Hoeveel heeft Ferrell verdiend voor 'Anchorman'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel heeft Ferrell verdiend voor 'Anchorman'?
Hoeveel heeft Ferrell verdiend voor 'Anchorman'?
Anonim

Komediefilms hebben altijd de unieke eigenschap gehad om een groot publiek te boeien met wat ze op tafel brengen, en als er een goed genoeg is gedaan, kan het grote bedrijven genereren en zelfs een hele franchise op gang brengen. Dergelijke gevallen zijn zeldzaam, maar zoals we in het verleden hebben gezien, kan het volledig gebeuren. De Beverly Hills Cop-franchise is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van een grote comedy-franchise die zelfs zijn hoofdrol, Eddie Murphy, in een grote ster heeft veranderd.

Will Ferrell gebruikte zijn tijd op SNL om een populaire naam in comedy te worden, maar toen hij eenmaal overging naar het grote scherm, was de man gewoon niet te stoppen. Hij heeft een aantal beroemde films op zijn naam staan en Anchorman blijft een van zijn grootste en beste tot nu toe.

Ferrell verdiende geld met deze hit, maar hoeveel verdiende hij ervoor? Laten we eens kijken en zien.

Will Ferrell is een enorme ster

Voordat Will Ferrell in de jaren 90 werd gecast voor Saturday Night Live, had hij relatief weinig ervaring voor de camera. Dit zou echter snel veranderen zodra hij begon te laten zien wat hij kon op Saturday Night Live. De show stelde hem voor aan een groot publiek en binnen de kortste keren begon hij kleinere rollen in films te krijgen die hem uiteindelijk zouden helpen om een bankabele ster aan de kassa te worden.

Sommige van Ferrells eerdere projecten zijn Austin Powers: International Man of Mystery, Grace Under Fire, Living Single en Men Seeking Women. 1998 betekende echter een grote verschuiving voor de acteur, toen hij de leiding nam in A Night at the Roxbury samen met collega-SNL-castmaat Chris Kattan voor een cultklassieker. Plots had Ferrell wat vaart in zijn voordeel, en vanaf dat moment zou het alleen maar beter worden.

Toen de jaren 90 eindigden en de jaren 2000 begonnen, begon Ferrell echt op te blazen. Projecten als Superstar, Zoolander, Jay en Silent Bob Strike Back, Old School en Elf hebben allemaal het spel voor de artiest veranderd, en hij zou zijn opmars voortzetten tot in de jaren 2000 en daarna.

Sommige van de andere hits van de acteurs zijn Wedding Crashers, Talladega Nights, Blades of Glory, Step Brothers en The Other Guys. Ferrells verzameling komische werken is indrukwekkend en tot op heden blijft Anchorman een van zijn beste.

'Anchorman' was een hit die veranderde in een kleine franchise

In 2004 kwam Anchorman: The Legend of Ron Burgundy in de bioscoop en gaf Ferrell een voertuig met de hoofdrol om zijn komische vaardigheden echt te demonstreren. Op dit punt was de bal al aan het rollen voor zijn mainstream-succes, en deze aanhaalbare komediehit werd uiteindelijk een favoriet bij de fans waar velen nog steeds van houden.

Naast Ferrell in de film, bevat de film ook uitstekende artiesten zoals Paul Rudd, Vince Vaughn, Steve Carell, Ben Stiller en Christina Applegate. Opdat we niet vergeten dat de waanzinnig getalenteerde Kathryn Hahn zelfs in deze film zit. Ja, de cast is hier geladen, en met een scherp script van Ferrell en Adam McKay is het gemakkelijk in te zien waarom deze film zo'n succes werd.

9 jaar later, in 2013, werd Anchorman 2: The Legend Continues uitgebracht, en hoewel het niet zo geliefd was als het eerste deel, was de film nog steeds een financieel succes aan de kassa.

Afgezien van het vervolg, heeft Ferrell het personage ook geportretteerd in sportshows, en hij deed zelfs Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie, een direct-naar-video-release die werd gebundeld met de dvd voor Ankerman. Het iconische personage heeft tegenwoordig zelfs zijn eigen podcast.

Het succes van het spelen van Ron Burgundy doet mensen zich afvragen hoeveel Ferrell verdiende om het personage te spelen.

Ferrell kreeg $ 7 miljoen betaald voor 'Anchorman'

Volgens Inspiration Feed kreeg Will Ferrell een stevige $ 7 miljoen betaald om voor de allereerste keer Ron Burgundy te spelen. Aangezien hij al succes had gevonden, is het logisch dat hij de grens van $ 10 miljoen zou hebben gevolgd. Natuurlijk, naarmate de tijd verstreek, zou Ferrell het grote geld gaan opeisen voor zijn werk op het grote scherm.

Een interessant ding om op te merken is dat Ferrell een ton meer geld verdiende dan een echte presentator voor hun werk op televisie. Volgens Insider torent de 7 miljoen dollar van Ferrell uit boven het salaris van 64.600 dollar dat een echte presentator zou neerhalen. Hoe cool het voor deze presentatoren ook moet zijn geweest om een film over hun beroep te zien, het moest een beetje prikken in de wetenschap dat ze nooit in de buurt zullen komen van wat Ferrell deed voor zijn fictieve weergave van hun werk.

Anchorman was een enorm succes voor Will Ferrell en alle betrokkenen, en een cheque van $ 7 miljoen voor het acteren in een hitfilm klinkt niet als een al te slecht optreden.

Aanbevolen: