Wat is er gebeurd met 'X-Men'-actrice Famke Janssen?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'X-Men'-actrice Famke Janssen?
Wat is er gebeurd met 'X-Men'-actrice Famke Janssen?
Anonim

Tijdens de jaren 2000 kwam de X-Men-franchise langs en begon de stripboek-filmrage die al jaren de kassa domineert. De MCU is deze films veel dank verschuldigd, en nu Disney Fox bezit, zullen mutanten binnen de kortste keren hun weg banen om samen met de machtigste helden van de aarde te vechten.

In die uitstekende X-Men-films was Famke Janssen de actrice die Jean Grey moest spelen. Ze deed het geweldig met haar personage in die films, en sinds die films grote hits werden, heeft Janssen het nog steeds even druk als altijd.

Laten we Famke Janssen eens nader bekijken en zien wat ze heeft uitgespookt.

'X-Men' en 'GoldenEye' maakten van haar een ster

Alvorens dieper in te gaan op wat Famke Janssen heeft uitgespookt, is het belangrijk om de films te bekijken die haar naam in Hollywood hielpen vestigen. De actrice had destijds veel modellenwerk gedaan en zodra ze de juiste kansen op het grote scherm kreeg, zou ze geen tijd verspillen om een ster te worden.

Na enkele acteerrollen in de vroege jaren 90, kreeg Janssen een enorme doorbraak in 1995 toen ze speelde als Xenia in GoldenEye. Die film markeerde de eerste keer dat Pierce Brosnan de iconische spion speelde, en Janssen leverde een solide prestatie in de film. Nadat het een hit werd aan de kassa, had een nieuwe generatie filmfans hun James Bond, en de carrière van Famke Janssen ging naar de races.

Voordat ze de zaken echt in een hogere versnelling schopte, vond de actrice genoeg werk nadat GoldenEye een hit werd. Ze had rollen in films als Dead Girl, Rounders, The Faculty en meer voordat X-Men de kassa bereikte en stripboekfilms in een hogere versnelling schopte.

Zoals fans te zien kregen, was Janssen een briljante Jean Gray in de originele X-Men-films. Ja, ze hebben het Dark Phoenix-verhaal verprutst, maar die originele trilogie was enorm belangrijk om het genre te krijgen waar het nu is. Onnodig te zeggen dat Janssen de vruchten plukte van het spelen van Jean Grey. Sinds die films heeft de actrice nogal wat film- en televisiewerk gedaan.

Ze speelde in de 'Taken'-trilogie

Twee jaar na X-Men: The Last Stand, Famke Janssen, die tal van andere films had tussen haar X-Men-films, kreeg een rol in een kleine film genaamd Taken. Met Liam Neeson in de hoofdrol, was die eerste Taken-film een groot succes aan de kassa, en zomaar was de actrice betrokken bij een andere filmfranchise.

In totaal zou ze in drie Taken-films verschijnen, een nieuwe trilogie voor de artiest. Elke acteur zou het geluk hebben om een enkele trilogie van films te krijgen, en het is verbazingwekkend om te zien dat Janssen dit meer dan eens heeft gedaan.

Hoe indrukwekkend het ook is dat Janssen in meerdere franchises heeft gespeeld, dat is niet alles wat ze heeft gedaan sinds X-Men: The Last Stand. Janssen is verschenen in films als The Wackness, Hansel & Gretel: Witch Hunters en nog veel meer. Het zijn niet altijd grote projecten, maar de actrice is al sinds de jaren 90 aan het werk, wat geen sinecure is. Janssen heeft het zeker goed gedaan op het grote scherm, maar het is belangrijk om ook naar haar televisiewerk te kijken.

Ze was te zien in 'Hoe weg te komen met moord'

2EB9D60F-6EFB-4AA0-A2D4-D3C99C345CAC
2EB9D60F-6EFB-4AA0-A2D4-D3C99C345CAC

Tijdens haar tijd in de X-Men-franchise kon Janssen een rol krijgen in shows als Ally McBeal en Nip/Tuck, en toen ze wat meer vrije tijd had, kon ze rollen op andere shows, wat uiteindelijk haar tv-credits een boost gaf. Van 2013 tot 2015 had Janssen een hoofdrol in de show Hemlock Grove, die in de loop van 3 seizoenen 33 afleveringen uitzond. In hetzelfde jaar dat haar tijd in de show eindigde, begon ze een terugkerende rol in How to Get Away with Murder en haar 9 optredens in de show vonden plaats van 2015 tot 2020.

In recentere jaren was Janssen te zien in shows als The Blacklist en kreeg ze zelfs haar eigen kortstondige spin-offproject, The Blacklist: Redemption. Ze had ook een rol in zowel When They See Us als The Capture. Ja, ze zorgt ervoor dat ze bezig blijft met acteren, en dit is een belangrijke reden waarom ze zo lang zo'n succesvolle carrière heeft volgehouden.

Famke Janssen heeft het allemaal gezien en gedaan tijdens haar jaren in Hollywood, en ze heeft nog genoeg over in de benzinetank.

Aanbevolen: