Het echte appartementencomplex dat Hulu's enige moorden in het gebouw inspireerde

Inhoudsopgave:

Het echte appartementencomplex dat Hulu's enige moorden in het gebouw inspireerde
Het echte appartementencomplex dat Hulu's enige moorden in het gebouw inspireerde
Anonim

Hulu's Only Murders in the Building, gemaakt door Steve Martin en John Hoffman, volgt een bijzonder uniek plot (zelfs Selena Gomez was geschokt toen ze het script las).

De drie sterren van de show in de vorm van Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin delen duidelijke komische chemie die een groot deel van de show vormt (maar ze krijgen natuurlijk een bundel betaald om zo grappig te zijn).

Seizoen 2 van Only Murders ging onlangs in première en de tweede aflevering zelf gaf fans een kijkje in de geschiedenis van het iconische appartementencomplex in de Upper West Side, Arconia genaamd.

De aflevering gaf fans inzicht in de twijfelachtige geschiedenis van Arconia's miljonairarchitect. In een flashback van aflevering twee wordt getoond dat de persoonlijke lift van de miljonair leidt naar een reeks kijkgaten die uitsluitend zijn gebouwd om vrouwenkleedkamers in het hele complex te bespioneren.

Terwijl de show zelf een overdreven plot volgt dat draait om moord, mysterie en komedie, is onthuld dat Arconia zijn inspiratie heeft gehaald uit een echt appartementencomplex in Manhattan genaamd The Ansonia.

Delen van alleen moorden werden neergeschoten in het iconische West Side Condominium van Manhattan

Terwijl het appartementencomplex uit de show veel gelijkenis vertoont met de geschiedenis van The Ansonia, is er een ander beroemd New Yorks gebouw in de show te zien. De iconische gevel voor Arconia is eigenlijk die van het luxe condominiumgebouw Belnord aan de westkant, algemeen erkend als een van de grootste appartementencomplexen in Upper Manhattan.

Belnord heeft in totaal 213 units met afmetingen variërend van 1611 tot 3138 vierkante voet. De appartementen zijn zeer scherp geprijsd en variëren van $ 4, 150, 000 tot $ 8, 350, 000. Het complex beschikt over meerdere pittoreske tuinen, een clubhuis op het terras en uiteraard de glorieuze gevel die een herkenbaar onderdeel vormt van Only Murders' Arconia.

Enkele van de beroemdste bewoners door de jaren heen zijn schrijver Isaac Bashevis Singer, King Creole, W alter Matthau, Broadway-ster Zero Mostel en de beroemde jazzspeler Art D'Lugoff.

Toch is Arconia's geschiedenis van de show nauw verbonden met die van The Ansonia, dat in zijn hoogtijdagen bekend stond om illegale activiteiten, een swingersclub en meerdere gruwelijke moorden.

De eigenaar van de Ansonia was (tenminste) net zo schetsmatig als de tegenhanger van zijn enige moorden

Terug in de late jaren 1800 was The Ansonia eigendom van ene William Earl Dodge Stokes en het pand deed aanvankelijk dienst als hotel. Stokes, een levenslange inwoner van New York, was miljonair geworden door zijn eigen broer aan te klagen na de dood van hun vader. Rond de leeftijd van 42 keerde Stokes van het mijnbouwbedrijf van zijn familie naar onroerend goed en trouwde met een 15-jarig meisje genaamd Rita Hernandez de Alba de Acosta.

De architect had een boerderij op het dak van het gebouw, waar hij verschillende illegale dieren huisvestte. Deze omvatten kippen, eenden, geiten, melkkoeien en zelfs een beer. William Stokes schoot ook zijn 22-jarige minnares Lillian Graham neer toen ze dreigde enkele liefdesbrieven vrij te geven die hij haar naar het publiek had gestuurd.

Stokes had de grond voor The Arsonia gekocht van het New York Orphan Asylum en creëerde het eerste luxe hotel in de omgeving. Uiteindelijk stierf hij aan een longontsteking en gaf hij het hotel door aan zijn zoon, die weinig interesse had in onroerend goed.

De zoon verkocht The Ansonia aan een malafide huisbaas die het failliet dwong vanwege slecht financieel beheer. Het hotel werd uiteindelijk op een veiling gekocht door de huidige eigenaar Jacob Starr voor slechts $ 50k.

Het appartementencomplex dat alleen de Arconia voor moorden inspireerde, heeft een nog ergere geschiedenis

In de jaren die volgden, werd The Ansonia een ontmoetingsplaats voor criminele kingpins. Stokes had een van de drugsbaronnen, Al Adams, bijgenaamd de "Meanest Man in New York" uitgenodigd in het pand. Adams maakte van het hotel zijn uitvalsbasis voor al zijn criminele transacties gedurende een periode van twee jaar voordat hij dood werd gevonden in Suite 1579. Hij werd ervan verdacht door niemand minder dan Stokes te zijn vermoord vanwege een aantal onbetaalde contributie, maar later werd geconcludeerd dat hij zelfmoord.

Bovendien werd de Ansonia ook de thuisbasis voor het grootste honkbalschandaal in de geschiedenis nadat Chick Gandil, de eerste honkman van Chicago White Sox, ermee instemde om de World Series 1919 te repareren. Gandel ontmoette een ex-speler die was gekomen namens Arnold Rothstein, een beruchte gokker. Gandil stemde ermee in om de Cincinnati World Series te gooien voor een totaal van ten minste $ 10.000.

Natuurlijk, terwijl The Ansonia een van de meest beruchte appartementencomplexen in Manhattan was onder het eigendom van William Stokes, ging het na zijn dood verder bergafwaarts. Jacob Starr stond toe dat het gebouw na aankoop verder achteruitging en raadde zelfs sloop aan.

Zowel een bordeel vermomd als een "cabaretclub" als op een gegeven moment verscheen er later een homobadhuis in The Ansonia.

Afgezien van het bovenstaande is bekend dat er meerdere andere moorden, criminele activiteiten en de daaruit voortvloeiende rechtszaken hebben plaatsgevonden in The Ansonia. Onnodig te zeggen dat het gebouw een geschiedenis heeft die veel eigenaardiger is dan die van Arconia van Only Murder. Natuurlijk, de show is pas in zijn tweede seizoen en heeft nog steeds veel tijd om bij te praten en kijkers nog onbeantwoorde vragen te beantwoorden.

Aanbevolen: