Is de acteercarrière van Russell Brand voorbij?

Inhoudsopgave:

Is de acteercarrière van Russell Brand voorbij?
Is de acteercarrière van Russell Brand voorbij?
Anonim

Russell Brand lijkt niet langer gewild in Hollywood. Hij heeft de afgelopen jaren wat bescheiden werk gevonden, maar niets vergeleken met de late jaren 2000 en de vroege jaren 2010 toen Brand werd beschouwd als de volgende grote zaak. Brand vond werk met komische legende Judd Apatow tot 2012 en hij veroverde de harten van kinderen als Dr. Nefario in de Despicable Me / Minion-franchise. In de jaren 2010 werd Brand een favoriet in de roddelbladen tijdens zijn korte huwelijk en de veelbesproken scheiding van Katy Perry.

Maar de acteercarrière van Brand lijkt de afgelopen jaren buiten spel te zijn gezet. Dit betekent niet dat de komiek op geen enkele manier geld tekort komt, maar men moet zich afvragen, aangezien zijn kredietlijst plateaus is, is Russell Brand klaar met acteren?

9 Zijn soloprojecten hadden de neiging om te floppen

Hoewel Brand een reputatie verwierf in Amerika dankzij zijn rol in Forgetting Sarah Marshall, waren zijn hoofdrollen niet zo lucratief. Het semi-vervolg met in de hoofdrol zijn personage, Get Him To The Greek, presteerde ondermaats ondanks de hoge verwachtingen van de producenten, en Brand vervreemdde een groot deel van zowel de industrieleiders als het Amerikaanse publiek nadat hij bombardeerde tijdens het hosten van de 2008 MTV Music Video Awards. Maar de ultieme mislukking zou zijn remake van de Dudely Moore-klassieker Arthur zijn, die slechts een magere 12 miljoen dollar opbracht. Zijn FX-talkshow BRAND X uit 2012 werd al na een jaar geannuleerd.

8 Hij stapte terug van acteren om wat te vloggen

Hoewel hij hier en daar nog steeds werk vond, voornamelijk als stemacteur dankzij Despicable Me, begon Brands acteercarrière rond 2015 te vertragen nadat hij zijn eerste YouTube-kanaal begon, The Truews, wat een afkorting is voor "the True Nieuws". Uiteindelijk, de wispelturige die hij is, werd Brand dit project beu en trok zich terug uit de show in 2017.

7 Hij heeft maar 3 filmrollen gehad sinds 'Ballers' eindigde

Brand had een terugkerende rol in de HBO-serie Ballers met in de hoofdrol Dwyane Johnson, maar de show eindigde in 2019. Sindsdien heeft Brand nog maar drie filmcredits aan zijn cv toegevoegd en slechts een handvol tv-cameo's. De enige twee films die hij het komende jaar uitbrengt, zijn Minions: The Rise of Gru, een prequel op Despicable Me, en Death on the Nile, een remake van de klassieker van Agatha Christie, waarin hij een bijrol heeft. Beide films worden pas in 2022 uitgebracht.

6 Hij heeft het geld niet nodig

Als je speculeert over de carrière van Russell Brand, is het belangrijk om te onthouden dat een van de redenen waarom hij misschien niet zoveel werkt als andere acteurs, is omdat hij dat niet nodig heeft. In zijn scheiding van Katy Perry landde Brand minstens $ 20 miljoen omdat de twee nooit een huwelijkscontract hadden. Het merk heeft nog steeds een nettowaarde van $ 18 miljoen.

5 Hij is een productief schrijver geworden sinds 'Sarah Marshall vergeten'

Zijn boek uit 2014, Revolution, was een bestseller en dat gold ook voor zijn boek Recovery: Freedom From Our Addictions uit 2017. In 2019 bracht Brand nog een boek uit, Mentors: How to Help and Be Helped. Hij is ook vertakt in kinder- en jeugdliteratuur met zijn hervertelling van een klassiek sprookje, De rattenvanger van Hamelen. Voor een van deze had Brand ook een memoires geschreven, My Booky Wook, die in 2007 werd uitgebracht en in 2010 een vervolg kreeg met Booky Wook 2.

4 Zijn podcast floreert

Brand keerde terug naar YouTube en begon in 2017 met podcasten met zijn nieuwe programma Under The Skin. Net als The Joe Rogan Experience, heeft Brand vaak controversiële figuren en luisteraars ruzie of de gastheer zijn goedkeuring geeft aan problematische politiek. (hierover later meer). Brand heeft ook een tweede podcast, Football Is Nice, waarin hij vertelt over zijn voetbalobsessie met andere fans van de sport.

3 Zijn stand-up tours bevatten niet veel meer stand-up

Brand werd beroemd als stand-upcomedian en hij toert nog steeds. Zijn shows zijn echter geëvolueerd en zijn nu minder een stand-upspecial en lijken meer op boekreizen en motiverende toespraken waarin Brand pleit voor transcendente meditatie, geweldloze revolutie en spiritualiteit.

2 Hij maakt nu deel uit van de controversiële anti-vaxbeweging

Hoewel Brand beweert dat hij niet anti-vaccin is, is hij begonnen leden van zijn publiek van zich te vervreemden door retoriek te delen die wordt gebruikt door anti-vaxxers. Hij deelt nu complottheorieën over CDC-hoofd Dr. Fauci en houdt ongefundeerde geruchten over het COVID-19-virus en vaccins in stand. Brand is zelfs begonnen met het vergelijken van vaccinmandaten met het nazisme, tot ergernis van verschillende joden en overlevenden van de Holocaust. Het meest controversieel was dat Brand de kant koos van Joe Rogan en zijn gebruik van ivermectine (een medicijn voor paarden) om zijn COVID te behandelen.

1 Mensen nemen geen merk aan

Terwijl hij zichzelf vervreemdt dankzij deze nieuwe obsessie met vaccin-samenzweringen, heeft Brand ook verschillende bruggen in de Hollywood- en Britse filmindustrieën verbrand. Hij werd in het begin van de jaren 2000 uit zijn Britse tv-show gehaald omdat hij zich een beetje verkleedde als Osama Bin Laden en zijn Amerikaanse show Brand X werd maar één jaar uitgezonden. Judd Apatow heeft hem sinds 2012 niet meer in een film gezet en Brand lijkt niet veel vrienden meer te hebben in Hollywood. Dit kan zijn omdat velen in Hollywood hem niet hebben vergeven dat hij van Katy Perry is gescheiden, wat hij via sms deed. Tussen zijn vervreemdende gedrag, zijn slechte kassa's en zijn succes in nieuwe media, zou Brand voorgoed uit Hollywood kunnen vertrekken.

Aanbevolen: