De waarheid over de Marvel-cameo's in 'Free Guy

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Marvel-cameo's in 'Free Guy
De waarheid over de Marvel-cameo's in 'Free Guy
Anonim

Ryan Reynolds is een acteur met veel redenen om feest te vieren. Om te beginnen overtrof zijn nieuwste film, Free Guy, net de voorspellingen van de kassa. Sterker nog, de acteur onthulde onlangs ook dat Disney een vervolg op de film wil, na het indrukwekkende debuut.

Tegelijkertijd is zijn iconische superheldenpersonage Deadpool officieel toegetreden tot het Marvel Cinematic Universe (MCU). Interessant genoeg bevatte Free Guy ook een paar verrassende Marvel en sommigen vragen zich af of de MCU of Disney (er is tenslotte ook een Star Wars-cameo) er zelf iets mee te maken had of dat het op een andere manier gebeurde.

Free Guy was jaren in de maak

Het script voor de film kwam vijf jaar geleden bij regisseur Shawn Levy toen Fox een gespecificeerd script van Matt Lieberman kocht. Sindsdien was hun team hard aan het werk geweest om het te ontwikkelen tot een film die ze zouden willen maken. “We wilden een actiekomedie maken die dit videogameconcept naar een breder toegankelijk gebied brengt van hoe we leven en omgaan met empowerment als individuen, het verlangen dat we echt geloven dat iedereen uit de achtergrondrol moet stappen en een impact op de wereld”, vertelde Levy aan Indie Wire. "Zo begon bijna een jaar met het herschrijven van het script om de personages en humanistische thema's steeds meer naar voren te brengen."

Tegelijkertijd vertelde Reynolds ook aan BBC: "Dus je brengt de film en het script naar een plek waar je het gevoel hebt dat het perfect is, en dan moet je het op de een of andere manier 30% beter maken." Volgens de acteur (en producent) was de uitdaging voor deze film dat deze geen gevestigde fanbase had zoals andere franchises. Daarom moesten ze het "op de ouderwetse manier" benaderen.

Desalniettemin ging de film ook in een uitgesproken gewaagde richting, een die inhield dat er grappen werden gemaakt over het moederbedrijf, Disney (de productie van de film begon slechts enkele weken na de fusie tussen Disney en Fox). Het bleek dat Disney de hele tijd in de grap zat. Tijdens het werken aan de film stuurde Levy een zeer belangrijke e-mail naar verschillende Disney-hoofden, waaronder Alan Horn, Bob Iger en Alan Bergman. "Het was een zeer respectvolle groepsmail, behalve dat in plaats van een typische zakelijke e-mail, deze om toestemming vroeg om enkele van de meest iconische objecten in de filmgeschiedenis te gebruiken", herinnert de regisseur zich. "Ze hebben tegen iedereen ja gezegd. Dus we hebben een reeks geboren waarin we vrolijk $ 40 miljard aan IP doorblazen. En zo kwamen enkele van de meest herkenbare Disney-eigendommen in de film terecht. Afgezien van Disney-grappen, bevatte de film ook verschillende (zeer) bekende Disney-sterren.

Deze Marvel-cameo's waren een leuke verrassing

Een van de IP's die Free Guy zeker heeft gebruikt, is Marvel's, waarbij hij kort het populaire Avengers-thema speelt terwijl Reynolds' Guy een wedstrijd probeert te winnen met behulp van Captain America's schild (hij schakelt later ook over naar Hulk's vuist). En hoewel fans dat misschien hebben zien aankomen, hadden ze zeker niet verwacht Captain America zelf, Chris Evans, in de film te zien. Nadat Guy besluit het schild als wapen te gebruiken, wordt Evans getoond terwijl hij naar het gevecht kijkt en een krachtterm uitroept.

Ondertussen raakte Reynolds 'beste vriend, Hugh Jackman, die ook het best bekend is voor het vertolken van de X-Men Wolverine, ook betrokken bij de film. In plaats van echt te verschijnen, deed Jackman stemwerk voor een personage dat alleen bekend staat als de "gemaskerde speler in steegje".

Is er nog een Marvel-cameo die niemand heeft opgemerkt?

Sinds Reynolds een bericht van dankbaarheid heeft gepost aan de cameo-sterren van zijn film, heeft een opmerking van een bepaalde Marvel-ster fans in de war gebracht. In reactie op de post van Reynolds antwoordde Chris Hemsworth: "Geen zorgen, maat, ik zou het tenminste kunnen doen, BFF's."

Op dit moment is het echter onduidelijk of Hemsworth daadwerkelijk een cameo in de film heeft gedaan. Als hij dat deed, was de Australische acteur niet genoemd voor zijn werk, in tegenstelling tot Evans en Jackman.

Hier is hoe deze cameo's zijn gebeurd

Na de release van de film vragen sommige fans zich af hoe Reynolds erin is geslaagd om verschillende met sterren bezaaide cameo's te krijgen, vooral als het om de Marvel-sterren ging. Het bleek dat hij niet door Marvel of Disney hoefde te gaan om ze te landen. In plaats daarvan moest Reynolds een gunst vragen.

Zoals Levy aan The Hollywood Reporter vertelde, vonden veel van de cameo's plaats nadat de twee hadden besloten dat ze "letterlijk mensen gewoon zouden bellen of sms'en". Tijdens het bellen zeiden de mannen ook: "Je kunt het letterlijk als een spraakmemo vanaf je iPhone verzenden, en ik zal het in mijn film plaatsen. Het zal zo naar de theaters gaan.” Dat was in wezen hoe ze een stem cameo van Jackman landden. Hij had tenslotte maar wat dialogen opgenomen en zijn werk was gedaan.

Wat de cameo van Evans betreft, die kwam uit omdat de acteur een show in de buurt aan het opnemen was. Het idee om de Marvel-acteur te benaderen kwam nadat ze toestemming hadden gekregen om het schild van Cap in de film te gebruiken. "Ryan zei: 'Wacht even, Chris Evans is in dezelfde stad waar we zijn Apple-show opnemen, Defending Jacob. Ik ga hem sms'en en hem vragen of hij langs wil komen en in de film zal zijn, '" herinnerde Levy zich terwijl hij met ET sprak. "Chris Evans, die een coole, goede kerel was, zei: 'Als ik langs kan komen en letterlijk binnen 10 minuten binnen en buiten kan zijn, denk ik dat ik het erin kan schuiven.'"

Wat cameo's betreft, is Free Guy tot nu toe onverslaanbaar.

Aanbevolen: