De echte reden waarom Johnny Depp instemde met een cameo in '21 Jump Street

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Johnny Depp instemde met een cameo in '21 Jump Street
De echte reden waarom Johnny Depp instemde met een cameo in '21 Jump Street
Anonim

Johnny Depp is misschien wel een van de leukste en ongecompliceerde acteurs om mee te werken in Hollywood. Hij werd geprezen omdat hij onbaatzuchtig was, met als opmerkelijk voorbeeld toen hij de handen ineen sloeg met Colin Farrell en Jude Law om hun salaris te doneren aan de nabestaanden dochter van The Dark Knight-ster, Heath Ledger.

Verschillende acteurs in Hollywood hebben gesproken over hoe het is om te werken of bevriend te zijn met Depp. Zijn co-ster in The Tourist, Angelina Jolie, zei: "Hij is gewoon zo'n aardige vent. Hij is zo grappig en zo leuk om mee om te gaan. Hij is gewoon die vriend met wie je zo blij bent om te komen werken en scènes te doen. Plus, hij is zo'n briljante acteur."

Winona Ryder heeft hem 'een heel goede man' genoemd en zei dat ze zich 'zo heel, heel veilig bij hem' voelde. Depp en Ryder waren een tijdje verloofd, nadat ze samenwerkten in de film uit 1990, Edward Scissorhands.

Deze goede en coole kant van Depp was duidelijk toen hij werd gevraagd om een sentimentele cameo te maken in Jonah Hill's actiekomedie van 2012, 21 Jump Street. Depp was een goede sport en stemde ermee in om te spelen, maar hij had één unieke voorwaarde waaraan de producenten eerst moesten voldoen.

Een productie van sociaal bewustzijn

In 2008 brak het nieuws uit dat Sony Pictures aan het onderhandelen was met Jonah Hill om een aanpassing op groot scherm te ontwikkelen van 21 Jump Street genaamd 21 Jump Street op groot scherm uit de late jaren '80 en vroege jaren '90. De show was uitgezonden op Fox en speelde Holly Robinson, Peter DeLuise en Depp in de drie hoofdrollen.

De synopsis van de serie op Rotten Tomatoes luidt: "Misdaad op school is slecht, dus om het te bestrijden, besluiten LAPD-hogere functionarissen om vier jong uitziende officieren naar de middelbare school te sturen om zich voor te doen als studenten. Cops Tom Hanson (Depp), Doug Penhall (DeLuise), Judy Hoffs (Robinson) en Harry Truman Ioki (Dustin Nguyen) zijn de 'gelukkigen' die zijn gekozen om het deel van hun leven te ervaren dat ze voor altijd hadden achtergelaten."

21 Jump Street Origineel
21 Jump Street Origineel

De originele show was een productie van sociaal bewustzijn en ging vaak over de heersende problemen van die tijd, zoals drugsverslaving, homofobie, kindermishandeling en de aids-pandemie. Als zodanig kreeg het een serieuze toon in de verhalen. Omdat het zo herkenbaar was, was het een van de shows die hielpen bij het opzetten van een toen nieuw gevormd Fox-netwerk.

Breakthrough prestaties op het scherm

De verfilming is zo geschreven dat er een meer komische benadering voor nodig is. Hill herwerkte een script dat eerder was geschreven door Joe Gazzam. Hij sloot echter snel alle ideeën af dat hun foto gewoon een parodie op de show zou zijn. "[Sony-executives zeiden] dat ze me mijn soort film zouden laten maken - een R-rated, krankzinnige, Bad Boys -meets-John Hughes-achtige film - en ik vertelde ze zodra ze dat niet doen, ik niet zal er niet meer bij betrokken zijn."

Het was vanaf het begin niet duidelijk of Hill, die net achter de rug was van zijn doorbraak op het scherm in Superbad (2007), in de film zou spelen. Uiteindelijk werd bevestigd dat hij inderdaad een rol zou gaan spelen. Hij werd vergezeld door Channing Tatum, die zelf net in de industrie was begonnen, met rollen in Coach Carter (2005) en Step Up (2006).

Het uitgangspunt van het verhaal betekende natuurlijk dat leeftijd niet toestond dat een van de hoofdrolspelers uit de show in soortgelijke rollen voor de film werd herschikt.

Een niet-gecrediteerde cameo

Nu de line-up voor de film rond is en er plannen zijn om te beginnen met filmen, werd Depp benaderd om een niet-gecrediteerde cameo te maken. Toen, op het hoogtepunt van zijn Pirates of the Caribbean-succes, stemde Depp ermee in om de leidinggevenden te plezieren, maar slechts op één voorwaarde. Om ervoor te zorgen dat hij in de film zou spelen, stond de acteur erop dat DeLuise, zijn co-ster uit de show, ook zou worden opgenomen.

21 Jump Street 2012
21 Jump Street 2012

De studio stemde toe en het paar verscheen als hun originele personages - Hanson en Penhall. Hun andere voormalige co-ster, sindsdien getrouwd en nu bekend als Holly Robinson Peete, hernam ook haar rol als Judy Hoffs.

21 Jump Street de film bleek een doorslaand commercieel en kritisch succes te zijn. Van een budget van ongeveer $ 50 miljoen verviervoudigde de film dat bedrag aan de kassa, aangezien het meer dan $ 200 miljoen binnenhaalde. Dit succes werd beloond met het geschenk van een vervolg, getiteld 22 Jump Street en uitgebracht in 2014.

Het vervolg was even succesvol, waardoor er sprake was van een derde deel, met een vrouwelijke hoofdrol. Die plannen moeten echter nog worden gerealiseerd.

Aanbevolen: