Hoe 'Small Soldiers' een controversiële film werd

Inhoudsopgave:

Hoe 'Small Soldiers' een controversiële film werd
Hoe 'Small Soldiers' een controversiële film werd
Anonim

De jaren 90 waren een decennium waarin een aantal interessante films werden gehost die verschillende nalatenschappen bij fans hebben gevonden. Deze films kwamen van unieke filmmakers die allemaal hun stempel op deze projecten hebben gedrukt en hun best hebben gedaan om een hitfilm te maken. Sommige films hebben de tand des tijds doorstaan, andere zijn vervaagd en grotendeels vergeten.

In 1998 kwamen Small Soldiers in de bioscoop en bleek het een unieke film te zijn die bedoeld was voor tieners en niet alleen voor kinderen, ondanks dat het om speelgoed ging. De film kreeg echter enige controverse toen hij in de bioscoop was, en sommige mensen zijn deze film vergeten.

Laten we terugkijken op Small Soldiers en kijken wat er is gebeurd.

Small Soldiers was een succes in de jaren 90

In de jaren 90 kwam er een kleine film genaamd Toy Story op de markt die het animatiegenre in een oogwenk opnieuw definieerde. Het werd een klassieker en al snel werd een hele franchise geboren. Een film waarin speelgoed tot leven komt, was een briljant idee, en in 1998 nam Small Soldiers een vergelijkbare benadering met een volwassener verhaal.

Geregisseerd door Joe Dante, bekend van Gremlins, had Small Soldiers qua thema's en onderwerpen niet meer kunnen verschillen van Toy Story. Het duurde niet lang voordat deze film serieuze aandacht kreeg bij filmfans, en alleen al de previews garandeerden dat fans een interessante film te wachten stonden.

Toen het in de bioscoop verscheen, kreeg Small Soldiers niet veel lovende kritieken, maar het vond wel een publiek van bijna $ 90 miljoen. De film was een financieel succes, maar in tegenstelling tot Toy Story begon deze film niet aan een memorabele franchise.

Het is een goede zaak dat Small Soldiers een flink bedrag aan de kassa kon verdienen, omdat het tijdens zijn tijd in de mainstream te maken had met enkele veranderingen en een vleugje controverse.

Het was niet bedoeld voor kinderen en onderging veranderingen

Nu lijkt Small Soldiers natuurlijk een film die voor kinderen is gemaakt, en er zijn bepaalde dingen aan de film zelf waardoor het leek alsof hij op een jonger publiek was gericht, maar in het begin was dit niet de geval.

Volgens regisseur Joe Dante: "Oorspronkelijk kreeg ik te horen dat ik een edgy foto voor tieners moest maken, maar toen de sponsorovereenkomsten binnenkwamen, was het nieuwe mandaat om het te verzachten als een kinderfilm. Te laat, omdat het bleek, en er zitten elementen van beide benaderingen in. Vlak voor de release werd het ontdaan van veel actie en explosies."

Stel je de verrassing op de gezichten van ouders voor wanneer ze hun kinderen meenemen naar een film over speelgoed en ze ontdekken al snel dat het eigenlijk de classificatie PG-13 heeft. Houd er rekening mee dat deze film slechts 3 jaar na Toy Story werd uitgebracht, dus er was zeker enige verwarring over de beoordeling en enkele teleurgestelde ouders die hun kinderen meenamen naar een film die volwassener was dan waarop ze hadden onderhandeld.

De beoordeling veroorzaakte niet alleen problemen bij sommige ouders, maar veroorzaakte ook problemen bij het verkopen van speelgoed.

The Burger King Issue

Het is heel gewoon om te zien dat films samenwerken met fastfoodgiganten om de film te promoten en wat speelgoed te verkopen, en voorafgaand aan de release van Small Soldiers was de film goed in de smaak gevallen bij Burger King. Het had goed genoeg moeten gaan, maar de PG-13-rating zorgde voor een verschuiving voor het fastfoodbedrijf.

Volgens Throwbacks stond Burger King, nadat de PG-13-classificatie van kracht werd, ouders toe om hun speelgoed van Small Soldiers in te ruilen voor een Mr. Potato Head op bepaalde locaties. Het bedrijf heeft ook een verklaring afgegeven over de aard van de film.

"Hoewel speelgoed geschikt is voor kinderen van alle leeftijden, kan de film Small Soldiers materiaal bevatten dat niet geschikt is voor jongere kinderen", aldus het bedrijf.

Een andere controverse ontstond omdat, volgens Throwbacks, "een van de leden van de Commando Elite "Kip Killagin" heet. verwondde meer dan 25 studenten en doodde vier mensen bij een schietpartij op school."

Small Soldiers konden geen pauze nemen, maar het werd wel een financieel succes. Er zijn gesprekken geweest over een remake, maar er is nog niets van gekomen. Het zal interessant zijn om te zien of de film weer PG-13 is of dat de studio op safe speelt en voor een PG-rating gaat in een poging meer speelgoed te verkopen.

Aanbevolen: