De meest memorabele modemomenten uit 'Practical Magic

Inhoudsopgave:

De meest memorabele modemomenten uit 'Practical Magic
De meest memorabele modemomenten uit 'Practical Magic
Anonim

Als oktober komt, beginnen Halloween-films vrijwel non-stop te spelen. Praktische magie is een bijzondere cultklassieker Halloween-film die geliefd is vanwege de thema's zusterschap en familie en vanwege de iconische modemomenten. Toen deze heksen niet bezig waren de familievloek te vermijden of op te lossen die elke man doodt die verliefd wordt op een vrouw in hun familie, waren ze bezig met het samenstellen van een aantal absoluut fantastische outfits. De film ging in première in 1998, maar de erfenis ervan leeft nog steeds voort. Met de terugkeer van Y2K en de modestijl uit de jaren 90 die de trends van vandaag beïnvloedt, is het de moeite waard om de beste modemomenten uit de film opnieuw te bekijken die de vrouwelijke personages veranderde in moderne mode-spreuken uit de jaren 90.

De gecrediteerde stylist voor de film is de ervaren kledingontwerper Judiana Makovsky, die ook kostuumontwerpen maakte voor The Hunger Games, Harry Potter en meerdere films binnen de Marvel-franchise. Crop-tops, lichaamssieraden, jeans met lage taille en jurken voor babypoppen zijn slechts enkele van de beste mode uit de film. De stylingkeuzes zijn opzettelijk en breken af met stereotype afbeeldingen van heksen, zoals oude dames met grijs haar, grote neuzen en zwarte hoeden. Als je ooit op zoek bent naar je volgende Halloween-jas, waarom duik je dan niet in je kledingkast en haal je je beste op Praktische Magie geïnspireerde look tevoorschijn?

6 Stockard Channing en Diane Wiest

Sandra Bullock en Nicole Kidman zijn misschien de vrouwelijke hoofdrolspelers, ze spelen de zussen Sally (Bullock) en Gillian (Kidman). Maar laten we de geweldige optredens van Stockard Channing en Diane Wiest als tante Frances en tante Jet niet vergeten. Wanneer deze coole tantes geen middernachtmargarita's serveren of spreuken uitspreken, weten ze zeker hoe ze zichzelf moeten stylen als moderne heksen. Bij de tantes draait alles om laagjes en accessoires, en meer is meer voor deze dames. Floppy hots, paraplu's, trenchcoats, kralenkettingen, luxe stoffen, kaftans en rokken tot op de grond zijn kenmerkende stukken voor hen. De tantes weten hoe ze een moderne en verfijnde heksachtige look moeten serveren.

5 Tuinvariëteit

Een van de meest memorabele scènes uit Praktische magie is wanneer Sally voor het eerst verliefd wordt op haar (binnenkort overleden echtgenoot) Michael, gespeeld door Michael Feuerstein. Sally draagt een modieuze tuinoutfit die doet denken aan populaire winkels als Limited Too en dELiAs. Het perfecte witte baby-T-shirt, Levi's denim short en Wellington-laarzen stelen de scène die leidt tot de beruchte kusreeks. Hoewel dit misschien niet de meest praktische tuinuitrusting is als je onkruid wiedt en in aarde graaft, ziet het er zeker stijlvol en opvallend uit.

4 Pool Party Glam

De rode zonnebril die de kenmerkende rode lokken van Nicole Kidman complimenteert, zijn niet de enige accessoires die dit een gedenkwaardig modemoment maken. Gillian, het personage van Kidman, is in hart en nieren een vrolijke, vrolijke feestbeest, die niet op korte termijn met een man wil settelen. Gillian's modestijl is opzettelijk anders dan die van haar zus, omdat ze totaal verschillende persoonlijkheden hebben in de film. Gillian's outfit aan het zwembad is perfect gestyled, inclusief een sarong en een zwart hemdje. Ook al is ze misschien niet gekleed om te gaan zwemmen, deze modekeuze is een van Gillian's meest populaire in de film. De scène van Kidman in deze outfit wordt kort daarna gevolgd door een zeer stomende scène met co-ster Goran Visnjic.

3 Sally Doet Cottagecore

Sandra Bullocks personage Sally kleedt zich op een meer relaxte en nonchalante manier dan het rebelse personage Gillian van Nicole Kidman, die vaak wordt gezien in figuur-ontblote outfits. In de afgelopen jaren is de trending term "Cottagecore" op het internet verschenen, en het verwijst naar modestijlen die eenvoudiger en relaxter zijn en die ideaal zijn voor ontspannende buitenactiviteiten. Dit kunnen maxi-jurken zijn in combinatie met gebreide vest-sweaters die perfect zijn voor thuisensembles, of verheven looks voor tuinieren en andere huishoudelijke activiteiten. Sally's karakter past perfect bij de cottagecore-esthetiek, die je vaak ziet in lange rokken en jurken met de perfecte bijpassende trui. Sally is een fervent tuinier en betoveraar, wat haar het perfecte model maakt voor cottagecore-mode.

2 Jeans en gehaakte tops

Soms zijn de beste modemomenten de eenvoudigste. Sally's karakter houdt vast aan een minimale relaxte styling gedurende de hele film, en iets dat zo ingetogen is als een witte tanktop en een spijkerbroek kan een opvallend modemoment worden. Sally nagelt de perfecte 90's denim jeans gecombineerd met een gehaakte gebreide witte tank in deze scène met haar co-ster.

1 Lichaamssieraden en buikoverhemden

Nicole Kidman's optreden wordt vooral herinnerd vanwege haar beruchte regel "Hou je vast aan je echtgenoten, meiden!" Maar wie kan haar opvallende ensemble in deze scène vergeten? Gillian voltooit haar metalen tanktop en jeans met lage taille met een buikketting, een van de meest onvergetelijke accessoires van de mode uit de jaren '90 en het Y2K-tijdperk. Popsterren als Britney Spears, Christina Aguilera en Jennifer Lopez waren allemaal fans van de body chain.

Aanbevolen: