De echte reden dat Constance Wu ermee instemde om te schitteren in Chris Pratt's The Terminal List

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Constance Wu ermee instemde om te schitteren in Chris Pratt's The Terminal List
De echte reden dat Constance Wu ermee instemde om te schitteren in Chris Pratt's The Terminal List
Anonim

Slechts een paar jaar sinds hij naast Jennifer Lopez speelde in het veelgeprezen drama Hustlers, keert Constance Wu terug naar de televisie en voegt hij zich bij de cast van Amazon's door Chris Pratt geleide serie The Terminal List. Gebaseerd op een boek geschreven door voormalig Navy SEAL Jack Carr, vertelt de actiethriller het verhaal van Navy SEAL James Reece (Pratt) die geconfronteerd wordt met vijandelijke troepen thuis na een missie waarbij zijn hele peloton wordt gedood.

In de serie speelt Wu journaliste Katie Buranek die vastbesloten is om tot op de bodem uit te zoeken. Het is zeker een rol die de actrice nooit eerder had gespeeld, vooral bekend om haar tijd in de familiekomedie Fresh Off the Boat en de rom-com Crazy Rich Asians in het verleden. En het blijkt dat er een speciale reden is waarom Wu ermee instemde om de show te doen.

Constance Wu zegt dat de lijst met terminals 'heel veel leuke wendingen' heeft

Natuurlijk zijn er verschillende actiethrillers geweest waarin speciale troepen en spionage zijn betrokken, maar Wu gelooft dat dit zeker nooit op deze manier is gedaan, vooral als het gaat om haar type personage. “Je weet niet wat je kunt verwachten. En dat omvat, tot je punt over onze personages, personages waarvan mensen doorgaans denken: 'Oh, dit is wat we gaan verwachten van de FBI-agent of de journalist' , zei de actrice.

“En qua plot weet je niet wat je kunt verwachten, er zijn veel leuke wendingen in deze show. En hetzelfde geldt ook voor de personages; de moeite die ze doen om hun doelen te bereiken zijn voortdurend verrassend, maar ook zo op karakter, je weet wel, op punt voor karakter.”

In de serie gaat Katie tot het uiterste om de plot achter de moorden op Reece's teamgenoten en familie te ontdekken. En het blijkt dat ze gemotiveerd is door het feit dat ze haar vader al jaren niet meer heeft gezien sinds hij zich uitsprak tegen de Chinese Communistische Partij.

"Met Katie's familiegeschiedenis en haar vader en alles wat hij heeft opgeofferd voor journalistieke integriteit om de waarheid te achterhalen, is haar motivatie diep geworteld in haar eigen verleden", legde de actrice uit. "Daarom raakt ze bevriend met Reece, ook al is ze niet altijd zeker aan welke kant hij staat [of weet] wat hij moet denken. Ze komt in veel lastige situaties terecht bij het nastreven van deze waarheid, en ik denk dat het komt omdat het zo belangrijk is in termen van haar familiegeschiedenis."

Dit is waarom Constance Wu ermee instemde om in de terminallijst te schitteren

Na het succes van Hustlers dacht Wu goed na over haar volgende zet. Het laatste wat ze wilde was in een hokje worden gestopt. Daarom was het voor haar belangrijk om haar bereik zo goed mogelijk te laten zien. Dat betekende in wezen iets anders doen dan haar film met Lopez. En daarom was The Terminal List volkomen logisch.

“Ja, dat is het leukste als je kunt proberen iets anders te doen dan wat je eerder deed. Weet je, ik heb gezegd dat mijn baan voordat dit Hustlers was, waar ik een stripper speelde! Wat erg leuk was om in die wereld te duiken, [maar] het was een heel andere wereld dan oorlogscorrespondent zijn, 'legde Wu uit.

“En dat is dus, weet je, jezelf altijd uitdagen als acteur, en ook gewoon verschillende gezichtspunten, verschillende beroepen en verschillende soorten mensen leren kennen. En dat deden we echt, want we hadden echte SEALs op de set, echte groene baretten, weet je wel? Ik bedoel, het was een geweldige leerkans."

Tegelijkertijd gelooft de actrice ook dat het verhaal van haar personage behoorlijk relevant is voor wat er op dit moment aan de hand is. "Soms ontbreekt journalistieke integriteit omdat het gaat om wat het meest klikbaar is en de meeste betrokkenheid oplevert, in plaats van wat het ware, complexe, genuanceerde verhaal is", zei Wu. “Dat bedoel ik als acteur en als journalist. Dus ik denk dat het belangrijk is om onszelf eraan te herinneren waarom journalistieke integriteit belangrijk is en dat er mensen zijn - tenminste op tv - die er nog steeds om geven.”

De actrice heeft ook een beetje gesproken over hoe het is om te werken met Pratt, die ook als uitvoerend producent in de serie fungeert. En het bleek dat de twee sterren een band hadden omdat ze ouders waren. "Hij en ik kregen rond dezelfde tijd baby's, zijn vrouw Katherine kreeg een baby rond dezelfde tijd als ik," merkte op. "Voor zo'n show die soms wat mannelijk en agressief aanvoelt, is het heel mooi dat de sfeer op de set, denk ik, warm en bijna familiaal was, en zo was het om met Chris samen te werken, en het was een geschenk.”

Op dit moment is het onduidelijk of The Terminal List wordt verlengd voor een tweede seizoen. Dat gezegd hebbende, Carr heeft nog vier andere boeken rond Pratts James Reece.

Aanbevolen: