De echte reden waarom Daniel Craig ermee instemde om te schitteren in 'Knives Out

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Daniel Craig ermee instemde om te schitteren in 'Knives Out
De echte reden waarom Daniel Craig ermee instemde om te schitteren in 'Knives Out
Anonim

Het is veilig om te zeggen dat Daniel Craig de man van het uur is, die onlangs werd uitgeroepen tot de best betaalde acteur van Hollywood voor 2021. 2021 is toevallig ook een mijlpaaljaar voor de acteur, aangezien hij het einde markeert van zijn betrokkenheid bij de langlopende James Bond-franchise. De Britse acteur besloot oorspronkelijk te stoppen na de film Spectre uit 2015, maar was ervan overtuigd terug te keren voor een laatste deel.

Nu de productie van No Time to Die is afgerond, richt Craig nu zijn blik op de toekomst, die uiteindelijk twee toekomstige Knives Out-films omvat (de deal kan worden gecrediteerd voor het brengen van zijn vermogen op naar schatting $ 160 miljoen). De rol is nogal een vertrekpunt voor een acteur die vaak wordt geassocieerd met actiefilms. En zelfs vandaag nog vragen fans zich af waarom Craig in de eerste plaats ja zei tegen de veelgeprezen film.

Het was een James Bond-vertraging die het hem mogelijk maakte om deze film te maken

Rond de tijd dat regisseur Rian Johnson de cast van de film aan het samenstellen was, was Craig zogenaamd hard aan het werk aan No Time to Die. De toenmalige regisseur van de film, Danny Boyle, besloot echter plotseling het project te verlaten en noemde 'creatieve verschillen'.

Toen de productie van de film stopte en de zoektocht naar een nieuwe regisseur aan de gang was, kwam Craig beschikbaar voor andere projecten. En dat is in wezen toen Johnson naar hem toe kwam met Knives Out. De regisseur keek niet bepaald naar hem voor de rol van detective Benoit Blanc, maar hij geeft toe dat Craig bovenaan mijn lijst stond. "Ik heb geleerd dat je hart altijd breekt als je je ogen op iemand richt, omdat het schema altijd niet zal lukken of er iets zal gebeuren", legde hij uit terwijl hij sprak met The Hollywood Reporter.

Interessant genoeg gaf de vertraging Johnson en Craig net genoeg tijd om samen te werken. Natuurlijk hebben ze de zaken snel op gang gebracht. "Toen was het een heel toevallig moment toen de Bond-film drie maanden doordrong", legde Johnson uit. "Het was gewoon een logistiek iets, ze duwden hun schema door, dus hij had plotseling een raam open en we gingen daar meteen naar binnen en hij zei meteen ja, en we waren meteen de film aan het maken."

Hier is waarom Daniel Craig ermee instemde om messen uit te doen

Zelfs als hij al een druk productieschema had, wist Craig meteen dat hij wat tijd moest vrijmaken om Knives Out te maken. Het personage is er tenslotte een die hij zelden tegenkomt. "Ik mag dit soort rollen niet vaak spelen", legde de acteur uit tijdens een interview met de South China Morning Post.

Tegelijkertijd waren het de komische momenten in het script die Craig overtuigden om zich aan te melden. "De voldoening van het kijken naar de film met een publiek en ze lachen om dezelfde grappen waar ik om moest lachen toen ik hem voor het eerst las", merkte de acteur op."Dat geeft zoveel vreugde en voldoening."

Er zat eerst geen vervolg op de kaarten

Ondanks het succes van Knives Out wist Johnson zelf niet of hij in eerste instantie een vervolg op de film zou maken. "Er moet veel gebeuren: eerst en vooral moet ik een script schrijven dat de moeite waard is, dus we zullen zien", vertelde de regisseur zelfs aan Entertainment Weekly toen hem werd gevraagd naar een mogelijk vervolg in 2020. "Ik weet het niet" Ik wil niet over de rooie gaan, maar het is iets wat ik graag zou willen doen.”

Vervolgens, in februari 2020, kondigde Lionsgate aan dat het heeft besloten om door te gaan met een vervolg tijdens zijn kwartaaloproep. Maar toen, eerder dit jaar, werd bekend dat Netflix met succes de rechten voor zowel Knives Out 2 als Knives Out 3 heeft verworven. De deal wordt geschat op een waarde van ten minste $ 450 miljoen. Bovendien kwam het naar verluidt met twee onvoorziene omstandigheden. Ten eerste moet elke film een budget hebben dat minstens gelijk is aan de eerste film. Ten tweede moet Craig in beide films schitteren.

Voor de goede orde, Craig was altijd bereid om nog een Knives Out-film te maken. "Natuurlijk", bevestigde de acteur toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid om zijn rol in de film opnieuw te spelen. "Ik zou dolgelukkig zijn."

Hij is bereid om samen te werken met Rian Johnson Beyond The Knives Out Films

Lang nadat de twee Knives Out-afleveringen zijn voltooid, lijkt het erop dat Craig klaar is voor andere uitdagingen op het scherm, zolang Johnson maar achter de camera staat. "Ik bedoel, ik zou alles doen voor Rian", merkte de acteur op. “Als hij iets schrijft, doe ik het. Natuurlijk zal ik. Waarom zou ik niet? Ik heb het met veel plezier gedaan. Daar streef je elke keer naar, je streeft ernaar dat het lukt. Het komt zelden, zelden voor, maar het deed het op die film en hoe leuk is dat?”

Johnson heeft geen andere aangekondigde toekomstige projecten na Knives Out 3. Maar misschien, als hij dat doet, zal Craig een van de eersten zijn die het weet.

Aanbevolen: