De echte reden dat 'Boy Meets World' zo belangrijk is voor millennials

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'Boy Meets World' zo belangrijk is voor millennials
De echte reden dat 'Boy Meets World' zo belangrijk is voor millennials
Anonim

Welke show heeft je jeugd bepaald?

Voor veel millennials was Boy Meets World de ultieme televisie-ervaring. Fans waren allemaal over Cory en Topanga en al die fantastische levenslessen van Mr. Feeny. Maar de meeste Millennial-fans zijn nooit echt gestopt om de echte reden te analyseren waarom deze ABC coming-of-age-dramedy uit de jaren 90 zo indrukwekkend was.

Het lijdt geen twijfel dat elke kijker zijn eigen specifieke reden zal hebben waarom ze verbonden zijn met de personages en het algemene verhaal van Boy Meets World. Maar er lijkt een specifieke beslissing te zijn die de makers van de show hebben genomen, waardoor het uiteindelijk een van de beste shows van het decennium werd en een hele generatie inspireerde. En diezelfde keuze is er een die de maker van een bepaalde jongenstovenaar heeft gemaakt.

The Thing That Boy Meets World en Harry Potter hebben gemeen

De echte reden waarom Boy Meets World een van de belangrijkste shows voor millennials blijft, is dezelfde reden waarom ze van Harry Potter houden. Auteur J. K. Rowling was ronduit briljant toen ze besloot haar boeken (en dus de films) te laten evolueren naast de leeftijdsgroep die aanvankelijk het doelwit was. Zes- tot elfjarigen waren de mannelijke lezers van haar eerste boek, Harry Potter and the Sorceror's Stone (Philosopher's Stone voor Engelse en Canadese lezers). Maar tegen de tijd dat het laatste boek werd uitgebracht, was dat publiek ongeveer even oud als het hoofdpersonage en ging daarom door soortgelijke ontberingen en filosofische vragen als hij.

Kortom, Rowling liet haar personages ouder worden dan haar lezers. Het ging van een kinderverhaal naar een tienerverhaal naar een verhaal dat meer gericht was op jonge volwassenen. Dit is precies wat er gebeurde met de ABC-sitcom van Michael Jacobs en April Kelly.

Toen het voor het eerst debuteerde in september 1993, was Boy Meets World niet anders dan de klassieke sitcom Leave It To Beaver. Het concentreerde zich op de beproevingen en beproevingen van een zesdeklasser en zijn vrienden. Maar tegen de tijd dat de show in 1999 aan zijn zevende seizoen begon, had Cory Matthews te maken met studeren, afstuderen en trouwen.

Kortom, kijkers konden dit personage actief zien opgroeien terwijl ze zelf hetzelfde deden.

Waarom deze keuze zo belangrijk was en zo anders dan alles wat we sindsdien hebben gezien

Zoals gedetailleerd beschreven in de fantastische video van Nerdstalgic over hetzelfde onderwerp, is de keuze van de makers van Boy Meets World om de show van seizoen tot seizoen te laten evolueren iets dat tegenwoordig zelden wordt gedaan. Destijds was Disney (die eigenaar is van het ABC-netwerk) veel flexibeler met zijn creatieve inhoud. Ze waren niet zo zakelijk als ze nu zijn en hoefden daarom lang niet zo veel te buigen voor de wil van hun aandeelhouders als vandaag. Kortom, de pakken op kantoor zouden hun creatievelingen in staat stellen grotere creatieve risico's te nemen.

Nou, Boy Meets World was geenszins een edgy show. Hoewel het een aantal interessante afleveringen had, zoals de Halloween-aflevering die risico's nam of de dood en serieuze onderwerpen behandelde, gedroeg het zich soms ook als een shm altzy familie- of tienerdrama. Het landde niet altijd. Maar dankzij ongelooflijke schrijvers/producenten zoals Howard Busgang, David Kendall en natuurlijk de makers van de show, werd bijna altijd een balans gevonden tussen komedie, drama en echt pathos. Met hun komische en dramatische talenten waren de schrijvers en makers van de show in staat om het ongeveer 95% van de tijd op de grond te houden. Er waren weinig trucjes. Weinig totaal ongelooflijke momenten. En bijna geen tijd waar de show de haai besprong.

Dit is niet iets dat de makers van de spin-off van de show uit 2010, Girl Meets World, mochten vinden. Terwijl Girl Meets World positieve recensies en een behoorlijke aanhang kreeg, zorgde Disney ervoor dat de producenten hun hoofdpersonages dezelfde leeftijd hielden. Dit verloor wat Boy Meets World echt speciaal maakte en beroofde het publiek van het ervaren van wat het echt voelde om een jonge vrouw te zijn in de moderne tijd. Dit is wat liefhebbers van Boy Meets World in de jaren negentig konden ervaren met, nou ja, een jongen, zijn vriendin, familie en vrienden.

Hoewel Girl Meets World geen impact had op fans van de originele show, lijdt het geen twijfel dat de klassieker uit de jaren 90 dat nog tientallen jaren zal blijven. Dit komt omdat kijkers van de show letterlijk het gevoel hadden dat ze ouder werden naast de personages van de show. Hun pijn voelen. Hun geneugten ervaren. Bewegen door hun liefdesverdriet. Samen met hen hun doelen bereiken. Al die tijd omgaan met exact dezelfde dingen in het echte leven.

Boy Meets World is speciaal. Er is geen twijfel over mogelijk.

Aanbevolen: