Dit is wat de relatie van 'Chef' met 'South Park' heeft vernietigd

Inhoudsopgave:

Dit is wat de relatie van 'Chef' met 'South Park' heeft vernietigd
Dit is wat de relatie van 'Chef' met 'South Park' heeft vernietigd
Anonim

Chef was zonder twijfel een van de meest geliefde personages van de eerste negen seizoenen van South Park. In die jaren hadden Kyle, Kenny, Stan en Cartman een schoolmentor nodig die hen vanachter de kantine zou adviseren over problemen met volwassenen. En ze hadden waarschijnlijk in latere jaren het door seks geobsedeerde advies van Chef kunnen gebruiken. De acteur die de stem van de doelbewust stereotiepe zwarte basisschoolkok uitte, had uiteindelijk echter grote problemen met de makers van South Park (Matt Stone en Trey Parker) en met de show zelf.

Sommigen beweren dat de man achter Chef, wijlen Isaac Hayes, besloot zijn voet bij de makers van South Park te zetten vanwege een paar grappen die ze tijdens de show maakten, terwijl anderen die dicht bij Isaac staan zeggen dat er een andere reden was waarom Isaac de show in 2006 publiekelijk bekritiseerde voordat hij de show helemaal stopte. Dit is wat er werkelijk is gebeurd…

De publieke reden die Isaac gaf om de show te stoppen

De chef-kok van Isaac Hayes was betrokken bij enkele van de meest controversiële afleveringen van South Park en de South Park Movie: Bigger, Longer en Uncut. Maar de meest edgy en grensverleggende afleveringen komen met een aantal behoorlijk genuanceerde discussies over harde onderwerpen zoals racisme, tribalisme, seksisme, homofobie, antisemitisme, milieubewustzijn, politiek en de aard van het mens zijn. Chef was vaak betrokken bij deze discussies, wat duidelijk aangeeft dat Isaac Hayes precies wist wat de makers van South Park aan het doen waren en blijven doen met hun show.

In hun gedachten, en in de hoofden van hun miljoenen fans, werpen Matt en Trey voortdurend licht op zowel de absurditeiten als de complexiteit van elk aspect van de samenleving door de ogen van de onvolwassen kinderen die in ieder van ons bestaan. Dit is iets waartoe ze beweren dat hun gezworen vijand Family Guy niet in staat is. Maar hun schrijvers en sterren zijn zich terdege bewust van wat ze doen, en daarom is het zo vreemd dat Isaac Hayes zich zo publiekelijk tegen hen keerde halverwege de lange en voortdurende run van South Park.

In 2006 bracht Isaac Hayes een lange openbare verklaring uit waarin hij beweerde dat South Park was overgegaan van satire naar intolerantie, verwijzend naar een aflevering waarin ze Scientology als doelwit hadden. Fans van de show zullen zich de aflevering herinneren als die waarin Tom Cruise en John Travolta "niet uit de kast komen" en waar Stan wordt genoemd als de opvolger van L. Ron Hubbard, de sciencefictionschrijver die Scientology heeft gemaakt.

"Er is een plaats in deze wereld voor satire, maar er is een tijd dat satire eindigt en intolerantie en onverdraagzaamheid jegens religieuze overtuigingen van anderen begint", zei Isaac Hayes in de verklaring. "Als burgerrechtenactivist van de afgelopen 40 jaar kan ik geen show steunen die deze overtuigingen en praktijken niet respecteert."

Isaac's "hypocrisie" boos Matt en Trey

Hoewel de echte soulzanger het prima vond dat South Park de vreemdste en slechtste elementen van andere religies, sekten en geloofsovertuigingen hekelde (of eigenlijk iedereen of iets onder de zon), was Isaac daar niet blij mee ze gingen achter degene aan waar hij bij betrokken was. Het niveau van hypocrisie was duidelijk iets dat Matt en Trey niet op prijs stelden, aangezien de twee er een punt van maken om elke kant van elk argument voor de gek te houden.

Slechts negen dagen nadat Isaac South Park had verlaten, schreven Matt en Trey een aflevering getiteld "The Return Of Chef", waarin een deel van Isaac's dialogen werden hergebruikt om het personage terug te brengen na een verdwijning om te onthullen dat hij gehypnotiseerd door een groep pedofielen die hem in een van hen veranderden. De aflevering eindigt met Chef die ten onder gaat en wordt opgegeten door een stel grizzlyberen en poema's.

In de aflevering wordt Isaac's personage geprezen door Kyle die zei: "We moeten niet boos zijn op Chef omdat hij ons heeft verlaten, we zouden boos moeten zijn op die fruitige kleine club omdat hij zijn hersens door elkaar gooit."

Kortom, Matt en Trey hebben een manier gevonden om Scientology en Isaac Hayes zelf nog meer te bekritiseren omdat ze de show op hun manier hadden verlaten. Om Isaac de vogel verder om te draaien, brachten Matt en Trey de verscheurde versie van Chef weer tot leven in een Darth Vader-outfit in een scène uit het einde van Star Wars Episode 3: The Revenge of the Sith. Fans leken te denken dat Matt en Trey Darth Chef in verdere afleveringen zouden gebruiken, maar dat deden ze doelbewust niet. In plaats daarvan hebben ze in latere afleveringen maar een paar keer naar Chef verwezen.

Isaacs zoon zegt dat hij bij de kerk South Park moest verlaten

Twee jaar nadat Isaac South Park verliet, stierf de veelgeprezen zanger aan een beroerte. Het is onduidelijk en hoogst onwaarschijnlijk dat hij en Matt en Trey het eerder hebben verzonnen. In 2016 beweerde de zoon van Isaac Hayes, Isaac Hayes III, publiekelijk dat hij door de Scientology Kerk gedwongen was South Park te verlaten.

"Isaac Hayes heeft South Park niet verlaten; iemand heeft South Park voor hem verlaten. Wat er gebeurde was dat mijn vader in januari 2006 een beroerte kreeg en niet meer kon praten. Hij had echt niet zoveel begrip, en hij moest opnieuw leren piano spelen en een heleboel andere dingen. Hij was niet in de positie om op eigen initiatief ontslag te nemen. In die tijd was iedereen om mijn vader heen betrokken bij Scientology --- zijn assistenten, de kerngroep van mensen. Dus iemand verliet South Park namens Isaac Hayes. We weten niet wie."

Matt en Trey ondersteunden Isaac Hayes III's opmerkingen aan The Hollywood Reporter over de reden waarom zijn vader South Park verliet en zeiden dat ze erg ongelukkig waren met het feit dat ze een voertuig voor "fantasie" werden genoemd. Dit is iets waarvan Isaac Hayes III beweert dat het niet iets was dat zijn vader echt geloofde.

"Mijn vader was niet zo'n hypocriet om deel uit te maken van een show die constant de draak zou steken met Afro-Amerikaanse mensen, Joodse mensen, homo's --- en alleen stopte als het op Scientology aankomt. Hij zou niet zo hypocriet zijn."

Aanbevolen: