De controversiële 'Lilo & Stitch'-scène die werd veranderd door Disney

Inhoudsopgave:

De controversiële 'Lilo & Stitch'-scène die werd veranderd door Disney
De controversiële 'Lilo & Stitch'-scène die werd veranderd door Disney
Anonim

Disney-films hebben altijd een geweldige manier gehad om een wereldwijd publiek te bereiken, en sinds de release van Sneeuwwitje in de jaren dertig van de vorige eeuw heeft de animatiegigant furore gemaakt en de leiding genomen in Hollywood. De studio heeft een enorme lijst met klassiekers, enkele opmerkelijke fouten en een aantal tijdperken die hebben bijgedragen aan hun rijke geschiedenis.

In 2002 maakte Lilo & Stitch zijn debuut in de bioscoop, en het werd een hit tijdens een turbulente periode voor Disney. Voorafgaand aan de release was er een grote verandering aangebracht in een belangrijke scène in de film, en dit alles sloot aan bij een gebeurtenis die de geschiedenis in is gegaan.

Laten we Lilo & Stitch eens bekijken en de veranderingen bekijken die Disney heeft aangebracht.

Disney veranderde veel in de jaren 2000

Tijdens de jaren 2000 was het House of Mouse vers van de Disney Renaissance, die een periode van enorm succes voor de studio markeerde. Films als Aladdin, The Lion King en Mulan waren allemaal enorm succesvol, en Disney hoopte dat de goede tijden zouden blijven voortduren in de jaren 2000 en daarna.

In plaats van continu succesvolle animatiefilms uit te brengen, beleefde Disney in de jaren 2000 een turbulente tijd. Aanvankelijk zouden films als The Emperor's New Groove en Atlantis: The Lost Empire teleurstellen aan de kassa. Zelfs films als Treasure Planet en Home on the Range zouden matige uitvoeringen geven aan de kassa, tot groot ongenoegen van de studio.

Hoewel Disney in de jaren 2000 op dun ijs schaatste, vonden ze wel degelijk succes, en een film die eerder in het decennium werd uitgebracht, bleek precies te zijn wat de studio nodig had.

'Lilo &Stitch' is een populaire Disney-film

2002's Lilo & Stitch is een favoriet bij fans sinds de release, en het betekende een succes voor Disney tijdens een neerwaartse helling voor de studio. Zoals we al vermeldden, bleken de jaren 2000 een moeilijk punt te zijn voor de animatiegigant, maar overwinningen zoals Lilo & Stitch zorgden ervoor dat de zaken een nieuw tijdperk in gingen.

Het verhaal van de jonge Lilo die bevriend raakte met Experiment 626 was er een met veel hart, en zelfs toen de kinderen die van de film hielden ouder werden, bleven ze genieten van wat deze film op tafel bracht. De personages zijn geweldig, Stitch zelf is waanzinnig lief en de aanraking van Elvis was briljant werk van de studio.

Aan de kassa kon Lilo & Stitch meer dan $ 270 miljoen binnenhalen, wat op dat moment een mooie oogst was. Nee, het was geen Disney Renaissance-type nummers naar beneden halen, maar dit was nog steeds een succes op zich. Wat nog belangrijker is, Stitch werd een van Disney's meest populaire personages, en de studio heeft hem sindsdien verzilverd.

Er is veel om van te houden aan deze film, en in de loop van de tijd is gebleken dat er een enorme verandering heeft plaatsgevonden in een van de grootste scènes van de film.

De scène die werd veranderd

Dus, welke grote scène onderging een enorme transformatie? Het bleek een grote achtervolgingsscène te zijn tegen het einde van de film.

Per Insider culmineert de film "met een luchtjacht tussen twee buitenaardse ruimteschepen terwijl Stitch en zijn compagnie Lilo proberen te redden. Maar in het originele script en de animatie was een van de vliegtuigen een 747 commercieel passagiersvliegtuig dat in meerdere gebouwen tijdens de scène."

Dit is echter veranderd na de gebeurtenissen van 9/11, en de 747 en gebouwen werden verwisseld voor een ruimteschip en wat bergen.

Dit is niet de enige keer dat Disney de film heeft gewijzigd. Een paar jaar geleden maakte Lilo & Stitch zijn debuut op Disney+, en fans merkten een vreemde verandering op in een scène waarin de jonge Lilo zich verstopt in een droger. In plaats van de originele droger, bevatte de bijgewerkte scène het personage dat zich verstopte in een commode achter een pizzadoos.

Volgens Cinema Blend: "Na de release van Lilo & Stitch's eerste editie-dvd, werd besloten om de droger te verwijderen en Lilo's schuilplaats te veranderen om ervoor te zorgen dat kleine kinderen niet in haar voetsporen zouden treden en zich in drogers, wat gevaarlijk kan zijn."

Het is duidelijk dat Disney geen veren wilde verstoren, dus brachten ze de verandering aan in de hoop dat kinderen veilig zouden blijven. Het was misschien frustrerend om te veranderen, maar het was de juiste zet.

Lilo & Stitch blijft nog steeds een populaire film voor House of Mouse, ook al heeft deze in de loop van de tijd een aantal veranderingen ondergaan.

Aanbevolen: