Ondanks dat het een popcultuurfenomeen was in de jaren 90, kwam er een vroegtijdig einde aan de show

Inhoudsopgave:

Ondanks dat het een popcultuurfenomeen was in de jaren 90, kwam er een vroegtijdig einde aan de show
Ondanks dat het een popcultuurfenomeen was in de jaren 90, kwam er een vroegtijdig einde aan de show
Anonim

Televisie zette in de jaren 90 een enorme stap vooruit ten opzichte van waar fans in de jaren 80 van genoten, en het decennium was de thuisbasis van shows die de geschiedenis ingingen als groten aller tijden. Dit was het decennium met Seinfeld, Friends, The X-Files en nog veel meer, wat slechts een kleine greep is van wat er voor fans werd aangeboden.

Dinosaurussen bleek een van de meest unieke en interessante sitcoms te zijn die uit het decennium voortkwamen, en jaren na de annulering heeft de serie nog steeds een unieke plaats in de televisiegeschiedenis. Ondanks dat het een popcultuurfenomeen was in de jaren 90, kwam er een vroegtijdig einde aan de show.

Laten we terugkijken op Dinosaurs en kijken waarom het werd geannuleerd.

'Dinosaurussen was een nietje uit de jaren 90

In de jaren 90 maakte Dinosaurs zijn weg naar het kleine scherm en kon op een effectieve manier profiteren van de dino-rage van het decennium. Van buitenaf gezien klinkt een sitcom gericht op een dinosaurusfamilie als een bizar idee, maar toen mensen eenmaal de kans grepen om te zien waar de show over ging, werden ze levenslange fans en waren ze verslaafd aan de show en zijn leidende familie.

Gericht op de beminnelijke Sinclair-clan, was Dinosaurs alles wat een persoon zou willen van een sitcom, met als bijkomend voordeel dat het zich in een prehistorische setting bevond. Alle bekende stijlfiguren waren er, en de schattige Baby Sinclair maakte zelfs plaats voor de slogan "Not the mama", die ingebakken zit in het hoofd van elke 90-er.

Gedurende 4 seizoenen en bijna 70 afleveringen bracht Dinosaurs de goederen naar het kleine scherm, nooit terugdeinzen voor het aanraken van herkenbare thema's, terwijl het toch een manier vond om kijkers aan het lachen te maken.

Fandom raakte enkele zwaardere thema's van de show aan en schreef: "Naarmate de serie vorderde, pakten Earl en co steeds meer onverwachte problemen aan. Een show over vegetarisme toonde Bob Dylanosaurus die 'This Lamb is Your Lamb' uitvoerde. " What 'Sexual Harris' Meant" had betrekking op de verkrachtingscultuur. En "Nuts to War" was een tweedelige film die de Golfoorlog aanviel en de president bespotte. Allemaal op 'Prime Time' TV."

Naarmate de tijd vorderde, is de erfenis van de show gewoon blijven groeien.

De show heeft een unieke erfenis

Het is altijd gemakkelijk om met een roze bril terug te kijken op de televisieprogramma's uit ons verleden en er hoog over te denken, maar de waarheid is dat een simpele herbekijk alle in het oog springende zwakheden die we hebben ontdekt' t vangen voor. Ongelooflijk, veel dinosaurussen houden het na al die jaren nog steeds vol.

Flavorwire vatte dit mooi samen en schreef: "Maar het meest indrukwekkende aan Dinosaurs is dat nu, 20 jaar na de finale van 20 juli 1994, de show niet alleen standhoudt - het is op de een of andere manier beter geworden. Het is een van die kinderprogramma's die eigenlijk slimmer wordt naarmate je ouder wordt en het opnieuw bekijkt."

Dit heeft veel waarheid. Dinosaurussen die op Disney+ werden gezet, was een fantastisch idee van House of Mouse, omdat het oude fans de kans gaf om de show opnieuw te bekijken, terwijl nieuwe fans de kans kregen om te zien waar het allemaal om draait. Het was een totale win-win, en het is geweldig om te zien dat de show na al die jaren positieve pers krijgt.

Ook al was het een succes toen het nog vers op het kleine scherm was, Dinosaurs kwam toch vroegtijdig aan zijn einde.

Waarom het werd geannuleerd

Dus, waarom werd de stekker uit Dinosaurs getrokken? Helaas had de serie afnemende kijkcijfers en trok ze gewoon niet hetzelfde publiek als toen het voor het eerst op televisie werd gelanceerd.

Nu zijn veel shows totaal niet in staat om de landing bij hun einde te houden, om zo te zeggen, en een van de meest opvallende dingen over Dinosaurs is de donkere en gedenkwaardige conclusie die het fans gaf.

Zoals Fandom samenvatte: "Het komt allemaal tot een hoogtepunt in de laatste aflevering 'Changing Nature', waarin WESAYSO het moerasland waar de Bunch Beetles leven decimeert, en een waxfruitfabriek bouwt op hun paringsgrond. Dit resulteert in Bunch Beetle uitsterven en de wijnstokken waar ze van smullen als ze uit de hand lopen. Earl stelt voor om chemicaliën te gebruiken om de wijnstokken te doden, maar ze doden ook al het plantenleven op de planeet. En de inspanningen van B. P. om wolken en regen te creëren om die planten terug te brengen - door te laten vallen bommen op vulkanen - leidt effectief tot een nucleaire winter."

Ja, het was een superdonker einde, maar het gaf de show een definitief einde na de 4-seizoenenloop.

Hoe grimmig de show ook wordt, het is na al die jaren nog steeds het bekijken waard. Je zult er misschien versteld van staan hoe goed het standhoudt.

Aanbevolen: