De rol van Jack Sparrow is geschreven met deze 'X-Men'-ster in gedachten

Inhoudsopgave:

De rol van Jack Sparrow is geschreven met deze 'X-Men'-ster in gedachten
De rol van Jack Sparrow is geschreven met deze 'X-Men'-ster in gedachten
Anonim

Tijdens het maken van grote films heeft Disney keer op keer het onmogelijke voor elkaar gekregen. Eerste lange animatiefilm? Disney. Eerste volledig computergeanimeerde film? Disney. Een filmfranchise van meerdere miljarden dollars gebaseerd op een ritje in een pretpark? Nou, jij kent de rest.

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl was een hit voor Disney op het grote scherm in de jaren 2000, en de sequels van de film vonden ook een enorm publiek toen ze op het grote scherm verschenen. Captain Jack Sparrow was de belangrijkste attractie, en terwijl Johnny Depp het personage speelde, werd het geschreven met een andere acteur in gedachten.

Laten we kapitein Jack Sparrow eens nader bekijken.

'Pirates Of The Caribbean' was een enorme franchise

In 2003 had Disney een troef in handen toen ze Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl uitbrachten. De film, die was gebaseerd op de legendarische attractie in het themapark, werd een groot succes aan de kassa. Ongelooflijk, Disney was van plan om een aantal pretparkattracties in films te veranderen, maar ze hadden weinig vertrouwen in wat een film gebaseerd op de Pirates of the Caribbean-rit zou kunnen doen aan de kassa.

"Iedereen dacht dat Haunted Mansion en de Teddy Bears Picnic geweldige ideeën waren en dat Pirates het slechtste idee was", zei Stuart Beattie, die het verhaal voor Curse of the Black Pearl ontwikkelde.

"Veel mensen dachten dat het een grote bom zou worden, maar toen ging het de andere kant op. Mensen omarmden het echt en op dat moment bevestigde het, zoals, 'OK, het was het juiste idee', " vervolgde hij.

Low en zie, Beattie had gelijk. Curse of the Black Pearl verdiende meer dan $ 650 miljoen aan de kassa. Plots had Disney een enorme live-action franchise in handen, en de daaropvolgende sequels genereerden ook grote zaken.

Dead Man's Chest verdiende meer dan $ 1 miljard, At World's End verdiende $ 960 miljoen, On Stranger Tides bracht meer dan $ 1 miljard op en Dead Men Tell No Tales verdiende bijna $ 800 miljoen. Ja, de franchise was een melkkoe, en in de voorhoede van dit alles stond Captain Jack Sparrow, die een iconisch personage werd.

Jack Sparrow werd een iconisch personage

Als je kijkt naar enorm populaire filmpersonages in de recente geschiedenis, dan is de naam van Jack Sparrow er een die er echt uitspringt. Tijdens het hoogtepunt van de populariteit van de franchise, was Jack Sparrow schijnbaar overal, en hij werd een vaste waarde in de popcultuur die zijn populariteit heeft behouden.

Johnny Depp was de man die Jack Sparrow tot leven bracht, en het vermogen van de acteur om ongebruikelijke personages te spelen kwam hier in de knel. Met Pepe Le Pew en Keith Richards als inspiratiebron, eindigde Depp met een optreden in Curse of the Black Pearl, wat hem een Oscar-nominatie opleverde.

Hoewel sommige mensen vinden dat Jack Sparrow meer een karikatuur werd naarmate de franchise vorderde, v alt niet te ontkennen hoe populair hij werd en wat zijn populariteit voor de franchise betekende.

Lang voordat Depp de rol verdiende, werd Captain Jack Sparrow eigenlijk geschreven met een andere acteur in gedachten.

Hij is geschreven met Hugh Jackman in gedachten

In wat voor velen een verrassing zal zijn, was Hugh Jackman de acteur die Stuart Beattie in gedachten had. Hugh speelde niet alleen een grote rol bij de ontwikkeling van het personage, maar hij inspireerde ook de naam van het personage.

Volgens Beattie: "Ik had hem in al deze musicals zien opgroeien, dus ik wist dat deze man een fenomenaal talent was en dus dacht ik aan 'Jack. Ja, Jack Sparrow!'"

Jack Sparrow is geschreven met Hugh Jackman in gedachten, en er waren al vroeg een heleboel acteurs die in aanmerking kwamen voor de rol. Acteurs als Jim Carrey, Christopher Walken en Matthew McConaughey werden allemaal op een gegeven moment overwogen, maar het zou Depp zijn die de rol van hun leven kreeg.

Zoals we al vermeldden, gebruikte Depp rocker Keith Richards als inspiratie voor zijn optreden, en op een gegeven moment werd Richards binnengehaald en had hij een rol in de franchise.

Toen hij hierover sprak, zei Depp: Het was geweldig om hem vervolgens in de kudde te brengen en hem in de film te brengen en scènes met hem te doen. Het is een van die dingen waarvan je weet dat ze in je hersenen en zal nooit weggaan. Het is een van die momenten: 'Ik heb echt geluk dat ik hier op dit moment ben, en ik heb echt geluk dat ik me ervan bewust ben dat ik geluk heb.'”

Johnny Depp was de perfecte keuze voor Captain Jack Sparrow, maar het is nog steeds interessant om te weten welke rol Hugh Jackman speelde bij de ontwikkeling van het personage.

Aanbevolen: