groeide op met dromen van een carrière op het scherm, als acteur en komiek. Terwijl hij studeerde voor zijn middelbare schooldiploma aan de Shawnee Mission South High School in Kansas, begon hij deel te nemen aan programma's op de tv- en radiostations van de school. Tegen de tijd dat hij in 1988 afstudeerde, verkozen zijn klasgenoten hem tot de meest humoristische student van hun jaar.

Hij volgde zijn opleiding aan de Universiteit van Kansas, waar hij theater en film studeerde, en tegelijkertijd zijn vliegbrevet behaalde. Dit bracht zijn carrière onbedoeld in een andere richting, want hij trad in 1990 toe tot het United States Marine Corps Reserve. Hij diende meer dan twee decennia bij de mariniers, terwijl hij zijn weg terug vond naar zijn ware passie - komedie en acteren.

Tegenwoordig wordt Riggle geschat op ongeveer $ 5 miljoen. Dus hoe werd een jonge, grappige acteur die in het leger zat uiteindelijk zo rijk?

Een moment van openbaring

Kort nadat hij bij de mariniers was gekomen, had Riggle een moment van openbaring. Hij realiseerde zich dat hij, hoewel hij een goede vlieger was geworden, er niet gepassioneerd over was. Hij wilde niet de rest van zijn leven iets doen waar hij niet van hield, en daarom zette hij zijn zinnen op het herontdekken van zijn ware noorden.

Rob Riggle Marines
Rob Riggle Marines

"Ik genoot van vliegen, maar had er geen passie voor", vertelde hij in 2007 aan lawrence.com, terwijl hij werkte als militaire correspondent voor The Daily Show. "Het [was] moeilijk voor te stellen dat ik mijn hele leven iets zou doen zonder er gepassioneerd over te zijn. Dus ik deed wat soul-searching en besloot dat komedie en optreden mijn passie was."

Riggle besloot op te schrijven wat zijn ultieme droom was en die na te jagen. "Ik besloot dat ik vastbesloten was en dat ik naar Saturday Night Live zou gaan", zei hij. "Ik heb besloten dat als ik de vliegschool verlaat, en als ik de mariniers verlaat, dit is wat ik ga doen."

Launchpad in de wereld van de showbizz

Terwijl hij een public affairs-baan had in een New Yorkse eenheid van het korps, begon Riggle 's avonds op te treden in de comedyscene van de stad. Langzaam maar zeker slaagde hij erin een naam voor zichzelf op te bouwen en uiteindelijk werd zijn doel om op SNL te worden gerealiseerd.

"Tien jaar later, bijna op de dag (hij schreef zijn doel op), in september 2004, belde Lorne Michaels (producer op SNL) me en vroeg me om bij de cast te komen", herinnert Riggle zich in dezelfde interview met lawrence.com. Zijn ambtstermijn bij SNL was van korte duur, aangezien het slechts één seizoen duurde, tussen 2004 en 2005.

Door in de show te zijn, heeft hij echter een droom verwezenlijkt die hij al sinds zijn kindertijd koesterde."Mijn hele leven had ik ervan gedroomd om in die show te zijn", vervolgde hij. "Ik zag ze altijd welterusten zeggen en de hele cast zien zwaaien. Om echt op dat podium te staan en terug te kijken naar het publiek, was geweldig."

Hoe kort Riggles tijd op SNL ook was, het diende ook als een goed startpunt voor hem in de wereld van de showbizz. In 2006 werd hij aangenomen als correspondent voor The Daily Show, toen gehost door de veel aanbeden Jon Stewart. Dit zou Riggle's grootste baan op televisie tot nu toe blijken te zijn, aangezien hij in een tijdsbestek van twee jaar in totaal 86 afleveringen te zien was.

Goofy persoonlijkheid in het echte leven

Sindsdien heeft Riggle zijn carrière en fortuin opgebouwd door in de loop der jaren in meerdere komische films te spelen. In zowat elk van deze films zul je hem vaak een dwaas personage zien spelen, wat overeenkomt met zijn eigen gekke persoonlijkheid in het echte leven.

Carrey Daniels Riggle
Carrey Daniels Riggle

In 2009 speelde hij officier Franklin in The Hangover. Het personage is een agressieve agent wiens voertuig wordt gestolen door de hoofdrolspelers, maar hij laat ze vrij op voorwaarde dat hij ze gebruikt in een echte taser-demonstratie.

Meer recentelijk speelde hij een personage genaamd Mackenzie in de Kevin Hart/Tiffany Haddish-film van 2018, Night School. Het personage van Riggle in deze film is een van een aantal volwassen studenten die 's nachts een opleiding volgen bij een middelbare schoolleraar. Riggle is ook in de huid gestapt van verschillende goofy personages in andere films, zoals Dumb and Dumber To, Absoluut alles en The War With Grandpa met Robert De Niro in de hoofdrol.

Nu zijn doel om een goed leven te maken van zijn passie voor komedie en acteren is bereikt, probeert Riggle ook zijn bereik uit te breiden. In 2018 speelde hij een legerkolonel in 12 Strong, een oorlogsfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Amerikaanse soldaten in Afghanistan.

Aanbevolen: