Het echte verhaal achter Captain America die de hamer van Thor gebruikt in 'Avengers: Endgame

Inhoudsopgave:

Het echte verhaal achter Captain America die de hamer van Thor gebruikt in 'Avengers: Endgame
Het echte verhaal achter Captain America die de hamer van Thor gebruikt in 'Avengers: Endgame
Anonim

Hoewel Chris Hemsworth en zijn vrouw misschien ruzie maken over waar alle hamers van Thor in hun huis moeten komen, betwijfelen we of Chris Evans hetzelfde probleem heeft. We zijn er zelfs zeker van dat de Marvel Cinematic Universe-ster het geweldig vindt om een hamer te kunnen tonen tussen al zijn Captain America-dingen… Als hij een prophamer mag houden, dan is dat.

Net als Natalie Portman heeft Captain America Thors hamer, Mjolnir, niet nodig om krachtig te zijn, maar het helpt zeker. Hoewel er enkele dingen mis waren met Avengers: Endgame, was Captain America die Thor's hamer gebruikte om tegen Thanos te vechten zeker niet een van hen. Het was zelfs een van de grootste publieksmomenten in de hele film, want behalve Thor was Cap de enige die 'waardig' was om het iconische wapen te hanteren.

Hier is het echte verhaal achter waarom de filmmakers ervoor zorgden dat dit gebeurde en hoe de zaden voor deze verhaalwending werden geplant jaren vóór Avengers: Endgame …

Ze hadden de beslissing al vroeg genomen

Dankzij een compilatie van diepte-interviews over de geschiedenis van Avengers: Endgame door Slash Film, kunnen we heel wat leren over de keuze om Captain America de hamer van Thor te laten gebruiken. Natuurlijk gebeurde dit moment alleen toen Thor en Iron Man tijdelijk werden verwijderd en Cap alleen stond tegen Thanos.

Co-schrijver Stephen McFeely zei dat dit moment al heel vroeg in het proces van het schrijven van Avengers: Endgame een verhaaloptie was … Eigenlijk was het zelfs eerder een optie.

Captain America versus Thanos met hamer
Captain America versus Thanos met hamer

"Het stond eigenlijk in de [schets] die we Marvel in de zomer van 2015 gaven. 'Cap pakt Thor's hamer op'", zei Stephen McFeely. “En het was als, ‘Ja, we doen dat ergens.’ Ik herinner me dat we debatteerden over de vraag of we moesten zien - ik denk dat we het in beide richtingen hebben geschoten - je ziet Cap, hij kijkt naar Thor en Thor is zo genaaid, en dan kijkt Cap om en hij ziet de hamer. Onthul je het eerst op die manier? Je zou het op verschillende manieren kunnen doen."

Hoewel er een aantal problemen waren met het vertellen van verhalen waar ze mee te maken hadden, zoals waarom hij de hamer kon optillen en hoe Thor de hamer oproept, vonden de schrijvers het idee "te geweldig" om het niet te doen. probeer het toch.

Chris Evans was ALLES over het idee

Net als de schrijvers en de Russo Brothers, die de film regisseerden, was ster Chris Evans buitengewoon enthousiast over het idee.

"Ik herinner me hoe opgewonden Chris [Evans] was", zei uitvoerend producent Trinh Tran in een interview."Het is duidelijk dat hij zijn scène heeft gelezen en wist wat er ging gebeuren, maar als je daar staat en hem vasthoudt en optilt, is het een behoorlijk geweldig gevoel. Ik denk dat de opwinding over hem zo boeiend was. Ik weet dat er bepaalde momenten waren – mensen komen binnen, hij houdt de hamer vast – er zijn bepaalde momenten waarop ze zo opgewonden zijn, en het was verheugend dat hij hem optilde, wetende dat wat we hadden geplaagd in [Avengers: Age of Ultron] min of meer uitkwam op een einde in termen van, hij kan het echt optillen. Ik kan het niet beschrijven. Ik ben niet opgegroeid met het lezen van strips, maar ik was gek op het feit dat ik dat te zien kreeg."

Grappig genoeg had redacteur Jeff Ford eigenlijk geprobeerd de scène te knippen met Cap die de hamer van Thor probeerde op te pakken in Avengers: Age of Ultron, maar regisseur Joss Whedon zei hem het binnen te houden omdat hij wist dat er iets zou kunnen zijn gemaakt van het langs de lijn.

Captain America hamerlift
Captain America hamerlift

"Het is niet bevredigend tenzij je het koopt, en ik koop het [nu]", zei redacteur Jeff Ford. "Omdat Cap die vent is. En het is niet bevredigend, tenzij het logisch is voor het moment waarop het in het verhaal wordt geplaatst waarin het zich bevindt. Je kunt niet gewoon, 'Oh, trouwens, hij pakte de hamer nu op.'"

De beroemde opname blokkeren en bewerken

Er is veel werk van de crew gestoken in het creëren van dit filmische moment, het was niet alleen het schrijven en de uitvoering.

"Die opname waarbij we met de hamer in de pan slaan en Cap hem zien vasthouden, het publiek wordt gek op dat moment. We hebben drie versies van die opname gemaakt", Matt Aitken, de visual effects supervisor bij WETA Digital, gezegd. "Degene die in de film belandde, er is geen bliksem op Mjolnir, maar we deden een beetje bliksem en toen nog een beetje meer bliksem, en we presenteerden ze aan de filmmakers en ze waren redactioneel in staat om te spelen met welke een waarmee ze gingen."

Volgens redacteur Jeff Ford waren er twee shots die werkten. Het was een last-minute beslissing om uit te zoeken welke beter werkte. Hetzelfde gold voor de zin die Thor zei toen Captain America hem ving…

"Ik wist het!"

Chris Hemsworth had een heleboel verschillende reactielijnen geschoten, maar "Ik wist het!" was degene die verslagen moest worden.

"Misschien waren ze allemaal "Ik wist het", alleen met verschillende spins", zei co-schrijver Christopher Markus. "Degene die in het script staat is gelukkig. Ik weet zeker dat er wat jaloezie, wat wrok, een schok was - het is zo'n gelukkig moment voor het publiek dat ik blij ben dat we met de gelukkige voor Thor zijn gegaan, omdat hij soort is van de stem van het publiek die zegt: 'F yes!'"

Aanbevolen: