Fans denken dat dit het slechtste is wat Tony Soprano deed in de serie

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit het slechtste is wat Tony Soprano deed in de serie
Fans denken dat dit het slechtste is wat Tony Soprano deed in de serie
Anonim

Er is veel over Tony Soprano dat vandaag niet zou vliegen. Maar dat is een beetje het punt. Het personage was van een andere generatie, een ander deel van de samenleving, en moest de antiheld zijn… nadruk op het 'anti'-gedeelte. In de loop van de zesjarige run van The Sopranos deed het iconische personage van wijlen James Gandolfini een aantal echt afschuwelijke dingen. Hoewel we enkele schokkende dingen zien in de nieuwe prequel-film, The Many Saints Of Newark, verbleken ze in vergelijking met wat Tony doet in de serie. Hoewel er discussie is over de nauwkeurigheid van de maffiashow in het echte leven, vanuit een verhaalperspectief, waren al deze vreselijke daden logisch.

Tot op de dag van vandaag maken fans van de HBO-show nog steeds ruzie over de beste afleveringen, de meest brute moorden en, natuurlijk, de slechtste momenten door Tony Soprano. Het internet lijkt echter in één richting te wijzen. Dit is het ergste wat Tony deed op The Sopranos…

De runners-up van het ergste wat Tony ooit heeft gedaan

Hoewel je eindeloos de redenen kunt analyseren waarom Tony Soprano de vreselijke dingen deed die hij deed (en het concept van de show doet), komt het uiteindelijk neer op de regels van zijn maffiawereld. Natuurlijk kun je de ergste dingen die Tony heeft gedaan niet noemen zonder te praten over al het inherente racisme en seksisme. Dan is er het feit dat hij constant zijn huwelijk en gezinsleven verwoestte door Carmella te bedriegen. Maar deze verbleken in vergelijking met de brutaliteit van Tony toen hij werd losgelaten door de wereld van de maffia.

Volgens de uitstekende lijst van WatchMojo heeft het overgrote deel van de gruwelijke daden die Tony in de serie heeft begaan te maken met de ongeschreven wetten binnen de maffia. Dit omvat het vermoorden van degenen die hun maffiafamilie de rug toekeren, zelfs als ze vrienden of biologische familie zijn. Tony had absoluut geen vergeving in zijn hart voor degenen die zich tegen hem keerden, inclusief enkele van de meest memorabele en geliefde personages in de serie … ahem … ahem … Big P.

Maar de macht die de maffia Tony gaf, gaf hem ook de kans om verschrikkelijke en manipulatieve dingen te doen met personages die er niet klaar voor waren om zo corrupt te zijn als hij. Een goed voorbeeld hiervan was om Bobby (een pacifistisch maffialid) iemand te laten vermoorden alleen maar omdat Tony vond dat hij dat moest. Tony heeft ook een paar van de hoofdpersonen op brute wijze vermoord vanwege hun wankele toewijding aan de maffia. Het zijn momenten als deze die hebben bijgedragen aan de belangrijkste afleveringen van The Sopranos.

Er moet een speciale vermelding worden gemaakt voor Adriana's dood. Terwijl Christopher een essentieel onderdeel is van de dood van de liefde van zijn leven voor haar die hen verraadt aan de politie, is het Tony's invloed op Christopher die dit mogelijk maakt. Naast het feit dat Christopher Adriana's doodvonnis in wezen tekent, is ook onthuld dat Tony met haar naar bed is geweest. Dus hij bedroog niet alleen zijn vrouw met een vrouw waar zijn 'neef' verliefd op werd, maar hij liet haar ook vermoorden.

Brutaal.

Christopher vermoorden was het ergste wat Tony ooit deed

Volgens Watch Mojo en fans op Reddit was het ergste dat Tony Soprano ooit deed het vermoorden van Christopher. Het is betwistbaar dat de dood van het geliefde personage gespeeld door Michael Imperioli vanaf het begin van de show was voorbestemd. Christopher had een veel beter leven kunnen hebben als hij Tony niet als zijn vaderfiguur had gehad. Hij had uit Jersey kunnen vertrekken en een filmcarrière beginnen. Eigenlijk, gezien zijn capaciteiten, had hij alles kunnen doen. Maar zijn levensstijl, evenals de invloed die Tony emotioneel op hem had, hielden hem in de menigte … Dit veroorzaakte een waanzinnige hoeveelheid interne strijd voor Christopher. Hij wilde bij verschillende gelegenheden voorbij zijn gepeupel leven, maar keer op keer werd hij, om The Godfather Part 3 te citeren, "teruggetrokken".

Het is deze interne strijd die de deur opende voor Christopher om een gebruiker te worden, een probleem dat werd verergerd door de dood van Adriana. Zijn dood kwam door toedoen van zowel zijn verslaving als Tony zelf nadat hij een auto had gecrasht met hen erin. Hoewel Tony 911 probeerde te bellen om Christopher te helpen, is onthuld dat Christopher drugs had gebruikt en daarom in de gevangenis zou belanden.

Tony besloot Christopher daar en toen te verstikken om twee redenen. Ten eerste omdat zijn "neef" (ook bekend als neef één verwijderd) een bedreiging vormde voor zijn maffia-operatie vanwege zijn verslaving. En twee, Tony dacht dat Christopher een gevaar was voor zijn eigen baby. Hoewel dit niet de meest brute dood in The Sopranos-serie was, was het zeker de meest emotionele. En verreweg het ergste dat Tony ooit heeft gedaan. Niet alleen heeft hij deze jonge velen voorbestemd tot een gekweld, moorddadig leven, maar toen het monster dat hij creëerde te uit de hand liep, had hij het gevoel dat hij geen andere keuze had dan de dingen voor hem te beëindigen.

Naast Tony's thematische en fysieke aandeel in Christophers dood, leek hij er zelfs blij mee te zijn. Hij geloofde dat hij het juiste deed. En op zijn eigen verwrongen manier was hij dat ook. Maar dat maakt het nog weerzinwekkender.

Het is duidelijk dat Sopranos-maker David Chase nog steeds vindt dat dit het ergste is dat zijn hoofdpersonage heeft gedaan. In zijn prequel-film uit 2021 liet hij Christopher het verhaal zelfs vanuit het graf vertellen. In de vertelling klinkt Christopher boos en beweert zelfs dat Tony de man was voor wie hij "naar de hel ging".

Aanbevolen: