Hoeveel heeft Dr. Dre verdiend voor zijn muziek in Grand Theft Auto?

Inhoudsopgave:

Hoeveel heeft Dr. Dre verdiend voor zijn muziek in Grand Theft Auto?
Hoeveel heeft Dr. Dre verdiend voor zijn muziek in Grand Theft Auto?
Anonim

Er zijn veel fans van Grand Theft Auto Online over de hele wereld, maar sommigen zijn bekender dan anderen. Onlangs werd de beroemde rapartiest en producer Dr. Dre, een van de breinen achter het Death Row Records-label, toegevoegd aan GTA Online als onderdeel van een samenwerking met zes nieuwe nummers voor de Rockstar Games-franchise.

Ondanks dat hij een belangrijke rol speelde in de nieuwste uitbreiding van de game, had de raplegende geen idee van GTA Online voorafgaand aan zijn samenwerking met de franchise. Hij wordt normaal niet geassocieerd met videogames, maar hij maakt nu deel uit van de wereld van GTA. Heeft zijn betrokkenheid bij het iconische spel een aanzienlijke invloed gehad op zijn vermogen?

Hoe is Dr Dre uiteindelijk onderdeel geworden van GTA?

Grand Theft Auto-serie bestaat al meer dan twee decennia op het gebied van gaming. Gedurende die tijd zijn er verschillende videogames uitgebracht op consoles, waaronder Xbox en PlayStation. Maar GTA, dat in 2013 werd gelanceerd, heeft in de loop der jaren verschillende updates gehad om aan de eisen van de spelers te voldoen.

In 2021 brachten ontwikkelaars 'The Contract' uit, een nieuw verhaal in de game dat spelers kunnen ontdekken. En in dit deel van de games maken ze kennis met de digitale versies van de beroemde rapper Dr. Dre en hiphopveteraan DJ Pooh. Beiden hadden een rol in hun opname in de games. Maar hoe kreeg Dr. Dre uiteindelijk een grote rol in GTA?

In een interview met Rolling Stone onthulde DJ Pooh wanneer en hoe hij Dre voor het eerst in videogames kreeg. Zijn kameraad was sceptisch over gamen en concentreerde zich liever op zijn ondernemingen, en Pooh, die een fervent gamer is, wilde hem laten zien wat hij graag deed in zijn vrije tijd.

Hij zei: "Dre is de persoon die overal nee tegen zegt, dat weten we allemaal." Maar Pooh bracht een PlayStation en een exemplaar van GTA naar zijn huis en was vastbesloten om Dre te laten zien "hoe waanzinnig cool" het was.

Hij herinnerde zich ook dat Dre "geen idee had waar het over ging, omdat hij helemaal geen gamer is", eraan toevoegend dat "hij ze nooit heeft gespeeld. Maar hij was verbluft door hoe diep je in de hele zaak kunt komen.'

Hoe heeft Rockstar Dre geholpen bij het maken van muziek voor GTA?

Nadat Rockstar Games Dre had benaderd over samenwerking en de rapper-producer 'demo's begon af te vuren', gaf de uitgever van videogames hem een motion capture-pak om zijn virtuele versie van hem naar Los Santos te brengen. Rockstar bouwde zelfs een hele platenstudio-opstelling voor Dre, compleet met een van zijn favoriete consoles, om hem vast te leggen in zijn natuurlijke omgeving.

Rob Nelson, het co-studiohoofd van Rockstar North, vertelde in een interview: "We spraken met iemand die eerder met hem heeft gewerkt, die er een voor ons kon vinden en we brachten in ieder geval de belangrijkste componenten binnen die hij zou gebruiken. Voor het vastleggen van prestaties moet je de omgeving nabootsen waarin het personage zich in de wereld zou bevinden, zodat ze communiceren met de juiste aanrakingspunten."

Nelson legde verder uit: Ik weet zeker dat er veel kansen voor Dre zijn. Je hoort hem in tal van interviews zeggen: de manier waarop hij wil werken, moet voor hem werken. En dus namen we de tijd voor. Daarom was er geen groots plan om er een Gay Tony-achtige update van te maken. We gaan het om hem en zijn karakter bouwen en wat het moet zijn.”

Welke Dr Dre-nummers zijn er in GTA?

The Contract, een nieuwe toevoeging voor Grand Theft Auto Online, is al live gegaan en bevat een heleboel nieuwe muziek, waaronder zes nummers van Dr. Dre. Als onderdeel van het plot van The Contract moeten spelers zoeken naar nieuwe en voorheen ongehoorde opnames, waaronder samenwerkingen met Eminem, Anderson Paak en Snoop Dogg.

De game geeft spelers ook een kijkje in het opnameproces van Dre door ze naar de Record A Studios te vervoeren. Naast de nieuwe Dre-melodieën is Big Boy's Radio Los Santos bijgewerkt met een aantal nieuwe en exclusieve nummers, terwijl DJ Pooh's West Coast Classics "Dre Day" viert met een overname met een aantal klassieke Dre-nummers.

Maar voor Dre's nieuwe zes nummers in GTA, omvat het Falling Up, Gospel (met Eminem), Black Privilege, Diamond Mind (met Nipsey Hussle en Ty Dolla $ign), ETA (met Snoop Dogg en Anderson Paak), en The Scenic Route (met Rick Ross en Anderson Paak).

Dus hoeveel heeft Dr. Dre gemaakt voor zijn muziek in GTA?

Dr. Dre, die zelfs achter in de vijftig in topvorm blijft, heeft elk gebied bestreken om een succesvolle muziekartiest in Hollywood te worden. Hij was een van de rappers die een revolutie teweegbracht in de gangstarapbeweging die sindsdien traditie heeft gewonnen (hoewel hij wel wat geld verloor tijdens zijn scheiding). Hij begon met het produceren van muziek in de jaren '90 en ontving veel lofbetuigingen tijdens zijn samenwerkingen.

Met zijn recente samenwerking met Rockstar Games voor de Grand Theft Auto Online, is het geen verrassing dat deze onderneming zijn vermogen zeker aanzienlijk heeft vergroot.

Er zijn echter nog geen details over hoeveel hij heeft verdiend voor zijn muziek in GTA. Door zijn harde werk en toewijding in de muziekindustrie heeft hij in de loop der jaren maar liefst $ 820 miljoen verdiend, en het blijft groeien.

Aanbevolen: