Hier is hoe Hayden Christensen de rol van Anakin in 'Star Wars' kreeg

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Hayden Christensen de rol van Anakin in 'Star Wars' kreeg
Hier is hoe Hayden Christensen de rol van Anakin in 'Star Wars' kreeg
Anonim

Als misschien wel de meest impactvolle franchise aller tijden, heeft Star Wars het allemaal gezien en gedaan in de loop van tientallen jaren. Doorheen zijn meerdere trilogieën heeft de saga perfect gecast, slimme paaseieren en een meeslepend verhaal gebruikt om miljoenen bewonderende fans over de hele wereld te bereiken. Hoewel het niet altijd perfect is geweest, is er een reden waarom mensen nog steeds geen genoeg kunnen krijgen van de franchise.

In de jaren 2000 was de prequel-trilogie volop aan de gang en het was tijd om de perfecte acteur te casten om Anakin Skywalker te spelen. Een jonge Hayden Christensen werd uiteindelijk de gelukkige, en hij zou schitteren in twee films van de prequel-trilogie, waarbij hij Anakin van Jedi naar Sith zou brengen tegen de tijd dat de trilogie klaar was. Onnodig te zeggen dat Christensen een integraal onderdeel is van de franchise, en de manier waarop hij de rol kreeg is ronduit indrukwekkend.

Laten we eens kijken hoe hij het deed!

1, 500 verschillende mensen deden auditie voor de rol

Gezien het feit dat de franchise een hoop geld binnenhaalde tijdens de lancering van de prequel-trilogie, is het logisch dat elke acteur graag de kans zou krijgen om op een bepaald moment een hoofdpersonage te spelen. Het bleek dat er ongeveer 1.500 mensen waren die Anakin Skywalker wilden spelen.

Stel je voor dat je een van de 1.500 mensen bent die allemaal vechten voor dezelfde rol in een film. Dit is niet gemakkelijk om mee om te gaan, en het auditieproces zelf kan afmattend en behoorlijk moeilijk zijn.

Castingregisseur Robin Gurland zou openhartig zijn over het proces van het casten van de films, wat inzicht geven in het proces en iemand zien verbinden met een rol zonder een enkel woord te hoeven zeggen.

Robin zou zeggen: "Voor Anakin is de rol zo aangeboren, de acteur moet ermee in contact komen. Je weet gewoon meteen wanneer iemand een kamer binnenkomt - ongeacht wat ze hebben gedaan of wat ze kunnen zeggen dat ze kunnen doen - of ze verbinding gaan maken met een rol. Het was een soortgelijk geval toen ik Ewan [McGregor] en Natalie [Portman] ontmoette voor hun rollen. Ik wist gewoon van nature dat ze gelijk hadden."

Voor veel mensen betekent dit dat ze vanaf het begin in feite gedoemd zijn te mislukken. De gelukkigen die wel een verbinding tot stand brengen, zijn echter plotseling in de positie om grote dingen te laten gebeuren. Het blijkt dat Hayden iets unieks naar de tafel bracht dat hem over de rand duwde toen hij in aanmerking kwam voor Anakin Skywalker.

Hayden had een natuurlijke donkere kant

Hayden Christensen was een van de 1.500 mensen die in aanmerking kwamen voor de rol van Anakin Skywalker, en hoewel hij zijn prestaties slecht vond, zagen de castingdirector en George Lucas duidelijk iets in hem dat niemand anders had.

In een gesprek met Star Wars zou Robin Gurland ingaan op het casten van Hayden in de franchise.

Robin zou zeggen: Toen Hayden voor zijn eerste ontmoeting kwam, opende ik de deur, en ik werd gewoon plotseling rood, omdat ik het wist. Ik zette hem neer en keek naar hem door de camera, en alles van een plotseling voelde ik kippenvel. Ik kon niet al te opgewonden raken, omdat het nog maar de eerste ontmoeting was, maar tegen het einde wist ik gewoon dat Anakin binnen was gelopen. Ik pakte letterlijk de telefoon en belde George en zei: 'Anakin kwam net binnen.'

Dit is een krachtig citaat, omdat het het soort commando en aanwezigheid liet zien dat de jonge Hayden die dag in de auditieruimte had. Natuurlijk zou George Lucas het laatste woord moeten hebben, maar zelfs hij zag iets in Christensen dat niemand anders had.

Volgens Fandom had George Lucas "een acteur nodig die de aanwezigheid van de donkere kant heeft." Dit was te wijten aan het feit dat Anakin Vader zou worden in Revenge of the Sith, en de natuurlijke donkere kant moest overnemen.

Naarmate de tijd verstreek, zou Hayden naam maken in de franchise, maar niet zonder serieuze ups en downs. Mensen vragen zich zeker af hoe hij tegenwoordig over de films denkt.

Hoe hij nu over Star Wars denkt

Iedereen die heeft deelgenomen aan zo'n enorme franchise, heeft meestal gemengde gevoelens over hoe de dingen zijn verlopen. De Star Wars-fandom is intens en het heeft ertoe geleid dat enkele van de grootste sterren het warm hebben gekregen.

Hoewel Christensen veel kritiek heeft gekregen voor zijn vertolking van Anakin, waaronder twee Razzie-overwinningen, heeft hij dat schijnbaar achter zich gelaten. De tijd doet wonderen, maar dat geldt ook voor helemaal uit Hollywood stappen, wat de benadering is die hij koos.

Volgens IMDb leende Christensen zijn stem wel aan The Rise of Skywalker, dat veel mensen verraste. Het toonde aan dat hij bereid was zijn tenen weer in het Star Wars-zwembad te dompelen en dat hij eindelijk in orde was met zijn nalatenschap.

Hayden Christensen versloeg 1.500 mensen voor de rol van Anakin, en hoewel het een aantal serieuze dieptepunten had, kan hij altijd beweren een enorm stuk van een echt tijdloze franchise te zijn.

Aanbevolen: