Hoe Ming-Na Wen de rol van Fennec Shand in 'Star Wars' kreeg

Inhoudsopgave:

Hoe Ming-Na Wen de rol van Fennec Shand in 'Star Wars' kreeg
Hoe Ming-Na Wen de rol van Fennec Shand in 'Star Wars' kreeg
Anonim

De mediafranchises van vandaag zijn allemaal veel dank verschuldigd aan Star Wars. Deze franchise heeft het spel jaren geleden veranderd, en hoewel sommige van zijn sterren er een hekel aan hadden, v alt niet te ontkennen dat het een impact heeft gehad op de popcultuur.

The Book of Boba Fett is het nieuwste tv-aanbod van de franchise en we weten dat Ahsoka in de toekomst een aantal grote dingen gaat doen. Ming-Na Wen speelt momenteel Fennec Shand op Boba Fett en ze heeft de rol veilig gesteld dankzij een toevallige ontmoeting.

Laten we eens nader bekijken hoe ze het voor elkaar heeft gekregen.

'Star Wars' domineert Disney Plus

Star Wars is een van de meest geloofde franchises ter wereld, en eindelijk is het een belangrijk onderdeel van de televisiewereld geworden. Er waren eerder pogingen om dit mogelijk te maken, en ja, er zijn geanimeerde shows geweest, maar nu live-action shows bloeien, heeft de franchise de kans om te blijven groeien.

Disney gooide een paar jaar geleden de dobbelstenen met The Mandalorian, en dit wierp zijn vruchten af. Mensen waren misschien niet bekend met het hoofdpersonage, maar de serie kende een gloeiend hete start en heeft niet meer achterom gekeken. Hierdoor heeft Disney nu een gouden kans om de Star Wars-bron aan te boren voor tv-content.

The Book of Boba Fett is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen en er komen nog meer shows aan. We weten al dat er shows zullen zijn gericht op Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano en Cassian Andor, en er komt ook een derde seizoen van The Mandalorian. Alles gaat goed, en fans zullen in de toekomst nog veel meer krijgen.

Met alle nieuwe Star Wars-content hebben veel personages de kans gehad om te schitteren, waaronder Fennec Shand, die briljant wordt gespeeld door Ming-Na Wen.

Fennec Shand is een hit bij de fans

In 2019 maakte Ming-Na Wen haar debuut als Fennec Shand in The Mandalorian, en fans waren enthousiast om te zien wat ze als personage naar de tafel zou brengen. Shand was geïntroduceerd in geanimeerde vorm, dus het was opwindend voor fans om te zien hoe Ming-Na Wen haar tot leven bracht in live-action vorm.

Tot niemands verbazing was de actrice geweldig in de rol. Na een succesvolle periode in The Mandalorian, stapte ze over naar The Book of Boba Fett, en ze was een hoofdrolspeler in die serie tijdens het huidige seizoen op Disney Plus.

Voor de actrice was dit een levenslange droom die uitkwam, aangezien ze opgroeide als een grote fan van de franchise.

"Ik heb altijd van sci-fi en fantasy gehouden. Ik was voorzitter van de science-fictionclub op de middelbare school, dus de Force was bij me. Ik was zo ontroerd en reageerde zo levendig op Luke Skywalker, " zei ze.

"Voor een klein Chinees meisje dat acteur wilde worden, was dat niet iets wat mijn ouders wilden voor mij of een gemakkelijk beroep om in te gaan. Het hoogtepunt van het zijn in deze show is echt de Amerikaanse droom, "ze toegevoegd.

Je weet nooit wanneer er een gouden kans op je pad komt, en dit was precies het geval voor de actrice toen ze de rol kreeg.

Ming-Na Wen kreeg het optreden toevallig op een feestje

Dus, hoe kreeg Ming-Na Wen de rol van Fennec Shand? Nou, het kwam allemaal voort uit een toevallige ontmoeting op een feest.

Toen hij Michael Rosenbaum sprak op zijn podcast, Inside of You, opende de actrice zich over het veiligstellen van de rol.

"Ik was op een feestje, terug naar Joy Luck Club en Tamlyn Tomita, een dierbare vriendin en geweldig mens. Ze wist wat een enorme Star Wars-fan ik was en op dat feest was Deborah Chow, die regisseerde De Mandalorian en [Tomita] kwamen naar me toe en ze zeiden: "Je moet Deborah ontmoeten! Jij en zij kennen iedereen!' Ze is de sociale vlinder die ik niet ben. Ik weet niet eens hoe ik hierin slaag zaken, serieus. Ik schmooze niet, "zei ze.

Dit was het moment dat ertoe leidde dat ze de rol van haar leven veiligstelde. Zoals ze al zei, is ze normaal gesproken niet iemand die kletst, maar het is duidelijk dat ze die avond met de juiste persoon over haar ellebogen wreef, de juiste deur voor haar opende.

Ming-Na Wen is een geweldige toevoeging aan het Star Wars-universum, en fans kunnen niet wachten om te zien hoe de dingen zich blijven ontvouwen in The Book of Boba Fett. Hopelijk blijft Fennec Shand een belangrijk onderdeel van het toekomstige plan.

Aanbevolen: