Wes Anderson's films, gerangschikt op box-office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Wes Anderson's films, gerangschikt op box-office-inkomsten
Wes Anderson's films, gerangschikt op box-office-inkomsten
Anonim

Als het gaat om beroemde Hollywood-filmmakers, is Wes Anderson zeker een van hen. Anderson begon zijn carrière eind jaren negentig en in de jaren 2000 was hij al een bekende naam in de branche. Zijn films bevatten vaak beroemde Hollywood-sterren zoals Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody en nog veel meer.

Vandaag bekijken we welke van de films van de regisseur het meeste heeft gehaald aan de kassa. Van The French Dispatch tot The Grand Budapest Hotel - blijf scrollen om te zien welke van de films van Wes Anderson het meeste opleverde!

9 Wes Anderson's 'Rushmore' - Box Office: $17.1-19,1 miljoen

De lijst wordt afgetrapt door het coming-of-age-komedie-drama Rushmore uit 1998, dat momenteel een 7 heeft.7 rating op IMDb. De filmsterren Jason Schwartzman, Olivia Williams, Bill Murray, Brian Cox en Seymour Cassel en het vertelt het verhaal van een middelbare scholier die verliefd wordt op een oudere leraar. Rushmore verdiende $ 17,1-19,1 miljoen aan de kassa.

8 Wes Anderson's 'The Life Aquatic With Steve Zissou' - Box Office: $ 34,8 miljoen

Volgende op de lijst is het komische drama uit 2004 The Life Aquatic met Steve Zissou met Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston en Willem Dafoe.

De film vertelt het verhaal van een oceanograaf die van plan is wraak te nemen op een haai die zijn partner heeft vermoord en heeft momenteel een beoordeling van 7,3 op IMDb. The Life Aquatic met Steve Zissou verdiende uiteindelijk 34,8 miljoen aan de kassa.

7 Wes Anderson's 'The Darjeeling Limited' - Box Office: $ 35 miljoen

Laten we verder gaan met het comedy-drama The Darjeeling Limited uit 2007, dat drie broers volgt die door India reizen in een poging om een band op te bouwen. De filmsterren Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Anjelica Huston en Amara Karan - en het heeft momenteel een 7,2 beoordeling op IMDb. De Darjeeling Limited had een brutowinst van $ 35 miljoen aan de kassa.

6 Wes Anderson's 'The French Dispatch' - Box Office: $38,5 miljoen

Wes Anderson's nieuwste film, de anthologiekomedie uit 2021, The French Dispatch, is de volgende. De filmsterren Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux Frances, McDormand en Timothée Chalamet - en het brengt een verzameling verhalen tot leven die zijn gepubliceerd in The French Dispatch Magazine.

De cast van de film was zeker enthousiast over het project en ze brachten zeker hun A-game mee. Momenteel heeft het een 7,5 rating op IMDb. Op dit moment verdiende The French Dispatch $ 38,5 miljoen aan de kassa, maar het is nog steeds in de theaters.

5 Wes Anderson's 'Fantastic Mr. Fox' - Box Office: $ 46,5 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de stop-motion-animatiekomedie Fantastic Mr. Vos. De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1970 en de stemmencast bestaat uit George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe en Owen Wilson. Momenteel heeft het een 7,9 rating op IMDb. Fantastic Mr. Fox verdiende uiteindelijk $ 46,5 miljoen aan de kassa.

4 Wes Anderson's 'Isle Of Dogs' - Box Office: $ 64,2 miljoen

De volgende op de lijst is nog een stop-motion-animatiefilm - deze keer hebben we het over de sci-fi-film Isle of Dogs uit 2018. De film bevat de stemmen van Bryan Cranston, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray en Scarlett Johanson en volgt een jongen die op zoek is naar zijn verloren hond. Momenteel heeft het een 7,8-beoordeling op IMDb. Isle of Dogs verdiende uiteindelijk $ 64,2 miljoen aan de kassa.

3 Wes Anderson's 'Moonrise Kingdom' - Box Office: $ 68,3 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de coming-of-age-komedie-dramafilm Moonrise Kingdom uit 2012, die een jonge jongen en een meisje volgt die hun stad in New England ontvluchten. De filmsterren Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton en Jason Schwartzman - en het heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb. Moonrise Kingdom verdiende uiteindelijk $ 68,3 miljoen aan de kassa.

2 Wes Anderson's 'The Royal Tenenbaums' - Box Office: $ 71,4 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is het comedy-drama The Royal Tenenbaums uit 2001. De filmsterren Danny Glover, Bill Murray, Gwyneth P altrow, Ben Stiller, Luke Wilson en Owen Wilson - en het vertelt het verhaal van een disfunctioneel gezin en zijn excentrieke leden die zich onder hetzelfde dak verzamelen. Momenteel heeft het een 7,6 rating op IMDb. De Royal Tenenbaums brachten uiteindelijk $ 71,4 miljoen op aan de kassa.

1 Wes Anderson's 'The Grand Budapest Hotel' - Box Office: $ 172,9 miljoen

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014, waarin volgens fans een van de beste personages van Wes Anderson te zien is. De filmsterren Ralph Fiennes, Willem Dafoe, Tony Revolori, Jude Law, Bill Murray en Saoirse Ronan - en het vertelt het verhaal van een conciërge van een twintigste-eeuws bergresort in het fictieve land Zubrowka. Momenteel heeft het een 8,1 rating op IMDb. Het Grand Budapest Hotel verdiende uiteindelijk $ 172,9 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: