Jennifer Gray heeft haar carrière absoluut vernietigd door dit te doen

Inhoudsopgave:

Jennifer Gray heeft haar carrière absoluut vernietigd door dit te doen
Jennifer Gray heeft haar carrière absoluut vernietigd door dit te doen
Anonim

Jennifer Grey, die ooit een Hollywood-liefje was, werd beroemd in de jaren '80 toen ze samen met haar partner Patrick Swayze de wereld veroverde met haar sensuele dansbewegingen in de meest romantische film aller tijden, Dirty Dancing. Ze ging echter van roem naar vergetelheid en haar carrière eindigde abrupt toen ze besloot de dingen op haar manier te doen.

Jennifer onderging een neusoperatie

Ondanks haar succes en populariteit eind jaren tachtig, werd Jennifers carrière op 27-jarige leeftijd verwoest. Ze werd beroemd nadat ze in de romantische dansfilm speelde als het tienermeisje Baby dat een zomerse affaire had met haar dansleraar Johnny Castle. De film is tijdloos gebleken en is nog steeds een favoriet bij de fans, maar dat is niet het geval voor de actrice.

Jennifer deed auditie voor de film en viel op dankzij haar unieke gezicht. Hoewel ze haar uiterlijk ten goede wilde veranderen en haar kenmerkende neus wilde repareren, bezegelde haar imperfectie eigenlijk haar Hollywood-carrière. Nadat ze het hoogtepunt van haar carrière als actrice had bereikt, onderging ze begin jaren negentig twee neusoperaties - en dat is het begin van het verval van haar bloeiende carrière.

Na het verlaten van de operatiekamer herkende niemand haar meer en Hollywood was niet langer in haar geïnteresseerd. In een interview gaf Jennifer toe: Ik ging als beroemdheid de operatiekamer binnen en kwam er anoniem uit. Het was alsof je in een getuigenbeschermingsprogramma zat, of onzichtbaar was.” Het verlies van roem en populariteit was een traumatische gebeurtenis in haar leven.

Jennifer bleef weg van Hollywood

Maar een neusoperatie was niet het enige dat haar werkzame leven in de entertainmentindustrie verwoestte. Negen dagen voor de première van haar film raakten Jennifer en acteur Matthew Broderick, met wie ze een geheime relatie had, tijdens een vakantie in Ierland betrokken bij een gruwelijk auto-ongeluk.

De release van "Dirty Dancing" werd gekenmerkt door het ongeval waarbij een moeder en dochter omkwamen. Aan de andere kant raakten Jennifer en Matthew ernstig gewond. De acteur had een gebroken been, een ingeklapte long en een hersenschudding, terwijl de actrice een ernstige whiplash had en gewrichtsbanden in de achterkant van haar nek scheurde.

Voor de rijzende ster leidde de impact van het ongeluk tot een leven lang pijn en kon ze jarenlang niet dansen en acteren. Ze trok zich terug uit de filmindustrie, maar toen ze besloot terug te keren naar de schijnwerpers, verlamde haar kardinale fout om onder het mes te gaan haar carrière. De fysieke verandering was zo dramatisch dat mensen haar blijkbaar niet herkenden.

Jennifer keert terug naar Hollywood

In 2009 verscheen Jennifer als een van de beroemdheden die deelnam aan Dancing With The Stars. Om haar probleem met het trauma dat ze tijdens het ongeluk had op te lossen, onderging ze een operatie om haar samengedrukte ruggenmerg te corrigeren en werd er een titanium plaat ingebracht om haar nek te stabiliseren en te ondersteunen, waardoor ze weer kon dansen.

Ze zei in een interview: Ik leed al zo lang en realiseerde me niet volledig hoe pijn de controle over mijn leven had overgenomen. Ik stopte met zoveel dingen waar ik van hield, inclusief dansen, omdat ik de pijn niet erger wilde maken.”

Ondanks haar zaak gaf ze niet op en bleef ze floreren in de sector die ze ooit domineerde. In 2011 werd ze gekozen om in te vallen voor hoofdjury Len Goodman op Strictly. Ze is ook blijven werken als actrice, verscheen in hitshows zoals Grey's Anatomy en kreeg kleine rollen in films.

Jennifer probeert zichzelf opnieuw te versterken als het hoofdpersonage Frances 'Baby' Houseman in Hollywood met een vervolg op Dirty Dancing. De originele film won een Oscar en een Golden Globe voor het nummer "I've Had The Time of My Life", en werd genomineerd in de categorie comedy/musical, evenals Jennifer in de categorie voor beste actrice.

In gesprek met PEOPLE onthulde de actrice dat de producers van het vervolg niet zullen proberen haar partner Patrick Swayze te vervangen, die in 2009 overleed na een gevecht met alvleesklierkanker. Ze zei: Ik kan alleen maar zeggen dat er geen vervanging is voor wie is geslaagd - je probeert nooit zoiets magisch te herhalen. Je gaat gewoon voor iets anders.”

Jennifer gelooft dat het de "zeer oprechte en eenvoudige" aantrekkingskracht van de film was die zijn populariteit zelfs na zoveel jaren heeft verzekerd. Ze prees: "Het ging over onschuld en de manier waarop onschuld verloren gaat en hoe mensen exploderen in een andere iteratie van zichzelf."

Jon Feltheimer, CEO van Lionsgate, bevestigde het vervolg op Dirty Dancing en zei dat het geregisseerd zal worden door filmmaker Jonathan Levine. Hij zei: "Het zal precies het soort romantische, nostalgische film zijn waar de fans van de franchise op hebben gewacht en die het tot de bestverkochte bibliotheektitel in de geschiedenis van het bedrijf hebben gemaakt." Er zijn nog geen details over het plot en de releasedatum van de film, dus fans hopen dat het vervolg eerder vroeger dan later van de grond kan komen.

Aanbevolen: