Dit is wat 'The Simpsons' te zeggen hadden over Disney, voordat Disney 21st Century Fox kocht

Inhoudsopgave:

Dit is wat 'The Simpsons' te zeggen hadden over Disney, voordat Disney 21st Century Fox kocht
Dit is wat 'The Simpsons' te zeggen hadden over Disney, voordat Disney 21st Century Fox kocht
Anonim

Op 14 december 2017 kocht de W alt Disney Company 21st Century Fox voor ongeveer $ 52,4 miljard. Naast de honderden shows en films die Disney heeft, bezitten ze nu een van de meest populaire en langstlopende tv-shows in de geschiedenis. The Simpsons hebben zojuist hun 32e seizoen uitgebracht en geen enkele andere comedyshow op televisie is zo lang zo populair geweest. Aangezien Disney een van de grootste bedrijven ter wereld is, moesten ze natuurlijk een show hebben waar heel veel mensen van houden.

Maar de ironie van dit alles is dat The Simpsons al jaren naar Disney verwijst (en grappen maakt), lang voordat Disney ze bezat. Ze hebben in hun afleveringen minstens 60 verschillende Disney-referenties gemaakt en ze zijn niet allemaal precies positief. Sommigen van hen laten het zelfs lijken alsof de makers van de show echt een hekel hadden aan Disney. Maar dat kan nu veranderen, aangezien Disney de controle heeft over Fox. Hier zijn alle keren dat The Simpsons naar Disney verwezen - inclusief Disney-films, Disney-themaparken en zelfs W alt Disney zelf - voordat ze eigendom waren van hen.

6 ‘The Simpsons’ voorspelden dat Disney ze op een dag zou bezitten

The Simpsons heeft de gewoonte om gebeurtenissen te voorspellen lang voordat ze plaatsvinden. De show heeft meer dan 700 afleveringen gehad, dus natuurlijk begonnen ze na verloop van tijd dingen in hun afleveringen te voorspellen, maar sommige van de gebeurtenissen die ze voorspelden, zijn angstaanjagend nauwkeurig. Ze voorspelden zelfs dat Disney ze jaren voordat het gebeurde in hun bezit zou hebben. In de aflevering 'When You Dish Upon a Star' kunnen fans een bord zien voor het 20th Century Fox Headquarters waarop staat dat het 'een divisie is van W alt Disney Co. Disney kocht Fox pas in december 2017 - ze voorspelden het bijna twee decennia voordat het gebeurde.

5 De show heeft tonnen Disney-filmreferenties gehad

Gedurende de 32 seizoenen van The Simpsons zijn er talloze Disney-referenties in de afleveringen geweest. Ze houden ervan om Disney-films een twist te geven en ze in de stijl van de show te maken. Zo is de aflevering 'Two Dozen and One Greyhounds' een parodie op Disney's Honderd-en-een Dalmatiërs. Fandom wijst erop dat deze aflevering ook verwijst naar Lady and the Tramp en Beauty and the Beast. Ze hebben ook verwezen naar Mary Poppins, De kleine zeemeermin, Bambi, Sneeuwwitje, Fantasia en nog veel meer Disney-producten.

4 Ze maakten grappen over Disney in 'The Simpsons Movie'

Omdat de show zoveel Disney-referenties in hun afleveringen heeft gemaakt, moesten ze dit natuurlijk ook in hun film doen. Op een gegeven moment zet Bart Simpson een zwarte beha op zijn hoofd die eruitziet als Mickey Mouse-oren, en hij zegt: "Ik ben een mascotte van een kwaadaardig bedrijf!" Het is ironisch dat jaren later Bart en de rest van zijn familie deel gingen uitmaken van wat hij dacht dat een 'slecht bedrijf' was.”

3 Ze maakten ook grapjes over W alt Disney

Samen met het verwijzen naar Disney-films en het belachelijk maken van het bedrijf, moest de show verwijzen naar de man die het allemaal heeft gemaakt: W alt Disney. De Simpsons noemen hem in een paar verschillende afleveringen, maar ze lachen hem het meest uit in de aflevering, "The Boy Who Knew Too Much." In de aflevering grapt een dokter dat meneer W alt Disney het 'kwaadaardige gen' had. Voordat Disney The Simpsons bezat, zeiden ze graag dat het bedrijf en de maker slecht waren.

2 Ze vergelijken jeuk en krassen met Mickey Mouse

Mickey Mouse is het icoon van Disney en hoewel het icoon van The Simpsons hun familie is, maken Itchy en Scratchy nog steeds een groot deel uit van de show. Omdat ze zowel de favoriete personages van Lisa als Bart zijn, vergelijkt de show ze constant met Mickey Mouse, die in het echte leven een favoriet personage is voor veel mensen. Volgens Fandom zijn er een paar Mickey Mouse-referenties tijdens Itchy en Scratchy."'Scratchtasia' [in de aflevering 'Itchy & Scratchy Land'] is een parodie op de Disney-film Fantasia, in het bijzonder het segment 'The Sorcerer's Apprentice' in de film… De korte 'Steamboat Itchy' in deze twee afleveringen ['Itchy & Scratchy': The Movie/The Day the Violence Died'] is een verwijzing naar de Mickey Mouse korte Steamboat Willie."

1 Ze verwezen naar de Disney-pretparken

Omdat ze al verwijzingen naar Disney-films maakten, moesten ze natuurlijk ook verwijzen naar de themaparken van het bedrijf. Dit is een andere keer dat ze Itchy en Scratchy vergelijken met Mickey Mouse en ze worden mascottes in de themaparken waar de familie Simpson naartoe gaat. De familie gaat ook naar "Efcot" in seizoen 14 en reist nog een keer naar "Dizzneeland" in seizoen 26. Tegen de tijd dat seizoen 26 kwam, waren er al geruchten dat Disney Fox zou kopen, dus Dizzneeland zou hun laatste kunnen zijn kans om de grote filmstudio te dissen voordat ze ze bezaten.

Aanbevolen: