De reden dat er een 'Simpsons' en 'Family' crossover-aflevering was

Inhoudsopgave:

De reden dat er een 'Simpsons' en 'Family' crossover-aflevering was
De reden dat er een 'Simpsons' en 'Family' crossover-aflevering was
Anonim

The Simpsons en Family Guy hebben in de loop der jaren behoorlijk serieuze schoten op elkaar genomen. Ze hebben niet het soort kwade trouw-vibes verhandeld dat South Park en Family Guy hebben. De makers van South Park hebben tenslotte een hekel aan Seth MacFarlane's stilistische keuzes en gevoel voor humor in Family Guy. Zoals het legitiem haten. Maar het heen en weer tussen het Simpson-team van Matt Groening en dat van Family Guy is veel speelser. Natuurlijk zitten de twee shows op hetzelfde netwerk, dus ze moeten met elkaar overweg kunnen. Gezien het feit dat Family Guy is beschuldigd van het stelen van het basisconcept van The Simpsons, waren fans erg benieuwd waarom de twee shows besloten om in 2014 een crossover-special te hebben. Zouden ze niet in competitie moeten zijn?

Er is in de loop der jaren veel op internet gepraat over de echte reden waarom de twee populaire Fox-animatieshows een crossover-evenement deden. Het is een manier om van beide shows te profiteren, is de belangrijkste beschuldiging. Dan is er het idee dat Fox het succes van Family Guy heeft gebruikt om de dalende populariteit van The Simpsons nieuw leven in te blazen. Hoewel er waarheid in deze theorieën zit, is het eenvoudiger feit dat er één persoon was die de crossover-aflevering van The Simpsons/Family Guy echt begon en dat was niet Seth of Matt.

Eén persoon is echt verantwoordelijk voor de crossover-gebeurtenis

In een interview in 2014 met Entertainment Weekly gingen Seth MacFarlane en Matt Groening samen met de interviewer zitten om de crossover-aflevering te bespreken. Natuurlijk spraken de twee ook over de theorieën van Family Guy die The Simpsons ript en The Simpsons die All In The Family ript. Kortom, iedereen kent de verbanden en het komt erop neer dat het hommages zijn. Ze bespraken ook de vele creatieve en stilistische veranderingen die de shows hebben ondergaan en, belangrijker nog, waarom ze besloten om in de eerste plaats een crossover-aflevering te doen. Terwijl de interviewer vroeg of het erom ging fans blij te maken, was de waarheid dat het te maken had met een connectie die de twee shows hebben… schrijver Rich Appel.

"Ik denk dat [het] meer [van] een praktische zaak was. Het is: wie zou de persoon zijn om het te starten? Omdat beide shows druk zijn en het een grote onderneming is. Rich Appel, die schreef voor The Simpsons, leidde King of the Hill en is nu mede-leider van Family Guy - hij was de enige man die in beide werelden had geleefd en dit echt aan het hoofd stond', zei Seth MacFarlane in het interview. "Je hebt iemand nodig die in die kamer kan zijn en met ervaring kan zeggen: 'Nee, nee, ik heb voor deze show geschreven - dat is niet iets dat Homer zou zeggen.'"

Het feit dat ze een gemeenschappelijke creatieveling hadden, betekende dat ze de twee verhaalwerelden beter konden begrijpen en hoe ze elkaar konden kruisen. Evenals welke regels die moesten worden overtreden, inclusief animatiestijl. Maar om te beweren dat de ENIGE reden voor deze cross-over een schrijver was die het een geweldig idee vond, klopt niet helemaal.

Matt en Seth weten dat de crossover een beetje een marketingstunt was

Natuurlijk wisten Seth en Matt dat ze kritiek zouden krijgen omdat ze het allemaal voor het geld deden. En gezien de publiciteit voor de aflevering, leek het er zeker op dat Fox erg blij was met het financiële potentieel achter de show … Denk aan de adverteerders die hun advertenties in dat tijdslot wilden hebben. Dat zijn twee enorme shows in één.

Gezien het voor de hand liggende karakter van de marketingstunt van Fox, zorgden Matt en Seth ervoor dat ze er grappen over maakten in de aflevering zelf. Het gebeurt een paar subtiele keren, maar een niet-zo-subtiele keer toen Chris Griffin een opmerking maakte over hoe cross-overs " altijd het beste in elke show naar boven halen! Het riekt zeker niet naar wanhoop! De prioriteiten zijn altijd creatief en niet gedreven door marketing…"

Maar Seth en Matt beweerden publiekelijk dat ze het ook deden omdat ze eindeloze mogelijkheden hadden voor verhalen. Het samenbrengen van deze twee geliefde casts van personages was ronduit leuk voor hen.

"Het gaat echt om de interactie tussen de personages. Mensen willen dat Peter met Homer omgaat. Ze willen dat Bart met Stewie omgaat", legt Seth uit. "In zekere zin is het verhaal in een crossover-aflevering, hoewel het er moet zijn, nooit zo belangrijk als hoe de personages met elkaar omgaan. Er is die aflevering van Deep Space Nine waarin ze teruggaan in de tijd naar de oude Star Trek Het was een geweldig stuk productie waarin ze de personages uit die serie namen en ze feilloos greenscreenden - en dit was net als de vroege jaren '90 - in de aflevering 'The Trouble with Tribbles' van de originele Star Trek en het was, zoals, En het verhaal was nogal dun omdat er zoveel personages waren om mee om te gaan, maar het was opwindend om te zien hoe de personages met elkaar omgaan."

"In dit geval zijn het twee echt levendige shows en kijken wat ze samen kunnen doen. Je wilt dat ze het naar hun zin hebben en je wilt Peter Griffin en Homer Simpson het zien uitvechten, "voegde Matt Groening eraan toe.

Aanbevolen: