Hoe Joe Pesci Macaulay Culkin een permanent litteken gaf tijdens het filmen van 'Home Alone

Inhoudsopgave:

Hoe Joe Pesci Macaulay Culkin een permanent litteken gaf tijdens het filmen van 'Home Alone
Hoe Joe Pesci Macaulay Culkin een permanent litteken gaf tijdens het filmen van 'Home Alone
Anonim

Tijdens de jaren 90 hebben een aantal films en filmmakers ertoe bijgedragen dat het decennium een van de beste in de filmgeschiedenis werd. Sommige films haalden de kassa-records omver, andere werden cultklassiekers en sommige filmmakers schreven hun naam in de geschiedenis terwijl ze hun legendarische carrière een kickstart gaven.

Home Alone, dat aan het begin van het decennium werd uitgebracht, wordt nog steeds beschouwd als een van de beste films uit de jaren 90, en het is het perfecte voorbeeld van een film die alle kleine dingen goed deed. De cast was dynamisch samen op het scherm, maar op de set vond een incident plaats waardoor Macaulay Culkin een blijvend litteken opliep.

Laten we eens kijken naar wat er is gebeurd tussen Macaulay Culkin en Joe Pesci.

'Home Alone' is een echte klassieker

In 1990 werd Home Alone in de bioscoop uitgebracht en in een mum van tijd had het decennium een van zijn eerste klassieke films. Met in de hoofdrol de getalenteerde Macaulay Culkin en meer dan een paar andere geweldige artiesten, werd Home Alone een kaskraker die records verbrak en tegelijkertijd een plaats in de geschiedenis verdiende.

De productie van de film was interessant, waarbij de film op een gegeven moment bijna volledig werd stopgezet, maar iedereen bracht zijn A-game mee en hielp de film een tijdloze klassieker te worden. Hoe geweldig iedereen ook was, Culkin was de ster van de film, en zijn optreden als Kevin McCallister zette hem onmiddellijk in de schijnwerpers en maakte hem tot een van de grootste kindsterren aller tijden.

Na meer dan $ 400 miljoen aan de kassa te hebben gegenereerd, was Home Alone een kolossale hit die een hele reeks films voortbracht. Het directe vervolg, Lost in New York, was een succes, zij het niet zo groot als zijn voorganger. De daaropvolgende sequels hadden niet de originele cast, en veel mensen weten niet eens dat sommige zelfs bestaan. Toch was die eerste film destijds een triomf.

Wat de meeste mensen echter niet wisten, was dat het op de set niet zo rooskleurig was tussen Macaulay Culkin en Joe Pesci.

Joe Pesci en Macaulay Culkin hadden een interessante tijd op de set

Volgens Mental Floss: "Om de meest authentieke uitvoering mogelijk te maken, deed Joe Pesci zijn best om Macaulay Culkin op de set te vermijden, zodat de jonge acteur inderdaad bang voor hem zou zijn."

Hij was niet alleen koud tegen Culkin, maar Pesci had ook een taalprobleem. Er is gemeld dat Pesci "niet helemaal gewend was aan de hele gezinsvriendelijke sfeer op de set van Home Alone - en als gevolg daarvan een paar f-bommen liet vallen. Columbus probeerde Pesci's neiging tot vierletterwoorden te beteugelen door hem voor te stellen in plaats daarvan het woord "koelkast" te gebruiken."

Blijkbaar heeft dit gedrag het vervolg overgedragen. The Independent meldt dat toen Culkin Pesci vroeg waarom hij nooit naar hem glimlachte, Pesci antwoordde: "Hou je mond."

Het is duidelijk dat de veelgeprezen acteur alles en nog wat deed om de dingen zo echt mogelijk buiten de set te houden, en Pesci zelf vertelde hoe anders hij Culkin behandelde in vergelijking met alle anderen.

"Hij is veel verwend door veel mensen, maar niet door mij. En ik denk dat hij dat leuk vindt", zei Pesci ooit.

Eén ding wat Culkin echter niet leuk vond, was het permanente litteken dat Pesci hem achterliet tijdens het filmen van een scène in de eerste film samen.

Hoe Pesci Culkin een permanent litteken gaf

Dus, wat gebeurde er tussen Joe Pesci en Macaulay Culkin tijdens het filmen van Home Alone samen?

Toen hij over het incident sprak, ging Culkin in detail over de scène zelf en hoe Pesci hem met littekens bedekte, waardoor hij zich voelde.

"In een van de scènes hangen ze me op aan de kastdeur of zoiets en hij zegt: 'Ik bijt al je vingers eraf, één voor één.' En tijdens de repetitie beet hij me echt. Hij brak de huid en alles, "zei Culkin.

Ik ben een kleine negenjarige jongen en hij bijt rond (in mijn vinger). Ik heb nog steeds het litteken. Ik realiseerde het me pas onlangs niet eens. Ik werd echt boos op hem. was als: 'Het kan me niet schelen hoeveel Oscars je hebt, of wat dan ook - ga niet een negenjarige bijten! Wat is er in vredesnaam met je aan de hand', vervolgde hij.

Dat klopt, de volwassen Pesci heeft kindster Macaulay Culkin zo hard gebeten dat Culkin er nu een litteken van heeft. Als zoiets nu zou plaatsvinden, zou het in een oogwenk viraal zijn gegaan en zou Pesci zijn baan zijn kwijtgeraakt vanwege publieke verontwaardiging. Dingen werden echter schijnbaar onder het tapijt geveegd tijdens de productie, en Pesci was in staat om zijn rol in de film te behouden en er een klassieker van te maken.

Aanbevolen: