Hier is waarom Bob Barker ermee instemde om Adam Sandler te bevechten in 'Happy Gilmore

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Bob Barker ermee instemde om Adam Sandler te bevechten in 'Happy Gilmore
Hier is waarom Bob Barker ermee instemde om Adam Sandler te bevechten in 'Happy Gilmore
Anonim

Adam Sandler is een van de meest succesvolle komische acteurs aller tijden, en zijn uitgebreide oeuvre heeft hem tot een Hollywood-legende gemaakt. Sandler deed de dingen op de juiste manier door plezier te maken met zijn vrienden terwijl hij films maakte, en op dit moment heeft hij niets meer te bereiken.

Sandler werd een ster in de jaren 90 dankzij vroege hits als Happy Gilmore, en de scène met Bob Barker van The Price Is Right blijft een van de grappigste uit het decennium. Barker was geweldig in de rol, maar hij had een paar bepalingen voordat hij ermee instemde om in de film te spelen.

Laten we eens kijken hoe Adam Sandler Bob Barker aan boord kreeg.

Happy Gilmore is een komedieklassieker uit de jaren 90

In 1996 vond Happy Gilmore zijn weg naar de theaters en wist binnen de kortste keren een groot publiek te vinden. De film, met een jonge Adam Sandler in de hoofdrol, had een eenvoudig uitgangspunt dat briljant werd uitgevoerd door de getalenteerde cast. Het werd een succes dat Sandler hielp om een comedy-ster te worden.

Voordat de film uitkwam, was Sandler al op SNL geweest en speelde hij in films als Air Heads en Billy Madison. Happy Gilmore was een merkbare stap voorwaarts voor de acteur en het leverde $ 40 miljoen op aan de kassa. Gezien het kleine budget werd dit destijds als een grote overwinning beschouwd.

Als we naar Sandlers oeuvre kijken, blijft Happy Gilmore een van zijn beste en meest memorabele films tot nu toe. Ondanks het feit dat de film dit jaar 25 werd, is hij nog steeds hilarisch en trekt hij nog steeds elk jaar nieuwe fans aan. Het heeft een eindeloze hoeveelheid aanhaalbare regels, en sommige van de iconische scènes in deze film blijven net zo hilarisch als in de jaren 90.

De meest memorabele scène van de film, met gerommel op de golfbaan, was er een met een onwaarschijnlijke televisiester.

Bob Barker maakte een verrassende verschijning in de film

E91D7B30-68C3-44C2-8FBA-F6C6B92EE0DE
E91D7B30-68C3-44C2-8FBA-F6C6B92EE0DE

Het zien van Bob Barker in Happy Gilmore kwam als een grote verrassing voor filmfans, aangezien Barker vooral bekend was door zijn werk aan The Price is Right. De legendarische Barker was al lang in de tand voordat hij in Happy Gilmore verscheen, dus je kunt je alleen maar voorstellen hoe verrast mensen waren om hem in de film tegen Adam Sandler te zien vechten. Het was een perfecte casting van Sandler, en het maakte de scène nog grappiger dan het al was.

Barker was echter niet Sandlers eerste keuze.

Volgens Sandler: "Nou, [Tim] Herlihy schreef aanvankelijk Ed McMahon. Ik herinner me dat ik toen zo jong en eigenwijs was dat we letterlijk zouden zeggen toen we het naar Ed McMahon stuurden, we dachten: 'Natuurlijk gaat hij om het te doen. Het zou goed voor hem zijn. Het zou goed zijn voor zijn carrière om met mij in een film te spelen en een vuistgevecht te krijgen.'”

Hoewel Ed McMahon niet in de film zou verschijnen, was Sandler nog steeds bereid om contact op te nemen met andere oudere artiesten om ze in zijn film te krijgen. Gelukkig was Bob Barker bereid om met de jonge Sandler samen te werken in wat uiteindelijk een van de grappigste en meest memorabele filmscènes uit de jaren 90 werd.

Voordat Barker zich bij het project aansloot, had hij een paar bepalingen.

Hij had twee bepalingen

Volgens USA Today, Toen Bob Barker later werd gevraagd om aan boord te komen met het project, stemde hij ermee in om dit te doen met twee voorwaarden - dat schrijvers de scène zouden herwerken zodat Barker Gilmore in een vechten … en dat de Price is Right-ster zijn eigen vechtscènes zou kunnen opnemen in plaats van een body double te hebben.

Dat klopt, niet alleen wilde Barker zegevieren tegen Sandler in de film, maar hij wilde zijn handen vuil maken door de vechtscènes daadwerkelijk te filmen. Veel artiesten zouden de kans niet aangrijpen om hun eigen vechtscènes op deze manier te filmen, maar Barker had een aas in petto waarvan niemand wist: hij trainde al jaren met de legendarische actiester Chuck Norris.

"We hebben elke avond getraind. Hij helpt me met mijn stoten en trappen, maar ik moet dit gevecht winnen", vertelde Barker aan Sandler.

Na akkoord te gaan met zijn voorwaarden, was Barker aan boord en verliep de legendarische vechtscène van de film zonder problemen. Het is maar goed dat Barker aanwezig was voor de scène, want het was een gedenkwaardig moment waar mensen enthousiast van werden nadat ze het voor de eerste keer hadden gezien. Het maakte ook plaats voor een hilarisch citaat waar fans van Sandler nog steeds dol op zijn.

Aanbevolen: