Gebeurt er weer een 'Onderwereld'-film?

Inhoudsopgave:

Gebeurt er weer een 'Onderwereld'-film?
Gebeurt er weer een 'Onderwereld'-film?
Anonim

Een filmfranchise van de grond krijgen is een zware taak voor elke filmstudio, maar als een franchise eenmaal aan de gang is, heeft deze de kans om miljoenen dollars te genereren en zijn fans over de hele wereld tevreden te stellen. De MCU, DC en Star Wars laten het er misschien gemakkelijk uitzien, maar de waarheid is dat deze franchisefilms een enorme taak zijn om te klaren.

Tijdens de jaren 2000 maakte de Underworld-franchise zijn debuut en na 5 films heeft het een unieke plaats in de moderne geschiedenis. Het is 5 jaar geleden sinds de laatste film in de franchise, wat een grote kloof is tussen films. Fans beginnen zich af te vragen of ze wel of niet een zesde deel zullen krijgen.

Laten we kijken of Underworld terugkomt op het grote scherm.

'Underworld' hit theaters terug in 2003

In 2003, lang voordat de vampiergekte van Twilight opkwam, werd Underworld uitgebracht in theaters met heel veel potentieel. Met in de hoofdrol Kate Beckinsale, de film, die werd geschreven door Danny McBride (nee, niet die ene), maakte uiteindelijk een enorme impact op fans en werd een financieel succes.

Slechts een paar jaar voordat Underworld op de markt kwam, kreeg Beckinsale veel bekendheid met haar rol in Pearl Harbor en kon ze haar hernieuwde bekendheid in haar voordeel gebruiken voor deze film. De previews zagen er interessant genoeg uit en Beckinsale kon een menigte trekken met haar optreden in de film.

Nadat ze bijna $ 100 miljoen hadden verdiend aan de kassa, zag de studio dat ze een hit hadden. Wat nog belangrijker is, ze zagen dat ze het potentieel hadden voor een enorme franchise op het grote scherm. Beckinsale was plotseling roodgloeiend en alles leek op zijn plaats te vallen om echt van de grond te komen.

Natuurlijk duurde het niet lang voordat een franchise tot bloei kwam.

Er zijn 5 films geweest

In 2006, drie jaar na de eerste aflevering, verscheen Underworld: Evolution in de bioscoop en fans konden niet wachten om te zien wat de franchise in petto had voor het volgende hoofdstuk van het verhaal. Beckinsale was weer in actie en de film, die niet per se de beste recensies kreeg, maakte uiteindelijk meer dan zijn voorganger. De studio was tevreden en de productie van een derde film was plotseling aan de gang.

De derde film van de franchise, Underworld: Rise of the Lycans, werd uitgebracht in 2009 en in plaats van Beckinsale in de film te laten schitteren, verschijnt ze slechts kort aan het einde. De film wist slechts $ 91 miljoen op te halen, wat een merkbare daling was van wat Evolution aan de kassa kon doen.

2012's Underworld: Awakening en 2016's Underworld: Blood Wars hadden beide Beckinsale weer in actie, en dit was geweldig nieuws voor fans, die wensten dat ze in Rise of the Lycans was verschenen. Awakening kon $ 160 miljoen verdienen, terwijl Blood Wars slechts $ 81 miljoen kon binnenhalen.

Na 13 jaar te hebben bestaan, was het duidelijk dat de franchise aan kracht bleef, ondanks de daling van de kassa-inkomsten voor Blood Wars. Het is nu 5 jaar geleden sinds de laatste Underworld-film, en fans beginnen zich af te vragen of de franchise waar ze van houden eindelijk het einde van de weg heeft bereikt.

Gebeurt er een zesde film?

Dus, komt er in de nabije toekomst een 6e Underworld-film? Helaas lijkt het er niet op dat er nog een film gaat plaatsvinden.

In 2018 vertelde Beckinsale aan Variety: "Ik zou niet terugkeren. Ik heb er genoeg gedaan."

Interessant is dat Beckinsale wel vermeldde dat ze het leuk zou hebben gevonden om een crossover te doen met de Blade-franchise.

"Ik wilde echt dat ze een Underworld - Blade-mashup zouden doen. Wat een duo dat zou zijn. Ik zou dat zeker doen, maar ik denk dat ze Blade gewoon wilden rebooten als Blade, zodat ze er niet voor gingen, "zei Beckinsale.

Dit had ooit een geweldige cross-over kunnen zijn, maar het zal nu hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren. Blade baant zich een weg naar de MCU, en dit wordt een spannende rit voor fans wanneer hij eindelijk zijn debuut maakt op het grote of kleine scherm. Mahershala Ali zal het iconische personage spelen, en het is jammer dat we geen kans krijgen om hem te zien met Beckinsale's Selene.

De Underworld-franchise is al sinds de jaren 2000 een steunpilaar, maar op dit moment lijkt het erop dat het einde van de weg is bereikt. Maar goed dat er 5 films zijn die fans altijd terug kunnen kijken.

Aanbevolen: