Hoe 'Monsters, Inc' andere animatiefilms heeft gered van uren extra werk

Inhoudsopgave:

Hoe 'Monsters, Inc' andere animatiefilms heeft gered van uren extra werk
Hoe 'Monsters, Inc' andere animatiefilms heeft gered van uren extra werk
Anonim

Disney is al jaren de leidende kracht in het animatiespel en in de loop van de tijd hebben ze plaatsgemaakt voor films die het hele gamma hebben doorlopen van veelgeprezen krachtpatser tot kassa-flop. De studio heeft tal van geweldige beslissingen genomen, en een connectie maken met Pixar in de jaren 90 is gemakkelijk een van de beste.

Pixar is niets minder dan een kracht in animatie, en ze hebben dingen gedaan om het genre naar nieuwe grenzen te duwen sinds ze hun debuut maakten met Toy Story. De studio dropte in de jaren 2000 een klassieker met Monsters, Inc, en die film hielp de animatie ten goede te veranderen.

Laten we eens kijken hoe Pixar het spel opnieuw heeft veranderd.

Pixar heeft een legendarische geschiedenis

In 1995 veranderde de wereld van animatie volledig toen een kleine film genaamd Toy Story in de bioscoop verscheen. De eerste team-upfilm van Disney en Pixar zou de eerste film in de geschiedenis worden die volledig met de computer was geanimeerd, en in combinatie met een briljant verhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan, werd Toy Story een van de beste films in de geschiedenis en gaf Pixar een kickstart in de speelfilmgame.

Dankzij het succes van Toy Story kreeg Pixar de kans om een steunpilaar te worden in de filmindustrie. In de jaren die volgden, zou Pixar doorgaan met het uitbrengen van geweldige animatiefilms die er allemaal naar uitzagen om dingen naar een ander niveau te tillen. De studio heeft miljarden dollars gegenereerd en heeft plaatsgemaakt voor iconische films en personages die allemaal in het voordeel van Disney zijn geweest.

Eerder in zijn geschiedenis boekte Pixar vooruitgang in zijn animatiegame, en in het begin van de jaren 2000 brachten ze een film uit die een merkbare verbetering in animatie liet zien.

'Monsters, Inc' was een schot in de roos

Uitgebracht in 2001 als de vierde film van Pixar, Monsters, Inc, was een absoluut feest voor het publiek om naar te kijken. Het had een ongelooflijke stemmencast, fantastisch schrijven en die kenmerkende Pixar-animatiestijl die fans hadden gezien in eerdere projecten zoals Toy Story en A Bug's Life.

Aan de kassa kon Monsters, Inc. meer dan $ 560 miljoen binnenhalen, waardoor het een gigantisch succes werd voor Pixar. Deze film kwam uit op de hielen van Toy Story 2, wat opnieuw een enorme hit was voor de studio. Monsters, Inc. hielp de wereld te laten zien dat Pixar er voor de lange termijn zou zijn.

Een van de opvallende elementen van deze film is het stemacteren waar fans op werden getrakteerd, en dit is te danken aan mensen als John Goodman, Billy Crystal, Jennifer Tilly en Steve Buscemi als leden van de cast. Ze waren allemaal een perfecte match voor hun personages, en hun collectieve prestaties in de film hebben ertoe bijgedragen dat het een iconisch stukje geschiedenis van Pixar is geworden.

Nog een opvallend element van Monsters, Inc. was de animatie die in de film werd gebruikt. Pixar had eerder uitzonderlijk werk geleverd, maar er was een merkbare verbetering van de kwaliteit van deze film, en de manier waarop de animators het voor elkaar kregen was echt geniaal.

Hoe het de animatie veranderde

479AA5EE-346F-4E4F-BB16-443C7D3D6F37
479AA5EE-346F-4E4F-BB16-443C7D3D6F37

Toen Monsters, Inc debuteerde, werd het vrij duidelijk dat Pixar hun animatiegame een tandje bijzette, en een van de meest ongelooflijke dingen die de film op tafel bracht, was de gedetailleerde manier om bont en haar naar leven. In plaats van er alleen maar stilstaand uit te zien, zag de vacht in de film, namelijk op Sulley, eruit alsof elk afzonderlijk haar bewoog, waardoor een diepteniveau werd toegevoegd dat er nog nooit eerder was geweest.

Het proces om dit te doen zou onvoorstelbaar veel tijd hebben gekost, maar de ontwikkeling van nieuwe software veranderde het spel.

Volgens Wired, "Uitgesproken als "Fizz-tee", is de software zo krachtig dat het elk van de 3 miljoen haren die een van de leidende monsters bedekken afzonderlijk simuleerde, en op de koop toe, het verminderde het proces van weken tot uren."

Zoals Wired schetste: "Zodra het verhaal is geschreven, worden de personages gemodelleerd in 3D en worden hun fysieke kenmerken gedefinieerd. Vervolgens worden ze geanimeerd. De details van hun uiterlijk en de omgeving worden vervolgens gesimuleerd in Fizt. Verlichting en schaduw wordt aan de scène toegevoegd, voordat alle elementen zijn samengebracht in de uiteindelijke weergavefase, wat de uiteindelijke film oproept."

Met deze software kunnen de animators van Monsters, Inc. tijdens elke scène huid, kleding en vacht simuleren en hoe deze door de omgeving worden beïnvloed. Het resultaat was een doorbraak in animatie die in de loop van de tijd alleen maar beter is geworden.

Pixar heeft de animatiewereld vele malen veranderd, en deze specifieke doorbraak was een groot probleem in de jaren 2000.

Aanbevolen: