Afgezien van The Matrix, heeft Will Smith ook een rol afgewezen in deze film van $ 400 miljoen

Inhoudsopgave:

Afgezien van The Matrix, heeft Will Smith ook een rol afgewezen in deze film van $ 400 miljoen
Afgezien van The Matrix, heeft Will Smith ook een rol afgewezen in deze film van $ 400 miljoen
Anonim

Terwijl de Wachowski's tegen het einde van de vorige eeuw acteurs uitkozen voor The Matrix, benaderden ze Will Smith om het personage Neo te spelen. In die tijd reed de acteur hoog met een aantal grote producties onder zijn riem in de paar voorgaande jaren.

Tussen 1995 en 1998 speelde Smith in Bad Boys, Independence Day en Men in Black, die allemaal grote hits waren geworden. Ter vergelijking: de Wachowski's waren nog relatief onbekenden in Hollywood.

Ze benaderden Smith ook met het script dat hij niet helemaal begreep, en de acteur wees ze af. In plaats daarvan koos hij ervoor om te schitteren in de steampunk westernfilm Wild Wild West, die een complete kritische en commerciële mislukking bleek te zijn.

Keanu Reeves zou Neo gaan spelen, aangezien het personage en de film al snel absolute moderne klassiekers werden. Smith zou later toegeven dat deze opeenvolging van gebeurtenissen de grootste spijt was van zijn anders geweldige carrière.

Neo is echter niet de enige rol die Will Smith afwees. En hoewel niet alle films die hij weigerde groot succes werden, is er één andere waar hij net zoveel spijt van zou kunnen hebben als The Matrix.

Will Smith zei ook nee tegen een rol in Django Unchained

Will Smith werd geregisseerd door Barry Sonnenfeld voor Men in Black, hoewel de filmmaker niet de eerste keuze was voor de baan. Columbia Pictures en Amblin Entertainment hadden eerder twee namen waarvan ze dachten dat ze het project zouden leiden, maar werden bij beide gelegenheden afgewezen.

Een van de regisseurs die nee zei tegen het project was Quentin Tarantino, op de achterkant van zijn eerste twee films: Reservoir Dogs en Pulp Fiction. De getalenteerde scenarioschrijver zou vervolgens een aantal andere grote hits maken, waaronder Kill Bill 1 & 2 en Inglorious Basterds.

In april 2011 voltooide hij het schrijven van het script voor zijn volgende project, een revisionistische western getiteld Django Unchained. Voor de titulaire rol had hij een aantal acteurs in gedachten, waaronder Michael K. Williams en Will Smith.

Smith zei naar verluidt ja op het onderdeel toen hem oorspronkelijk werd gevraagd, maar veranderde later van gedachten en wees het af. Django Unchained verdiende $ 425 miljoen aan de kassa en won twee Academy Awards, van de vijf nominaties.

Waarom weigerde Will Smith een rol te spelen in Django Unchained?

Will Smith sprak uitgebreid over de aflevering die ertoe leidde dat hij in januari 2016 nee zei tegen Django Unchained. Hij had zich bij zijn collega-acteurs Mark Ruffalo, Michael Caine, Benicio Del Toro, Joel Edgerton en Samuel L. Jackson een rondetafelgesprek met acteurs voor The Hollywood Reporter.

Tijdens de discussie verdiepte Smith zich in zijn redenering om nee te zeggen tegen Quentin Tarantino. Hij legde uit hoe hij het gevoel had dat de twee het personage Django op significant verschillende manieren zagen.

“Ik had ja gezegd tegen Django, maar het ging meer om de creatieve richting van het verhaal”, aldus Smith. 'Voor mij is het een zo perfect verhaal als je maar kunt wensen. Een man die leert doden om zijn vrouw terug te halen die als slaaf is genomen.'

“Als ik films kies, kies ik de boog,” vervolgde hij. "Ik las de eerste 35 pagina's en ik las het einde… [Het] idee is perfect. Het was gewoon dat Quentin en ik niet [oog in oog] konden zien. Ik wilde het grootste liefdesverhaal maken dat Afro-Amerikanen ooit uit de Amerikaanse cinema hadden gezien.”

Will Smith was het ook niet eens met het geweld in Django Unchained

Will Smith had zogenaamd een persoonlijke ontmoeting met Quentin Tarantino over de mogelijkheid dat hij Django zou spelen. Uiteindelijk konden ze blijkbaar geen consensus bereiken; de acteur zei dat hij een liefdesverhaal wilde vertellen, maar het enige wat hij in het script kon zien was eindeloos geweld.

“[Quentin en ik] hebben elkaar ontmoet. We hebben gepraat. We zaten er uren en uren en uren over. Ik wilde die film zo graag maken, maar met dat verhaal voelde ik dat de enige manier waarop ik die film kon maken, was dat het een liefdesverhaal moest zijn, geen wraakverhaal', zei Smith op de THR Roundtable.

“Als ik naar [het script] kijk, is het zoiets van: ‘Nee, nee, nee. Het moet voor de liefde zijn, 'voegde hij eraan toe. “Geweld roept geweld op. Voor mij kon ik gewoon geen verbinding maken met geweld als het antwoord. Liefde moest het antwoord zijn.”

Smith sprak niet zo berouwvol over Django als over The Matrix. De ironie is echter dat hij dit jaar in het nieuws is geweest voor het publiekelijk uiten van geweld op Chris Rock tijdens de Oscars.

Aanbevolen: