Ondanks haar modellenroem, werd Kaia Gerber gedwongen tot een carrièrepivot

Inhoudsopgave:

Ondanks haar modellenroem, werd Kaia Gerber gedwongen tot een carrièrepivot
Ondanks haar modellenroem, werd Kaia Gerber gedwongen tot een carrièrepivot
Anonim

Kinderen van beroemdheden zullen voor velen altijd een fascinatie blijven, maar misschien heeft niemand de laatste tijd meer aandacht getrokken dan Kaia Gerber. Gerber, de dochter van supermodel Cindy Crawford, wordt al lang beschouwd als het evenbeeld van haar beroemde moeder. Het is geen wonder dat ze zelf ongelooflijk succesvol is geweest in de modewereld, nadat ze haar catwalkdebuut maakte toen ze nog maar 16 was.

Buiten de landingsbaan heeft Gerber om andere redenen veel geroezemoes veroorzaakt. Om te beginnen had het model op een gegeven moment een beroemde date met Saturday Night Live-ster Pete Davidson (naar verluidt tot groot ongenoegen van Crawford). Tegelijkertijd heeft Gerber de laatste tijd meer acteerrollen op zich genomen, meest recentelijk in American Horror Story als student Kendall Carr. Ze is ook gehecht aan een aankomende film, waardoor sommigen zich afvragen waarom Gerber schijnbaar besloot haar focus in de eerste plaats te verleggen.

Kaia Gerber is geen onbekende in acteren

Gerber heeft de laatste tijd misschien meer acteeroptredens geboekt, maar buiten het medeweten van sommige fans begon ze enkele jaren geleden met acteren. Ze boekte zelfs haar allereerste rol toen ze nog maar 14 was, en speelde de jongere versie van Stana Katic in het drama Sister Cities uit 2016.

De film is geregisseerd door familievriend Sean Hanish, maar dat betekende niet dat Gerber haar rol automatisch boekte. “Ik hoorde via Cindy dat ze misschien geïnteresseerd zou zijn in acteren. Cindy zei: 'Als ze geïnteresseerd is, wil ik er zeker van zijn dat ze voor je leest'", herinnert Hanish zich. "Cindy reed haar naar de lezing. Ze moest auditie doen voor de rol en ze blies het uit het water."

Bijna onmiddellijk realiseerde Hanish zich dat Gerber een natuurtalent was. "Er is iets speciaals met een acteur waarbij er iets achter hun ogen gebeurt", legde hij uit. "Ze had dat ding waar diepte is."

Nadat Gerber aan de film had gewerkt, besloot hij zich meer op modellenwerk te richten. In feite concentreerde ze zich, afgezien van een handvol muziekvideo-optredens, meer op fotoshoots en baanwerk. In de afgelopen jaren zijn de carrièredoelen van Gerber echter duidelijk veranderd.

‘American Horror Stories’ markeerde de terugkeer van Kaia Gerber naar acteren

Het blijkt dat Gerber al heel lang fan is van Ryan Murphy's Emmy-winnende anthologiereeks, American Horror Story. Het blijkt dat het een show is die ze religieus bekijkt sinds ze nog maar 10 jaar oud was. En dus, toen Gerber hoorde dat er een spin-off in de maak was, dacht ze niet twee keer na om zelf auditie te doen.

"Ik had geen connectie met hem, behalve dat ik een grote fan was van alles wat hij doet. Ik zag net zijn naam [bijgevoegd]. Ik had geen idee wat de show was, "onthulde Gerber. "En ik was zo nerveus en dacht: 'Dit zal nooit gebeuren, maar ik kan deze kans niet voorbij laten gaan.’”

Met de hulp van haar beroemde moeder ging Gerber door en nam een auditie op. "Dus het was, zoals je je kunt voorstellen, een beetje ongemakkelijk om met mijn moeder te doen. Maar ze was een trooper en heeft me veel geholpen", herinnert ze zich.

Uiteindelijk leverde Gerber misschien wel haar beste auditie et. Sterker nog, zelfs Murphy zelf was erg onder de indruk. "Ze had een van de beste audities die ik ooit heb gezien. Ik was zo verrast dat ze geen gunsten vroeg. Je kon zien dat ze gewoon heel hard had gewerkt en echt in de loopgraven was gekomen. Ze wilde een uitdaging, " merkte hij op.

"Ze is niet alleen een geweldige actrice, maar ze heeft ook een aantrekkingskracht op sterren, en dat kun je niet kopen."

Dit is waarom Kaia Gerber besloot te gaan acteren

Het is duidelijk dat Gerber kan acteren, waardoor fans zich afvragen waarom het zo lang duurde voordat het model actief auditie deed voor rollen. Het bleek dat de wereldwijde situatie met betrekking tot de COVID-19-pandemie haar ertoe bracht andere carrièremogelijkheden te overwegen.

"Ze was niet op reis en deed geen modellenwerk omdat er nergens shoots waren", onthulde Crawford zelf tijdens een toespraak op Ellen Pompeo's podcast, Tell Me with Ellen Pompeo. "Ze begon auditie te doen en online acteerlessen te volgen."

En hoewel het erop lijkt dat het goed gaat met Gerber als het gaat om haar acteercarrière, bekende Crawford dat de ervaring ook "eng" was voor Gerber.

“Hoe enthousiast je fans ook zijn, je doet het, nu heb je veel meer ogen op je gericht dan je normaal zou hebben bij je allereerste acteerwerk,” legde Crawford uit. Dat gezegd hebbende, is het supermodel ongelooflijk blij met hoe Gerber tot nu toe vooruitgang boekt in de acteerwereld. Het is zeker iets waar ze nooit aan had gedacht om het zelf te doen toen ze zo oud was als Gerber. "Ik ben trots op haar omdat ik denk dat ze op die manier meer zelfvertrouwen heeft dan ik op die leeftijd was", gaf Crawford toe.

Ondertussen kunnen fans uitkijken naar Gerber als volgende in de aankomende komedie Bottoms. De film is geschreven en geregisseerd door Emma Seligman, die vooral bekend is van haar veelgeprezen indiefilm Shiva Baby. Gerber speelt ook in de aankomende korte film The Palisades.

Aanbevolen: