Waarom de cast van 'Seinfeld' een hekel had aan het filmen van de aflevering van de parkeergarage

Inhoudsopgave:

Waarom de cast van 'Seinfeld' een hekel had aan het filmen van de aflevering van de parkeergarage
Waarom de cast van 'Seinfeld' een hekel had aan het filmen van de aflevering van de parkeergarage
Anonim

De overgrote meerderheid van de Seinfeld-afleveringen vond plaats in Jerry's appartement. Een typische sitcom met drie camera's met een beperkte, geënsceneerde locatie, met een live studiopubliek en een kleine groep acteurs. Dit is wat echt liet zien hoe geavanceerd, ingewikkeld en uiteindelijk hilarisch de scripts van Larry David en Jerry Seinfeld waren. Ze hoefden echter niet in Jerry's appartement of het café te spelen. De aflevering "The Chinese Restaurant" speelde zich in re altime af terwijl de hoofdcast op een tafel wachtte. De aflevering "The Parking Garage" was niet anders.

Afleveringen zoals "The Marine Biologist", hadden een gezonde mix van kleine sets en real-life locaties. Maar "De Parkeergarage" vond bijna geheel plaats in… nou ja… een parkeergarage. Hoewel de aflevering van seizoen drie een van de meest iconische blijft, was het absoluut een hel om te fotograferen. Sterker nog, de meeste hoofdrolspelers hadden absoluut een hekel aan het proces…

Hoe Larry David en de producenten van Seinfeld "The Parking Garage" tot leven brachten

"De parkeergarage was een zeer spannende en fysiek extreem moeilijke aflevering om te maken", zei Jerry Seinfeld.

De aflevering was volgens Larry David vergelijkbaar met "The Chinese Restaurant". Hoewel het niet in re altime speelde, zoals de aflevering die NBC aanvankelijk zo haatte dat ze dreigden de show te annuleren, bevatte het eigenlijk één locatie en het idee van wachten. Al was het wachten tot Kramer zijn auto vond in een parkeergarage waar alles er hetzelfde uitzag. Het idee was grappig en herkenbaar, maar Larry dacht echt niet na over hoe de aflevering gefilmd zou worden. Terwijl de producenten en production designer op een echte parkeerplaats wilden filmen, konden ze er geen vinden die aan hun behoeften zou voldoen of die ze een week lang konden sluiten.

Dus besloten ze om hun bestaande sets in hun studio in L. A. af te breken en een nep-parkeergarage te bouwen, een met spiegels langs de muren om de illusie te wekken dat het zoveel groter was dan het in werkelijkheid was. De filmmakers vonden het geweldig om het te laten werken, omdat ze echt problemen moesten oplossen. De acteurs daarentegen hadden er een veel irritantere tijd mee.

Waarom de cast van Seinfeld een hekel had aan de aflevering "The Parking Garage"

Technisch gezien had de cast van Seinfeld geen hekel aan de aflevering. Ze hadden er gewoon een hekel aan om het te filmen, volgens een making-of-documentaire. Toen hem werd gevraagd naar de aflevering, zei Jason Alexander (George Costanza) simpelweg: "Oh god, 'The Parking Garage'".

"We waren de hele nacht wakker", zei Michael Richards, die Kramer speelde.

De cast, met name Jerry en Julia Louis-Dreyfus (Elaine), waren zo uitgeput door de shoot dat ze niet eens konden blijven staan. Ze moesten eigenlijk op de vloer van de parkeergarageset gaan liggen om make-up aan te brengen. Staan, of zelfs zitten in een stoel, was gewoon te moeilijk. Terwijl Jason, Jerry en Julia uitgeput waren, ging Michael door absolute kwelling omdat zijn karakter om een airconditioner gaf. En Michael, die enigszins methodisch was in zijn acteerbenadering, vertelde de afdeling rekwisieten om een echte airconditioner in de doos te plaatsen om het er echt uitdagend uit te laten zien voor Kramer om het ding urenlang rond te dragen terwijl ze naar de auto zochten.

"Ik wilde de echte airconditioner. Ik wilde het echte gewicht. Ik vond dat het er echt uit moest zien… en het was echt", zei Michael. "Ik hield het veel vast, zelfs tijdens de repetitie."

Maar de airconditioner bleek veel lastiger dan verwacht. Hij was niet alleen psychisch uitgeput door het rond te dragen, hij sneed er zelfs zijn lip op in de beroemde foto van hem die probeerde het in de kleine kofferbak te passen aan het einde van de aflevering. Toen dit gebeurde, begon Julia te lachen en deed ze er alles aan om het te verbergen, omdat ze wist dat Michael het karakter niet zou willen breken en het schot voortijdig zou beëindigen. Dus hij ging ermee aan de slag als een absolute kampioen.

Het tafereel bleef zich afspelen en Michael stapte in de auto en ontdekte dat het niet werkte. Nogmaals, hij brak zijn karakter niet. De andere acteurs konden zich niet inhouden, zoals fans kunnen zien aan de laatste opname van de aflevering. Maar Michael bleef erbij omdat hij wist dat ze iets speciaals hadden. Alle pijn en angst werden beloond. Hoewel de aflevering voor geen van hen leuk was om te filmen, hebben ze allemaal verklaard dat het een van de beste afleveringen van Seinfeld is. En het lijkt erop dat de meeste fans het daarmee eens zijn. "The Parking Garage" is een absolute klassieker.

Aanbevolen: