Is Owen Wilson in elke Wes Anderson-film?

Inhoudsopgave:

Is Owen Wilson in elke Wes Anderson-film?
Is Owen Wilson in elke Wes Anderson-film?
Anonim

Filmmaker Wes Anderson staat zeker bekend om zijn excentrieke en ongewone films en degenen die fans van zijn werk zijn, kunnen de schoonheid ervan zeker waarderen. Anderson heeft tal van veelgeprezen kaskrakerssuccessen geproduceerd - zijn meest recente is de anthologie-komedie-drama The French Dispatch.

Vandaag bekijken we in hoeveel Wes Anderson-films zijn goede vriend Owen Wilson is verschenen. De acteur, die een nettowaarde van $ 70 miljoen heeft, lijkt het erg leuk te vinden om met Wes Anderson samen te werken - dus blijf scrollen om te zien aan hoeveel van zijn films hij heeft deelgenomen!

9 Owen Wilson speelt Dignan in 'Bottle Rocket'

De aftrap is de misdaadkomedie Bottle Rocket uit 1996. Daarin portretteert Owen Wilson Dignan, en hij schittert naast zijn broers Luke en Andrew Wilson, evenals Robert Musgrave, Lumi Cavazos en James Caan. Bottle Rocket is gebaseerd op Anderson's korte film uit 1994 met dezelfde naam, die drie vrienden volgt die een overval plannen - en het heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. De film is samen geschreven door Wes Anderson en Owen Wilson.

8 Owen Wilson speelt Edward Appleby in 'Rushmore'

Het volgende is het coming-of-age-komedie-drama Rushmore uit 1998, waarin Owen Wilson kort een cameo maakt als Edward Appleby door middel van een foto. De filmsterren Jason Schwartzman, Olivia Williams, Bill Murray, Brian Cox en Seymour Cassel, en het volgt een tiener op de Rushmore Academy die verliefd wordt op een veel oudere leraar. Rushmore heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb, en het is ook geschreven door Wes Anderson en Owen Wilson.

7 Owen Wilson speelt Eli Cash in 'The Royal Tenenbaums'

Laten we verder gaan met het komische drama The Royal Tenenbaums uit 2001. Daarin portretteert Owen Wilson Eli Cash, en hij schittert naast Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray en Gwyneth P altrow.

De film volgt een zeer disfunctioneel gezin en is geschreven door Wes Anderson en Owen Wilson. The Royal Tenenbaums heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb.

6 Owen Wilson speelt Edward 'Ned' Plimpton / Kingsley Zissou in 'The Life Aquatic With Steve Zissou'

Het comedy-drama uit 2004 The Life Aquatic met Steve Zissou is de volgende. Daarin speelt Owen Wilson Edward 'Ned' Plimpton / Kingsley Zissou, en hij schittert naast Bill Murray, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe en Jeff Goldblum. The Life Aquatic with Steve Zissou volgt een excentrieke oceanograaf die wraak wil nemen op een mythische haai die zijn partner heeft vermoord - en het heeft momenteel een beoordeling van 7,3 op IMDb.

5 Owen Wilson speelt Francis in 'The Darjeeling Limited'

Het volgende is het comedy-drama The Darjeeling Limited uit 2007. Daarin portretteert Owen Wilson Francis, en hij speelt naast Adrien Brody, Jason Schwartzman en Anjelica Huston. De film volgt drie van elkaar vervreemde broers die een jaar na de begrafenis van hun vader besluiten elkaar te ontmoeten in India - en het heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb.

4 Owen Wilson is de stem achter Coach Skip in 'Fantastic Mr. Fox'

Laten we verder gaan met de stop-motion animatiefilm Fantastic Mr. Fox uit 2009. Daarin is Owen Wilson de stem achter Coach Skip, en aan het project werkte hij met acteurs als George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray en Willem Dafoe. Fantastic Mr. Fox is gebaseerd op de gelijknamige kinderroman uit 1970 van Roald Dahl - en momenteel heeft het een 7,9 beoordeling op IMDb.

3 Owen Wilson speelt M. Chuck in 'The Grand Budapest Hotel'

Het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014, waarin Owen Wilson M. Chuck is de volgende. Naast Wilson zijn er in de film ook hoofdrollen voor Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe en nog veel meer. Het Grand Budapest Hotel vertelt het levensverhaal van de eigenaar van een ouder wordend eersteklas hotel - en het heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb.

2 Owen Wilson speelt Herbsaint Sazerac in 'The French Dispatch'

De meest recente Wes Anderson-film waarin Owen Wilson speelde, is het anthologiekomedie-drama The French Dispatch uit 2021.

In de film speelt Wilson Herbsaint Sazerac en speelt hij samen met Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux en Timothée Chalamet. De film brengt een verzameling verhalen tot leven die zijn gepubliceerd in The French Dispatch Magazine - en heeft momenteel een 7,2 beoordeling op IMDb.

1 Owen Wilson deed niet mee aan 'Moonrise Kingdom' en 'Isle of Dogs'

Van de 10 geregisseerde speelfilms van Wes Anderson verscheen Owen Wilson in acht. De enige twee waaraan de acteur niet meedeed, zijn het coming-of-age-komedie-drama Moonrise Kingdom uit 2012 en de stop-motion-geanimeerde sci-fi-komedie Isle of Dogs uit 2018. Momenteel heeft Wes Anderson twee films in productie - Asteroid City en The Wonderful Story of Henry Sugar - maar geen van beide heeft Owen Wilson al aangekondigd als castlid.

Aanbevolen: