De echte reden waarom Oscar Isaac ermee instemde om 'Moon Knight' te doen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Oscar Isaac ermee instemde om 'Moon Knight' te doen
De echte reden waarom Oscar Isaac ermee instemde om 'Moon Knight' te doen
Anonim

Moon Knight markeert het debuut van Oscar Isaac in het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe (MCU). En in tegenstelling tot andere personages/superhelden die werden geïntroduceerd via een ensemblefilm, besloot Marvel Isaac te beginnen met zijn eigen op zichzelf staande serie op Disney+. En met een ondersteunende cast met mede-veteraanacteur Ethan Hawke en Ramy-ster May Calamawy.

Vooral in de afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat veel Hollywood-sterren staan te popelen om lid te worden van de MCU (Hawke zou zelfs zijn rol hebben geaccepteerd zonder het script te lezen).

En hoewel Isaac misschien gewend is om met succesvolle filmfranchises om te gaan (hij speelt verzetscommandant Poe Dameron in Star Wars), was hij niet per se meteen verkocht om zich bij Marvel aan te sluiten. In plaats daarvan had de acteur vermoedelijk wat overtuigingskracht nodig om zich aan te melden.

Dit was niet de eerste keer dat Oscar Isaac een Marvel-personage speelde

Isaacs Hollywood-carrière gaat helemaal terug tot de late jaren 90 (toen hij poolboy speelde in het weinig bekende misdaaddrama Illtown). Sindsdien heeft de Guatem alteekse acteur meer prominente filmrollen gekregen, waaronder het spelen van de destructieve En Sabah Nur/Apocalypse in de 2016 Marvel-film X-Men: Apocalypse.

De film deed het misschien relatief goed aan de kassa, maar velen zagen hem toch als een flop. Isaac had er echter geen spijt van dat hij het deed. "Ik weet precies wat ik daar wilde doen en de redenen waarom", zei de acteur.

Dat gezegd hebbende, gaf Isaac ook toe: "Ik wou dat het een betere film was geweest en dat ze iets beter voor het personage hadden gezorgd, maar dat zijn de risico's."

Misschien had Isaac toen ook geen tijd voor spijt, omdat hij in die tijd ook bezig was met de Star Wars-franchise, nadat hij slechts een jaar geleden zijn debuut maakte in het intergalactische universum. En hoewel films als deze acteurs veel meer bekendheid geven (en misschien een grotere fanbase), ontdekte Isaac ook dat er een serieus nadeel is aan het aannemen van projecten als deze.

"Tegen het midden tot het einde van de serie Star Wars", bekende de acteur toen hem werd gevraagd of hij zich opgebrand voelde. "De tijdsbesteding was zo lang en de beschikbaarheidsvensters waren zeer specifiek." Later voegde Isaac er ook aan toe: "Zo leuk als ze kunnen zijn, je levert veel energie op en dan ga je weg en ben je gewoon uitgeput."

Tegelijkertijd bekende de acteur ook dat hij niet zoveel input kon geven als hij had gewild in zijn personage als het op franchises aankwam. "Ik begon honger te krijgen naar die karakterstudies … ", herinnerde Isaac zich. Om deze redenen leek het idee om in de MCU te springen aanvankelijk niet zo aantrekkelijk voor de ster.

Oscar Isaac had in het begin 'een hoop angst' over 'Moon Knight'

Tegen de tijd dat Moon Knight langskwam, was Isaac er al. En daardoor wist hij al wat hij wilde op het gebied van werk. Aanvankelijk leek het erop dat de nieuwe Marvel-serie niet aan zijn criteria voldeed.

"Ik wilde echt dingen doen die meer gericht waren op een personage en wat ze doormaken", legde Isaac uit. “Ik wist het niet (Moon Knight). Dus ik had een hoop angst. Ik wilde niet weer een radertje in dat wiel zijn.”

Tegelijkertijd is de acteur tegenwoordig niet happig op het aangaan van langetermijnverplichtingen. “Ik was een beetje moe. Ik heb twee jonge kinderen en ik was klaar om een stap terug te doen, kleinere films te maken die niet zo'n grote verplichting waren, 'gaf Isaac toe. "Toen dit kwam, was mijn onmiddellijke gevoel, ugh, dit is een slechte timing."

Maar toen had de acteur een ontmoeting met Kevin Feige van Marvel Studios en zijn gevoelens veranderden vrijwel onmiddellijk. "Hij is een geweldige samenwerkingspartner", zei Isaac over Feige. “Hij heeft ook geïnvesteerd in het vinden van medewerkers die het genre kunnen pushen en (Marvel) films en tv-shows naar nieuwe gebieden kunnen duwen. Toen ik dat eenmaal voelde, leek het een ander soort scenario.”

Isaac was ook even blij dat de persoon die Marvel koos om het project te leiden de Egyptische filmmaker Mohamed Diab was. Nadat hij zijn werk had doorgenomen, sprak Diabs bewezen vermogen om veelgeprezen films te maken op kleinere schaal de acteur bijzonder aan.

“Oscar zag mijn films en hij zei tegen me: 'Mohamed, wat doe jij hier in godsnaam?', want dit is precies wat hij wilde doen, een van mijn intieme films, en ik vertelde hem, het is niet exclusief voor kleine films, we kunnen dat doen op een grotere film, herinnerde Diab zich.

Zo voelde Isaac zich aangetrokken tot het uitbeelden van een superheld met een dissociatieve identiteitsstoornis. Het is precies dit aspect dat hem in staat stelde zijn acteerspieren te spannen in een stripboekenreeks. "Ik zag dat er ruimte was om iets unieks te creëren en me te verdiepen in de psyche en het innerlijke leven van deze persoon en erachter te komen dat hij niet slechts één persoon is, maar dat er veel identiteiten in hem zijn, legde hij uit."

Tegelijkertijd hield Isaac ook van het feit dat Moon Knight een relatief onbekende is, net zoals Iron Man was toen de MCU hem voor het eerst introduceerde. "Een deel van de aantrekkingskracht was de onbekendheid, om eerlijk te zijn", merkte de acteur zelfs op.

Ondertussen heeft Marvel nog geen toekomstplannen voor Moon Knight aangekondigd. Voor Isaac maakt het echter niet zoveel uit. "Als het ergens anders heen gaat, is dat geweldig", legde de acteur uit. "Ik ben blij dat het niet alleen een reclame voor synergie is."

Aanbevolen: