De echte reden waarom Johnny Depp zijn films niet kijkt

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Johnny Depp zijn films niet kijkt
De echte reden waarom Johnny Depp zijn films niet kijkt
Anonim

Johnny Depp heeft tot nu toe in minstens 81 films gespeeld, die hij allemaal niet heeft gezien. Het is niet zo verwonderlijk, afkomstig van iemand die ooit zei dat hij niet van Hollywood hield. Tijdens zijn eerste interview met Entertainment Tonight in 1988, werd een 24-jarige Depp gevraagd of hij van Hollywood hield en zijn antwoord was volmondig "nee". Maar hij sprak wel over zijn ervaring met de hoofdrol in de serie 21 Jump Street en het werken met regisseur Oliver Stone in de film Platoon uit 1986.

Nu hij 58 is, heeft Depp zijn gewoonte om zijn films over te slaan nog steeds niet veranderd. Tijdens de Golden Globe Awards 2012 vroeg Ricky Gervais de acteur of hij zijn mislukte film, The Tourist, met Angelina Jolie in de hoofdrol, had gezien. Opnieuw antwoordde hij met een duidelijk en duidelijk "nee". Dit is de echte reden waarom de Pirates of the Caribbean-ster zijn films niet ziet en waarschijnlijk nooit zou zien.

Het is gewoon 'niets van zijn zaken'

In een optreden in The Late Show With David Letterman in 2009 onthulde Depp eindelijk waarom hij zijn films niet ziet. Zoals gewoonlijk had hij geen zin om er veel over te praten. Lange tijd fans zeiden zelfs dat hij op dat moment waarschijnlijk moe was van het beantwoorden van dergelijke vragen.

"In zekere zin, weet je, als mijn werk aan de film eenmaal gedaan is", legde de Sweeney Todd-acteur uit. "Het zijn echt mijn zaken niet." Hij lachte een beetje zoals het publiek, maar keerde onmiddellijk terug naar zijn serieuze blik.

Toen Letterman vroeg of hij "opzettelijk niet naar het eindproduct kijkt", antwoordde Depp: "Ja, ik blijf zo ver weg. Als ik kan, zou ik proberen in een zo diepe staat van onwetendheid mogelijk." De gastheer zei met humor dat hij toen aan het juiste adres was.

De aanvankelijk gespannen blik op het gezicht van de acteur vervaagde en hij klapte mee met het publiek dat begon te lachen. Het lijkt erop dat hij, hoewel hij serieuze redenen heeft om zijn films niet te zien, begrijpt dat de meeste mensen het gewoon grappig of vreemd vinden, dus gaat hij mee met de grappen.

Geen fan van naar zichzelf kijken

Letterman vroeg beleefd of het allemaal een kwestie van onzekerheid was. Depp antwoordde kalm: "Je weet gewoon dat ik niet graag naar mezelf kijk." Dat zou logisch zijn, aangezien hij ook in veel films van Tim Burton speelde waarin hij eruitzag als een clown, en het is bekend dat hij coulrofobie of fobie voor clowns heeft.

De drievoudig Oscar-genomineerde voegde eraan toe dat hij "de voorkeur geeft aan de ervaring" van het maken van de film. Zoals Letterman zei, is hij 'in de eerste plaats een acteur en een kunstenaar'. Oscar-winnaar Joaquin Phoenix deelt ook dezelfde voorkeur voor proces boven output.

Phoenix zei dat hij alleen zijn films, The Master and Her, heeft bekeken. Hij is er ook geen fan van om naar zichzelf te kijken, net zo erg als hij er een hekel aan heeft om over zichzelf te praten in interviews. "Ik wil mezelf nooit echt zien zoals de camera me ziet… Ik wil mezelf niet zien", zei hij. Het kan hetzelfde zijn voor Depp.

Zelfs Depp's voormalige co-ster, Angelina Jolie, zei dat hij niet veel van haar films had gezien. "Als actrice leer je over je karakter en begrijp je het algemene beeld van elke film waaraan je werkt," zei ze.

"Maar er is zoveel waar je geen deel van uitmaakt. En ik heb me vaak gefrustreerd gevoeld over de films waarin ik heb gespeeld, of ze heb gezien en me er niet mee verbonden gevoeld, of niet wilde ze helemaal niet zien." Met de negatieve recensies die The Tourist ontving, is het mogelijk dat beide acteurs die film nog nooit hebben gezien.

Maar de kinderen van Johnny Depp hebben zijn films gezien

"Ze hebben gezien… eigenlijk hebben mijn kinderen meer van mijn films gezien dan ik", zei de Dark Shadows-ster. Letterman vroeg toen of hij niet op zijn minst een beetje nieuwsgierig was "om een glimp van zichzelf op te vangen". Nogmaals, het was een eenvoudig "nee" voor de acteur. "Echt, eerlijk," voegde hij eraan toe. Toen hem werd gevraagd naar "complexe" films zoals Pirates of the Caribbean die "tegelijkertijd werden opgenomen", zei de acteur dat hij ook niet geïnteresseerd was in hoe ze uitpakken.

"Dat is solide, vriend," zei Letterman, zich overgevend van het kleine verhoor. Er is echt niet veel om in te graven waarom de acteur weigert zijn films te zien. Maar een fan schreef bij de opmerkingen van de YouTube-clip van het interview: "Hij lijkt altijd zo nerveus als hij wordt geïnterviewd, alsof hij niet op zijn gemak is met zichzelf. Er is de beroemde Johnny Depp en er is nog steeds de normale man. Hij beschermt zichzelf." Dat is ook mogelijk. Wat denken jullie?

Aanbevolen: