Fans wilden Netflix's 'Haunting Of Hill House' geannuleerd, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans wilden Netflix's 'Haunting Of Hill House' geannuleerd, hier is waarom
Fans wilden Netflix's 'Haunting Of Hill House' geannuleerd, hier is waarom
Anonim

In de loop der jaren zijn er veel Netflix-originelen gekomen en gegaan, maar geen enkele was zo angstaanjagend briljant als The Haunting of Hill House. De serie, uitgebracht in 2018, gaat verder dan je typische horrorverhaal, omdat het draait om een gezin dat gedwongen wordt om enkele angstaanjagende gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. In sommige opzichten vertegenwoordigde het verhaal ook een introspectie in iemands verdriet.

Na een succesvolle run in het eerste seizoen, heeft Netflix de show officieel verlengd voor een tweede seizoen in 2019. En hoewel sommigen reikhalzend uitkijken naar de nieuwe afleveringen, zijn er ook fans die vinden dat de show geen derde seizoen mag krijgen seizoensverlenging niet meer (als Netflix daar plannen voor heeft).

Mike Flanagan dacht eerst niet dat het een serie zou kunnen zijn

Na aan films als Oculus, Ouija: Origin of Evil en de Netflix Original-film Gerald's Game te hebben gewerkt, benaderde Steven Spielberg's Amblin Partners Flanagan met het idee om van The Haunting of Hill House een serie te maken. Flanagan zelf was aanvankelijk echter een beetje huiverig omdat Robert Wise het in het verleden al had aangepast voor het grote scherm. "Toen [Netflix] me voor het eerst benaderde over de show, was mijn instinctieve reactie: 'Nou, het is al prachtig gedaan. Het leent zich perfect voor een feature-formaat, '"legde hij uit terwijl hij sprak met The Hollywood Reporter. “Ik weet niet hoe je wat er op de pagina staat uitbreidt om een seizoen televisie te vullen. Het zou een hele nieuwe deal moeten zijn.'” In wezen is dat wat hij deed.

“Ik benaderde het meer als een remix,” zei Flanagan. "Toen ik er eenmaal op die manier naar begon te kijken, opende het heel veel leuke mogelijkheden waar ik iets kon doen dat van ons was …" Dat gezegd hebbende, benaderde Flanagan het materiaal nog steeds als een speelfilm.“We schoten het alsof we een film van 10 uur aan het maken waren. We hebben het als een film aan boord gedaan, 'vertelde hij aan Collider. "We zouden blokken van drie afleveringen tegelijk doen, allemaal over elkaar heen. Dus het voelde alsof we vijf films aan het maken waren, rug aan rug.”

Het eerste seizoen kreeg lovende kritieken en zoals verwacht besloot Netflix de serie te vernieuwen. Voordat hij echter van de vernieuwing hoorde, maakte Flanagan duidelijk dat het verhaal van 'Hill House' voorbij was. "Voor zover ik me hier ooit mee bezig heb gehouden, wordt het verhaal van de familie Crain verteld", vertelde hij zelfs aan Entertainment Weekly. "Het is klaar." Trouw aan zijn woord, verliet Flanagan de Crains toen hij The Haunting of Bly Manor op zich nam.

Dit is waarom fans denken dat het niet terug zou moeten komen

Flanagan's serie is misschien wel een van de beste horrorshows van Netflix, maar sommige fans zijn nog steeds van mening dat er geen derde seizoen moet komen. Flanagan begon sterk met The Haunting of Hill House en behaalde zelfs een indrukwekkende score van 93% procent op Rotten Tomatoes. The Haunting of Bly Manor werd echter niet zo goed ontvangen.

In feite behaalde het slechts een score van 87%, wat behoorlijk zou zijn geweest, behalve dat het verbleekt in vergelijking met The Haunting of Hill House. En als deze trend zich voortzet, betekent dat in wezen dat een derde seizoen het meest teleurstellende van allemaal kan zijn.

Fans staan misschien nog steeds te popelen om deze actrice nog een keer terug te laten keren

Nadat ze samen met Flanagan aan Gerald's Game had gewerkt, speelde actrice Carla Gugino de hoofdrol in zowel The Haunting of Hill House als The Haunting of Bly Manor. En als Flanagan groen licht zou krijgen voor een derde seizoen van 'The Haunting', lijkt het bijna waarschijnlijk dat Gugino nog een keer terug zal zijn.

Ze heeft er tenslotte geen geheim van gemaakt dat ze graag met Flanagan samenwerkt. "Ik vond het geweldig om met hem samen te werken", vertelde Gugino ooit aan Tribute.ca. “Hij is iemand die een heel sterke visie heeft op de manier waarop hij een verhaal wil vertellen. Dus hoewel ik behoorlijk samenwerk, merk ik altijd dat een regisseur met een sterke visie mij als acteur alleen maar helpt om vrijer te zijn en meer risico's te nemen, omdat ze het verhaal vertellen, en ik kan ze daarom helpen specifiek te zijn door middel van het personage Ik ben aan het spelen.”

Tegelijkertijd is het ook mogelijk dat een derde seizoen ook andere bekende gezichten terugbrengt, waaronder Henry Thomas, Oliver Jackson-Cohen en Victoria Pedretti. Ze speelden ook in The Haunting of Bly Manor nadat ze aan The Haunting of Hill House hadden gewerkt, zij het als andere personages. Het is ook waarschijnlijk dat ze voor een derde keer met Flanagan zouden samenwerken, hoewel Jackson-Cohen had bevestigd dat de cast onduidelijk is over de mogelijkheid van een derde seizoen.

Op dit moment heeft Netflix niets gezegd over een derde seizoen voor Flanagan's 'The Haunting'-serie. Tegelijkertijd heeft Flanagan zelf ook gezegd dat hij het veel te druk heeft om zelfs maar een derde seizoen te overwegen. In december 2020 bevestigde hij dat "er geen plannen zijn voor meer hoofdstukken." Dat gezegd hebbende, merkte hij ook op: "Zeg nooit nooit." Ondertussen heeft Flanagan hard gewerkt aan zijn aankomende nieuwe Netflix-horrorserie, Midnight Mass.

Aanbevolen: