Fans vinden dit de beste aflevering van 'South Park

Inhoudsopgave:

Fans vinden dit de beste aflevering van 'South Park
Fans vinden dit de beste aflevering van 'South Park
Anonim

Hoe kon iemand definitief de beste aflevering van South Park kiezen? Er zijn meer dan 300 afleveringen van de show geweest gedurende de 24-jarige looptijd. En dan hebben we het nog niet eens over de specials of de film. Elke aflevering van de geanimeerde komedie van Matt Stone en Trey Parker heeft een nieuwe en unieke manier gevonden om elk aspect van de samenleving te bekritiseren. De manier waarop we met elkaar omgaan, wat we waarderen, waar we tot bidden, hoe we vaak nuance en complexiteit verwaarlozen ten gunste van ideologie en tribalisme, en natuurlijk onze relatie met beroemdheden. Het zijn vaak deze hilarische parodieën op beroemdheden die zorgen voor de beste afleveringen van de tegelijkertijd onvolwassen en volwassen show.

Terwijl fans op internet verschillende afleveringen hebben waarvan ze beweren dat ze de beste zijn, is er een die bovenaan meerdere lijsten verschijnt. Een klassieke aflevering van de show die wedijvert met alles wat ervoor is gekomen en alles wat daarna komt. Welke aflevering vindt de fan de beste van South Park?

Elke aflevering die de beste zou kunnen zijn, maar niet…

South Park is een ensembleshow, wat betekent dat elk personage (min of meer) een aflevering heeft gehad om echt te schitteren. Daarom is het bijna onmogelijk om de beste aflevering te kiezen, omdat de subjectiviteit wordt versterkt door wie elke kijker het leukst vindt om naar te kijken. Natuurlijk vallen de afleveringen die zich richten op favorieten als Randy, Butters en vooral Cartman op. Maar dat geldt ook voor degenen die proberen zich evenveel op de vier hoofdjongens te concentreren.

Misschien deed geen enkele aflevering (of afleveringen, in dit geval) dat beter dan de "ImaginationLand"-trilogie. De met een Emmy bekroonde boog met drie afleveringen is een van South Park's meest filmische en over-the-top. En toch vinden Matt en Trey nog steeds een manier om het gegrond te laten voelen in de thema's die ze graag onderzoeken. Hoewel de drie afleveringen bekroond werden, hebben afleveringen als "Margaritaville" en "Make Love, Not Warcraft" dat ook. En dan is er nog de "The Black Friday"-trilogie en de "The Coon"-trilogie, die ook laten zien hoe groot South Park kan worden terwijl het gefocust blijft op zeer specifieke satire. Hetzelfde geldt voor de meest controversiële aflevering van de show in de geschiedenis van de show, "200" en "201", waar eigenlijk elke beroemdheid werd bespot en de show de profeet Mohammed afbeeldde.

More bevat afleveringen zoals "Awesom-O", de fel controversiële "Passion of the Jew", "Christian Hard Rock", "The Return Of The Fellowship Of The Ring To The Two Towers", "Asspen", "The Ring", "More Crap", en het vreemd ontroerende "Tweek x Craig".

Hoewel al deze afleveringen een plaats hebben in de beste in de geschiedenis van de show, zijn ze niet DE beste, volgens een uitgebreide lijst van Watch Mojo, Reddit-threads en meerdere andere bronnen.

De runner-up

Het is betwistbaar dat de runner-up van de beste aflevering van Seinfeld in feite de beste is. Het veroorzaakte tenslotte zoveel controverse dat het ervoor zorgde dat een van de castleden stopte en Tom Cruise blijkbaar zo woedend maakte dat hij het bedrijf bedreigde dat Comedy Central bezat.

Ja, we hebben het over de Scientology-aflevering van de show ("Trapped In The Closet") die Isaac Hayes, die Chef speelde, ertoe bracht South Park publiekelijk aan de kaak te stellen en uiteindelijk de show te verlaten. De overleden RnB-zanger maakte tenslotte deel uit van de Scientology-kerk en vond het niet leuk hoe de show hen belachelijk maakte … vooral toen hij de sci-fi-zware ideologie van de kerk samenvatte met het bijschrift: "Dit is wat scientologen eigenlijk geloven". Maar het waren alle dingen met Tom Cruise en John Travolta die van streek raakten en zich verstopten in Stan's kast die alle verontwaardiging, die-hard liefde van fans veroorzaakte, en een van de meest geciteerde regels in de geschiedenis van South Park…

"Mam, Tom Cruise komt niet uit de kast!"

De gewaagde aflevering werd oorspronkelijk uit de lucht gehaald (naar verluidt omdat Tom dreigde te stoppen met het filmen van Mission Impossible 3, dat eigendom was van het bedrijf dat Comedy Central bezat). Maar door de jaren heen is het zowel in de lucht als in streamers teruggekeerd en heeft het zijn positie als een van de beste (zo niet de beste) afleveringen van South Park verstevigd.

De beste aflevering is "Scott Tenorman Must Die"

Maar volgens WatchMojo, The Ringer en vele, vele, vele fans op internet, is de beste aflevering van South Park eigenlijk… "Scott Tenorman Must Die".

Het verhaal van seizoen 5, aflevering 4, volgt Cartman die probeert en voortdurend fa alt om wraak te nemen op een ouder kind dat hem heeft bedrogen, Scott Tenorman. De aflevering is beslist eenvoudiger dan de meeste andere die in dit artikel worden genoemd en dat is een deel van de reden waarom critici het niet alleen hebben geprezen als de beste aflevering van South Park, maar ook als een van de beste sitcom-afleveringen aller tijden.

De aflevering doet ook geweldig werk door het toneel te vormen voor het type absolute monster dat Cartman uiteindelijk in latere verhalen zou worden. Tegelijkertijd zorgde het ervoor dat het publiek echt steunde voor het psychopathische kind, omdat hij voortdurend het slachtoffer werd van Scott Tenorman's trucs en pesttactieken.

Uiteindelijk hielp deze aflevering de makers van South Park niet alleen om te ontdekken wie Cartman werkelijk was, maar ook hoe ver de serie zelf bereid was te gaan om te lachen. Het is briljant.

Aanbevolen: