De makers van 'South Park' hebben spijt van deze afleveringen

Inhoudsopgave:

De makers van 'South Park' hebben spijt van deze afleveringen
De makers van 'South Park' hebben spijt van deze afleveringen
Anonim

Niemand zou kunnen suggereren dat de makers van South Park, Matt Stone en Trey Parker, dom zijn. Er is geen gebrek aan zeer intelligente afleveringen van South Park die ingewikkelde en controversiële kwesties van alle kanten van een argument aanpakken. Hun vermogen om op satirische wijze en vanuit vogelperspectief over deze onderwerpen te schrijven, is ronduit opmerkelijk. Ze zijn ook in staat geweest om de toekomst nauwkeuriger te voorspellen dan zelfs The Simpsons. En, schokkend genoeg, doen ze dit allemaal in de loop van een week voordat ze een aflevering uitzenden. Al deze redenen terzijde, het echte bewijs dat Matt en Trey ongelooflijk slim zijn, heeft te maken met hun bereidheid om toe te geven wanneer ze ongelijk hebben.

Een teken van een intelligent persoon is hun vermogen om van mening te veranderen bij het horen van nieuwe en betere informatie. Hetzelfde geldt voor degenen die kunnen terugkijken op het verleden en proberen iets te corrigeren voor de toekomst. Matt en Trey hebben beide al een aantal keer gedaan met hun werk. Er zijn afleveringen van South Park geweest waar ze diep spijt van hebben en die zelfs in toekomstige shows zijn aangepakt of die ze volledig hebben veranderd. Sommige van deze spijt is puur creatief. Anderen zijn ideologisch. Hoe dan ook, hier zijn de afleveringen en verhaallijnen waarop Matt en Trey zijn teruggekomen …

8 De waarheid over Cartmans vader

In de finale van seizoen 1, "Cartman's Mom Is A Dirty S", bleef het publiek achter met een grote cliffhanger over de ware identiteit van Cartman's vader. In het begin van seizoen twee besloten Matt en Trey het traject van de verhaallijn te veranderen en te beweren dat de moeder van Cartman ook zijn vader was, met een verwrongen en belachelijke beloning. Het onderwerp werd pas opnieuw behandeld in de controversiële aflevering "201" van seizoen 14. Om een onverklaarbare reden besloten Matt en Trey de onthulling van Cartmans afkomst te veranderen. In plaats van van zijn moeder zijn vader te maken, is onthuld dat Cartman echt de halfbroer is van zijn aartsvijand, Scott Tenorman. Dit was een grote wending gezien het feit dat Cartman Scott's vader in seizoen 5 in een chili kookte.

7 South Parks gevoel voor humor veranderde na seizoen 2

In een interview achter de schermen in de documentaire 6 Day To Air: The Making Of South Park, beweerde Matt Stone dat de show een enorme verschuiving in comedy doormaakte vanaf het einde van seizoen 2 naar seizoen 3 Hij beweerde dat de show veel tammer was en vergeleek het zelfs met Yo Gabba Gabba. Maar Matt en Trey's verschuiving in komische toon en perspectief is in de loop der jaren constant veranderd. Hun gevoel voor humor is geëvolueerd en gericht op meer complexe sociale kwesties. Bovendien hebben de volwassenen van South Park, voornamelijk Randy Marsh, een grotere schijnwerpers gekregen. Het gaat niet meer alleen om de kinderen. Hoewel dit niet per se iets is waar Matt en Trey 'spijt' van hebben, is het iets waar ze graag verandering in brengen. Waarom zou je tenslotte niet over iets authentieks voor hen schrijven.

6 Dialoog stelen van schoolhumor voor "Insheeption"

Matt en Trey verontschuldigden zich publiekelijk toen een deel van hun dialoog in de Inception-parodie-aflevering "Insheeption" leek te zijn overgenomen uit een schets van College Humor. Toen ze de aflevering schreven, hadden ze de Christopher Nolan-film nog niet gezien en deden ze online onderzoek. Ze beweerden dat ze de parodie van College Humor Inception moeten hebben gezien en sommige regels bleven onbewust bij hen hangen.

5 Kenny terugbrengen uit de dood

Tegen seizoen 5 waren Matt en Trey ronduit verveeld met het doden van Kenny tegen het einde van elke aflevering. Hoewel dit gemakkelijk een van de meest geliefde running gags in de show was, begon het zijn welkom te heten in de hoofden van de makers. Dus besloten ze Kenny permanent te vermoorden in "Kenny Dies". Bijna twee hele seizoenen lang was Kenny volledig afwezig. In plaats daarvan pakten personages als Butters echt de speling op. Maar tegen het einde van seizoen 6 besloten Matt en Trey om Kenny terug uit de dood te halen in "Red Sleigh Down" en door te gaan met de running gag. Natuurlijk doen ze het nu spaarzamer. Volgens een interview besloten ze Kenny terug te brengen omdat ze de kleine man misten.

4 Matt en Trey besloten om "Bloody Mary" niet opnieuw uit te zenden

Hoewel Matt en Trey onvermurwbaar zijn geweest om geen van hun afleveringen te annuleren, ongeacht of ze van gedachten zijn veranderd of niet, hebben ze dit een paar keer gedaan. Maar met "Bloody Mary" van seizoen 9 was het hun keuze. Nadat ze door Comedy Central waren gevraagd om de aflevering van de tweede uitzenddatum te halen, stemden ze ermee in. Dit komt omdat de aflevering rond Kerstmis opnieuw zou worden uitgezonden en een aantal aanstootgevende elementen voor christenen bevatte.

3 Achter Trump aan

Na veel tijd te hebben besteed aan het parodiëren van voormalig president Donald Trump via hun Mr. Garrison-personage, besloten Matt en Trey te stoppen met het uitlachen van de president. Hoewel ze geen fans waren van de politieke figuur, dachten ze dat het medialandschap overspoeld werd met Trump-gerelateerde satire. Hoewel ze het personage na seizoen 20 in sommige afleveringen hebben betrokken, hebben ze hem meestal aan de kant gezet.

2 Trey Parker had een hekel aan "Make Love Not Warcraft" en wilde dat het geannuleerd werd

"Make Love Not Warcraft" is een van de meest geliefde afleveringen van South Park aller tijden, maar er was een tijd dat Trey Parker de aflevering echt haatte. De show van seizoen 10, waaraan werd meegewerkt door Blizzard Entertainment, het team achter de World of Warcraft-game, was volgens Trey niet in orde. Trey's aarzeling vlak voordat een show wordt uitgezonden, lijkt echter een veelvoorkomend verschijnsel te zijn. Toch zorgde vooral deze aflevering ervoor dat hij zich zorgen maakte omdat het zo anders was in stijl. Gelukkig kreeg Trey uiteindelijk spijt van zijn spijt en mocht de aflevering worden uitgezonden.

1 Matt en Trey hadden het mis over "Manbearpig" oftewel klimaatverandering

Het lijdt geen twijfel dat Matt en Trey's grootste voorbeeld van spijt van een vorige aflevering te maken heeft met Manbearpig, de metafoor van de show voor klimaatverandering. In seizoen 10 schreven Matt en Trey een aflevering waarin Al Gore werd bekritiseerd omdat hij een alarmist voor klimaatverandering was. Maar in seizoen 20 gaven Matt en Trey op een spectaculair eerlijke, creatieve en briljante manier toe dat ze het bij het verkeerde eind hadden. Ze verontschuldigden zich niet alleen voor hun vroegere mening, maar ze slaagden er ook in om te satiriseren hoe de huidige generatie de kwestie van klimaatverandering steeds verder op de spits drijft zodat de volgende generatie ermee om kan gaan.

Aanbevolen: