Was de First Wives Club eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Was de First Wives Club eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Was de First Wives Club eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Als mensen praten over een Bette Midler-film uit de jaren '90 die zich richtte op een drietal machtige vrouwen die nemen wat ze willen, stellen de meeste mensen zich Hocus Pocus voor. Hoewel dat heel logisch is, aangezien Hocus Pocus geweldig is en fans erg enthousiast zijn over de eerste blik op het vervolg, is dat nog steeds jammer. Iedereen die The First Wives Club heeft gezien, zou tenslotte moeten weten dat er nog veel meer over deze film moet worden gepraat.

Ongetwijfeld een van de beste films om naar te kijken als je over een breuk heen komt, The First Wives Club vertelt het verhaal van een groep verraden vrouwen die wraak nemen op de mannen die hen kwaad hebben gedaan. Natuurlijk hebben veel mensen die in het leven zijn verraden gedroomd van wraak, maar de meeste mensen gaan daar nooit mee door. Met dat in gedachten is het misschien interessant voor fans om te weten dat er veel discussie is geweest over de vraag of The First Wives Club wel of niet gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Is de eerste vrouwenclub in het echt gebeurd?

In de loop der jaren zijn er veel films geweest waar enorm naar werd uitgekeken omdat ze gebaseerd waren op populaire boeken. In veel gevallen kan dat een tweesnijdend zwaard zijn. Fans van het boek zullen de film immers vrijwel zeker bekijken, maar de kans is groter dat ze teleurgesteld worden, aangezien films zelden waarmaken wat ze zich tijdens het lezen hadden voorgesteld. In een interessante wending hebben veel fans van The First Club geen idee dat de film gebaseerd was op een boek en dat kan aantoonbaar een goede zaak of een slechte zaak zijn.

Voordat de film The First Wives Club in productie ging, schreef een auteur genaamd Olivia Goldsmith het boek waarop de film is gebaseerd. In plaats van te wachten tot het boek uitkwam en of het zou slagen of mislukken, kocht filmstudio-directeur Sherry Lansing de filmrechten op het boek in 1991. In 1992 werd het boek "The First Wives Club" gepubliceerd, maar toen de film uitkwam, waren de meeste mensen niet op de hoogte van de roman.

Tragisch genoeg stierf de auteur van het boek "The First Wives Club", Olivia Goldsmith, in 2004 na een hartaanval terwijl ze onder het mes lag. Maar jaren daarvoor sprak Goldsmith met Sherri Winston, schrijfster van de South Florida Sun Sentinel, en onthulde dat een deel van haar beroemde roman gebaseerd is op de realiteit. Helaas werden de vrouwen die wraak namen op hun exen goedgemaakt voor het boek en de film. Erger nog, Goldsmith onthulde dat de verhalen over verraad die vroeg in haar boek en de film plaatsvonden maar al te echt waren.

"Het trieste van First Wives is dat alle vreselijke dingen die de vrouwen zijn overkomen, zijn overgenomen van echte mensen die ik kende. Maar alle wraak was fictief." Elders in het interview legde Olivia Goldsmith haar favoriete thema uit om over te schrijven en The First Wives Club heeft het onderwerp zeker aangeroerd."Het gaat altijd over een buitenstaander versus een insider. Het gaat altijd over pestkoppen. We zijn boos omdat het oneerlijk is. Ik haat oneerlijkheid; het maakt me boos. En woede voedt dingen."

De waarheid over andere films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen

Als kijkers gaan zitten om een film te kijken en de woorden 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal' op het scherm knipperen, gaan veel van hen rechtop zitten en besteden een beetje meer aandacht aan de film. Immers, ook al houdt iedereen van een goede fantasiefilm of de gekke actie die plaatsvindt in blockbuster-films, als je iets ziet dat echt is gebeurd, is het veel gemakkelijker om te investeren.

Als er één ding is dat nu voor iedereen duidelijk moet zijn over Hollywood, dan is het dat de machthebbers bereid zijn om elk concept te omarmen als het hen meer geld zal opleveren. Nadat Avatar bijvoorbeeld 3D populair had gemaakt, moest elke grote film volgen, zodat ze geld konden verdienen. Met dat in gedachten zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat verschillende volledig fictieve films op de markt zijn gebracht als zijnde gebaseerd op echte evenementen.

In sommige gevallen halen films die beweren te zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal inspiratie uit één waargebeurd ding en verzinnen ze de rest. Een element van het personage Leatherface van The Texas Chainsaw Massacre was bijvoorbeeld gebaseerd op Ed Gein, maar elk ander aspect van de film was fictief. Desondanks beweert The Texas Chainsaw Massacre gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal.

Sommige andere volledig nep- of gedeeltelijk verzonnen films die beweren waar te zijn, zijn onder andere Fargo, A Beautiful Mind, 300, Argo en The Revenant. Met zo'n lijst in gedachten lijkt het duidelijk dat The First Wives Club het verdient te beweren dat het meer op een waargebeurd verhaal is gebaseerd dan op veel films die doen alsof ze zich op echte gebeurtenissen concentreren.

Aanbevolen: