Hoe Mark Lewis Jones zijn rol kreeg in 'Star Wars: The Last Jedi

Inhoudsopgave:

Hoe Mark Lewis Jones zijn rol kreeg in 'Star Wars: The Last Jedi
Hoe Mark Lewis Jones zijn rol kreeg in 'Star Wars: The Last Jedi
Anonim

Een rol bemachtigen in een wereldwijde franchise van miljarden dollars is een enorme groei in zijn carrière voor elke acteur, vooral rollen in een filmserie die zo populair is als Star Wars. De films hebben allemaal de financiële vangnetten gecreëerd van de betrokken partijen en ze hebben gezorgd voor de erfenissen van acteurs als Mark Hamill, wijlen Carrie Fisher, Harrison Ford, Daisy Ridley en Oscar Isaac. De franchise heeft ook gebruik gemaakt van de talenten van enkele populaire, klassiek geschoolde acteurs zoals Sir Alec Guinness, James Earl Jones en Peter Cushing.

Een van die acteurs die een boost krijgt van zijn tijd in een Star Wars-film is een andere klassiek geschoolde acteur, Mark Lewis Jones. Jones speelde de schurk Captain Canady in Star Wars: The Last Jedi. Jones is een in Welsch geboren acteur die sinds de jaren tachtig consequent werkt. Op 56-jarige leeftijd heeft hij meer dan 120 IMDb-credits op zijn naam staan en heeft hij zowel op het podium als op het scherm opgetreden. Hij heeft meerdere toneelstukken gedaan voor zowel de Royal Shakespeare Company als het beroemde Globe Theatre in Londen (de locatie waar Shakespeare oorspronkelijk optrad) en hij heeft ook een paar radioprogramma's en videogames gedaan. Uiteindelijk zou Jones' lange lijst met credits hem naar een sterrenstelsel hier ver weg leiden.

6 Wie is Mark Lewis Jones?

Mark Lewis Jones werd geboren in 1964 in Wrexham, Wales. Zijn eerste film was een weinig bekende komische parodie genaamd Morons In Space in 1985. In 1993 acteerde hij in theater, film en verschillende BBC-televisieprogramma's. Op het podium speelde hij Henry Tudor in 1993, Richard III voor de Royal Shakespeare Company en hij speelde de Romeinse leider Marc Anthony in Julius Caesar voor het Globe Theatre in 1999. Andere toneelstukken waarin hij optrad, zijn onder meer Arthur Miller's The Man Who Had All The Luck en verschillende toneelstukken voor het Royal National Theatre in Londen.

5 Zijn uitgebreide tv-acteercarrière

Bovendien heeft Star Wars Jones de neiging om uitsluitend in Londen of het Verenigd Koninkrijk aan projecten te werken. De meeste van zijn televisiecredits zijn afkomstig uit Britse en BBC-programma's zoals de miniserie Jason and The Argonauts, Law and Order U. K. (de Britse remake van de populaire NBC-serie) en de populaire detectiveserie 55 Degrees North, waar hij Detective Inspector speelde. Russell Bing. Jones heeft tot nu toe in meer dan 50 tv-shows gespeeld.

4 Zijn grote Hollywood-projecten

Als je hem niet herkent van The Last Jedi en niet bekend bent met de Londense theatrale scene waar Jones prominent werkt, zou je hem uit zijn tijd kunnen herinneren aan een andere beroemde franchise. In seizoen twee van het ongelooflijk populaire fantasy-epos Game of Thrones speelde Jones Shagga, de bastaardkrijger en leider van de Stenen Kraaien-krijgersclan. Fans van de show zullen zich Shagga en zijn mannen herinneren uit de tijd dat ze tijdelijk de ingehuurde huurlingen werden voor het personage van Peter Dinklage, Tyrion Lannister. Hij is ook te zien in het Brad Pitt / Colin Farrel-epos Troy uit 2004, als Tecton de soldaat, en daarvoor was hij te zien als walvisvaarder in Master and Commander: The Far Side of The World uit 2003 met Russell Crowe in de hoofdrol.

3 'Last Jedi' was niet zijn eerste 'Star Wars'-project

Voordat hij auditie deed voor een plek in de nieuwe Star Wars-trilogie, had Jones zijn stem al uitgeleend aan de videogame Star Wars: The Old Republic uit 2011. In het spel geeft Jones de stem van de schurk Darth Decimus en een handvol verschillende minder belangrijke personages. Dit was hetzelfde jaar waarin Jones werd gecast als Shagga voor Game of Thrones. Naast The Old Republic heeft hij een stem in een andere populaire videogamefranchise, The Witcher. Hij is zowel in The Witcher 2 als in The Witcher 3 te horen als de schurk Letho van Gulet, ook bekend als "the Kingslayer."

2 Hij deed oorspronkelijk auditie voor een andere 'Star Wars'-film

Toen in 2013 het nieuws bekend werd dat Star Wars zou terugkeren naar het grote scherm met minstens drie nieuwe originele films, vocht Jones, net als honderden andere acteurs, voor een kans om auditie te doen voor een rol in de eerste aflevering in de nieuwe serie. Jones had eerst auditie gedaan voor Star Wars: The Force Awakens, maar daar kwam niets van terecht en hij werd gepasseerd voor een rol. Hoewel hij geen rol kreeg in de eerste film, moeten de producers en castingagenten onder de indruk zijn geweest van zijn optreden omdat hem de rol van Captain Canady werd aangeboden zonder auditie, wat bijna ongehoord is in de filmindustrie.

1 Zijn carrière sinds 'The Last Jedi'

Jones blijft consequent werken, zowel op televisie als in film. Enkele van zijn vele credits sinds Game of Thrones en The Last Jedi zijn de tv-miniserie Tsjernobyl, de Showtime-hit Outlander, de immens populaire Netflix-serie The Crown en een kleine rol in de film The Good Liar met de bekroonde actrice Helen in de hoofdrol. Mirren. Dit zijn slechts enkele van de recente vermeldingen in Jones' aanhoudend groeiende kredietlijst. Hoewel de bronnen variëren, laten schattingen zien dat Jones nu een nettowaarde heeft van ergens tussen de $ 2 - $ 5 miljoen USD.

Aanbevolen: