Dit zijn de best scorende comedyfilms van Dwayne Johnson

Inhoudsopgave:

Dit zijn de best scorende comedyfilms van Dwayne Johnson
Dit zijn de best scorende comedyfilms van Dwayne Johnson
Anonim

Hollywood-ster Dwayne "The Rock" Johnson werd beroemd als professionele worstelaar en in de vroege jaren 2000 begon hij zijn acteercarrière met rollen in projecten als The Scorpion King en The Mama komt terug. Tegenwoordig is de acteur een nietje in Hollywood en speelde hij in tal van beroemde blockbusters.

Hoewel The Rock vooral bekend staat om zijn hoofdrol in actiefilms, is hij zeker ook geen onbekende in komedies. Meest recent konden fans hem zien in de Netflix-film Red Notice, ook al leken ze niet blij te zijn met het optreden van de acteur. Vandaag ontdekken we welke van de komische films waarin hij speelde het meeste heeft verdiend. Blijf scrollen om erachter te komen welke komedie van Dwayne Johnson bijna $1 miljard verdiende aan de kassa!

10 'Be Cool' - Box Office: $ 95,8 miljoen

De aftrap is de misdaadkomedie Be Cool uit 2005, die is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1999, geschreven door Elmore Leonard. Daarin speelt The Rock Eliot Wilhelm en hij schittert naast John Travolta, Uma Thurman, Vince Vaughn, Cedric the Entertainer en Andre Benjamin. Be Cool volgt een gangster die besluit de muziekindustrie te betreden - en het heeft momenteel een 5,6 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van 53-75 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 95,8 miljoen dollar aan de kassa.

9 'Tooth Fairy' - Box Office: $ 112,5 miljoen

De volgende op de lijst is de fantasiekomedie Tandenfee uit 2010 die de acteercarrière van Dwayne Johnson veranderde. Daarin speelt de acteur Derek Thompson en hij schittert naast Ashley Judd, Julie Andrews, Stephen Merchant, Chase Ellison en Ryan Sheckler. De film volgt een hockeyspeler die een echte tandenfee wordt en heeft momenteel een 5.0-rating op IMDb. Tooth Fairy werd gemaakt met een budget van $ 48 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 112,5 miljoen aan de kassa.

8 'The Game Plan' - Box Office: $ 146,6 miljoen

Laten we verder gaan met de familiekomedie The Game Plan uit 2007 waarin The Rock Joseph "Joe" Kingman speelt. Naast de beroemde acteur zijn er in de film ook Madison Pettis, Kyra Sedgwick, Morris Chestnut, Roselyn Sanchez en Paige Turco te zien.

The Game Plan vertelt het verhaal van een professionele quarterback die ontdekt dat hij een 8-jarige dochter heeft - en het heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 22 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 146,6 miljoen aan de kassa.

7 'The Other Guys' - Box Office: $ 170,9 miljoen

De actiekomedie van buddy-cop uit 2010 The Other Guys is de volgende. Daarin speelt Dwayne Johnson rechercheur Christopher Danson en schittert hij naast Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton en Steve Coogan. De film volgt twee niet-overeenkomende rechercheurs uit New York City terwijl ze samenwerken en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb. The Other Guys werd gemaakt met een budget van $ 85-100 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 170,9 miljoen aan de kassa.

6 'Baywatch' - Box Office: $ 177,9 miljoen

De volgende op de lijst is de actiekomedie Baywatch uit 2017, waarin Dwayne Johnson luitenant Mitch Buchannon speelt. Naast de beroemde acteur zijn er in de film ook Zac Efron, Alexandra Daddario, David Hasselhoff, Priyanka Chopra en Jon Bass te zien. De film is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma uit de jaren 90 en heeft momenteel een beoordeling van 5,5 op IMDb. Baywatch werd gemaakt met een budget van $ 65-69 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 177,9 miljoen aan de kassa.

5 'Central Intelligence' - Box Office: $217 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de actiekomedie Central Intelligence uit 2016 waarin The Rock Bob Stone/Robbie Weirdicht speelt. Naast de acteur, heeft de film ook hoofdrollen voor Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul, Danielle Nicolet en Timothy John Smith. Central Intelligence volgt twee oude klasgenoten van de middelbare school die in de wereld van internationale spionage worden gelokt - en heeft momenteel een 6,3 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 50 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 217 miljoen aan de kassa.

4 'Get Smart' - Box Office: $ 230,7 miljoen

Laten we verder gaan met de actie-spionagekomedie Get Smart uit 2008 die een analist volgt terwijl hij probeerde een echte veldagent te worden. In de film speelt Dwayne Johnson Agent 23 en speelt hij samen met Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin, Terence Stamp en James Caan.

Momenteel heeft de film een 6.5 rating op IMDb. Get Smart werd gemaakt met een budget van $ 80 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 230,7 miljoen aan de kassa.

3 'Journey 2: The Mysterious Island' - Box Office: $335 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag opent met het sci-fi-komedie-avontuur Journey 2: The Mysterious Island uit 2012. Daarin speelt Dwayne Johnson Hank Parsons en schittert hij naast Michael Caine, Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Luis Guzmán en Kristin Davis. De film is het vervolg op Journey to the Center of the Earth en heeft momenteel een beoordeling van 5,8 op IMDb. Journey 2: The Mysterious Island werd gemaakt met een budget van $ 80 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 335 miljoen aan de kassa.

2 'Jumanji: The Next Level' - Box Office: $ 800,1 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de fantasy-avonturenkomedie Jumanji: The Next Level uit 2019, waarin Dwayne Johnson Dr. Xander "Smolder" Bravestone speelt. Naast de beroemde acteur zijn er in de film ook Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas en Awkwafina te zien. De film is een vervolg op Jumanji: Welcome to the Jungle uit 2017 en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb. Jumanji: The Next Level werd gemaakt met een budget van 125-132 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 800,1 miljoen dollar aan de kassa.

1 'Jumanji: Welcome To The Jungle' - Box Office: $962,5 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de fantasy-avonturenkomedie Jumanji: Welcome To The Jungle 2017, een direct vervolg op Jumanji uit 1995. In de film speelt The Rock Spencer Gilpin/Dr. Xander "Smolder" Bravestone en hij schittert naast Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas en Bobby Cannavale. Momenteel heeft het een 6,9-rating op IMDb. Jumanji: Welcome To The Jungle werd gemaakt met een budget van $ 90-150 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 962,5 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: