Kal Penn's meest memorabele film- en televisierollen

Inhoudsopgave:

Kal Penn's meest memorabele film- en televisierollen
Kal Penn's meest memorabele film- en televisierollen
Anonim

Kal Penn is terug in het nieuws en ha alt de krantenkoppen, maar zal helaas niet snel terugkeren naar het scherm. De voormalige acteur werd beroemd in het Y2K-tijdperk met in de hoofdrol memorabele film- en televisierollen. Na het megasucces van Harold & Kumar Go To White Castle met Kal Penn en John Cho in de hoofdrol, maakte Penn verschillende tv-optredens en maakte nog twee Harold & Kumar-films voordat hij een verrassende verhuizing naar een ander kasteel maakte: het Witte Huis. In 2009 begon Kal te werken voor de regering-Obama als de belangrijkste associate editor in het kantoor van Public Engagement, nadat hij betrokken was geraakt bij de vroege stadia van Obama's campagne.

Snel vooruit naar vandaag, Kal is nu een auteur en heeft onlangs zijn memoires You Can't Be Serious uitgebracht. Hij onthulde ook dat hij verloofd is met zijn oude partner Josh, die hij ontmoette toen hij in Washington D. C. woonde. Hier is een terugblik op de meest memorabele acteerrollen van Kal Penn op het scherm.

6 Het 'Harold &Kumar'-rijk

Wat begon als een reis naar White Castle, veranderde in een geliefde filmfranchise die Kumar Patel (Kal Penn) en Harold Lee (John Cho) rond New Jersey, Guantanamo Bay en de Noordpool voerde. Harold and & Kumar Go To White Castle ging in première in 2004 en kreeg meteen een cultstatus en massale fandom. Om nog maar te zwijgen van het was een kaskraker, met een brutowinst van meer dan $ 102 miljoen dollar wereldwijd. Kal Penn speelde samen met John Cho als beste vrienden die op gekke, door marihuana veroorzaakte avonturen gaan. Harold & Kumar had ook een van de meest memorabele cameo's van beroemdheden, waarbij Neil Patrick Harris zichzelf speelde. Een meer snode, feestminnende versie van zichzelf dan.

5 Dr. Lawrence Kutner sluit zich aan bij 'House M. D.'

Acteurs Kal Penn en Hugh Laurie From House
Acteurs Kal Penn en Hugh Laurie From House

House had een indrukwekkende televisieserie van acht seizoenen, met een cast van Hollywood-favorieten, waaronder Hugh Laurie en Olivia Wilde. Fans waren opgetogen toen Kal Penn zich bij de staf voegde om Dr. Lawerence Kutner te spelen, die voor het eerst werd geïntroduceerd in seizoen 4. Zijn personage wordt echter vooral herinnerd vanwege zijn verrassende en abrupte dood toen hij zelfmoord pleegde in seizoen 5. Hoewel deze schokkende wending het leven van de personages in de show op zijn grondvesten deed schudden, was er in feite een reden voor de dood van Dr. Lawrence. Kal verliet House om voor de regering-Obama te werken. Zoals beschreven in zijn boek, was het zijn tegenspeler Olivia Wilde die hem aanmoedigde om de politiek in te gaan. In een interview met Shondaland Kal vertelt: "Ik was niet eens van plan om vrijwilligerswerk te doen voor de Obama-campagne. De reden waarom ik in dat alles werd gestrikt, was Olivia Wilde, die bij mij in House was. Op een dag klopte ze op de deur van mijn caravan en zei: 'Hé, ik heb een plus voor een Barack Obama-evenement. Wil je komen?"…. Dus ik ging naar dit evenement, en ik was echt gevloerd… En ik werd uiteindelijk zo geïnspireerd door Obama's staf, die ook allemaal jong waren en voor bijna geen geld werkten, echt lange uren omdat ze oprecht geloofden in ons vermogen om te veranderen het land waar ik uiteindelijk verbleef, en heen en weer pendelde tussen het werken aan House. Toen gingen de scenarioschrijvers in staking, dus ik verhuisde in wezen naar Iowa voor de komende twee maanden voor de caucuses in Iowa, waarvan niemand verwachtte dat Obama zou winnen. Natuurlijk wint hij, en dan krijg ik de kans om naar 26 andere staten te reizen."

4 Taj Mahal Badalandabad neemt 'Van Wilder' over

Als je tegenspeler Ryan Reynolds is, kan het moeilijk zijn om in je eentje in de schijnwerpers te komen. Maar Taj Mahal Badalandabad, het geliefde personage van Kal Penn, stal het scherm in de Van Wilder-film en leverde hem zijn eigen spin-offfilm op in Van Wilder 2: The Rise of Taj. Taj was even nerds als seksueel gefrustreerd, een beetje zoals Jim (Jason Biggs) uit American Pie. In 2005 besprak Kal openlijk zijn beslissing om het personage Taj te spelen, en de openlijke typecasting voor een Indiase acteur. bezorgdheid wanneer benaderd voor de originele film. "Ik lachte en zei: 'Bedankt voor het bellen. Ik doe het niet.' Maar nadat ik de regisseur, Ryan (Reynolds), en de producenten had ontmoet, was het vrij duidelijk dat ze niet iets typisch wilden, "vervolgde hij. "Hier is deze man die de stereotiepe 7-11-man zou kunnen zijn, en dan hebben we sprak over de openingsscène: zou hij deze typische ondergeslachtelijke eerstejaarsstudent kunnen zijn die gewoon seks wil hebben? Kal had ook creatieve input voor Taj's karakterontwikkeling en stond erop dat het personage niet te stereotiep werd in de manier waarop Taj zich kleedde en sprak.

3 Ahmed Amar loopt uit de klok op '24'

Kal Penn ligt op de grond, gekwetst, in '24&39
Kal Penn ligt op de grond, gekwetst, in '24&39

Kal Penn leverde een memorabel spannend optreden op Fox's populaire tv-show 24 als Ahmed Amar. Ahmed, geïntroduceerd in seizoen zes, is een undercover terrorist die voor Abu Fayed werkt, en de eerste aflevering begint het publiek onzeker te maken of Ahmed aan de kant van goed of kwaad staat. In een interview met NY Magazine vertelde Kal over zijn aarzelingen om een Amerikaanse moslimterrorist te spelen. “Ik heb een enorm politiek probleem met de rol. Het was in wezen het accepteren van een vorm van raciale profilering. Ik vind het weerzinwekkend. Maar het was de eerste keer dat ik de kans kreeg om dingen op te blazen en een familie te gijzelen. Waarom zou ik als acteur die kans niet hebben? Omdat ik bruin ben en bang zou moeten zijn voor het verband tussen mediabeelden en de denkprocessen van mensen?”

2 Therapeut draaide vriend Kevin Venkataraghavan op 'How I Met Your Mother'

Begint elke grote romance in therapie? Kal Penn test deze theorie zeker tijdens zijn tijd op How I Met Your Mother in zijn 7e seizoen. Kevin Venkataraghavan is de door de rechtbank bevolen therapeut van Robin, maar de twee beëindigen hun sessies op de bank nadat Kevin Robin vertelt dat hij zich tot haar aangetrokken voelt. De twee hebben het hele seizoen een op en neergaande romance, eindigend in Kevin die niet één, maar twee keer op de knie gaat, en de vraag stelt. De twee gaan uiteindelijk uit elkaar.

1 Gogol Van 'The Namesake'

De filmposter voor The Namesake met in de hoofdrol Kal Penn
De filmposter voor The Namesake met in de hoofdrol Kal Penn

Kals hoofdrol als Gogol in de verfilming van The Namesake was een van zijn favoriete en meest betekenisvolle filmrollen tot nu toe. The Namesake is een bewerking van de roman van Jhumpa Lahiri en werd geregisseerd door Mira Nair. Kal werd oorspronkelijk afgewezen om de hoofdrol van Gogol te spelen vanwege zijn komische geschiedenis in de films van Harold & Kumar. Het karakter van Gogol en de roman van Lahiri spraken hem zo aan dat hij terugging naar Nair om haar van het tegendeel te overtuigen. Na meerdere telefoontjes van agenten en managers kon Kal eindelijk Nair persoonlijk ontmoeten en campagne voeren voor de rol. In 2017 beschrijft Kal vechten voor de rol van Gogol. "Ik heb uiteindelijk besloten haar een brief te schrijven en haar te vertellen dat zij een van de redenen is dat ik acteur ben… Ik heb haar gezegd dat je auditie voor me moet doen. Twee weken lang gebeurde er niets, maar toen kreeg ik een telefoontje dat Mira Nair met me wilde praten.”

Aanbevolen: