Waarom werd 'Ghosted' na één seizoen geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'Ghosted' na één seizoen geannuleerd?
Waarom werd 'Ghosted' na één seizoen geannuleerd?
Anonim

TV-netwerken willen niets liever dan een overvloed aan hitshows lanceren, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Shows zoals Friends laten het er gemakkelijk uitzien, maar de waarheid is dat de juiste show op het juiste moment moet worden uitgebracht en door de juiste mensen moet worden gezien om enige kans op succes te hebben.

Shows worden de hele tijd geannuleerd in Hollywood. Sommige worden geannuleerd vanwege controverses en andere worden geannuleerd omdat ze gewoon slecht zijn en slechte beoordelingen hebben.

2017's Ghosted kwam en ging zonder veel te doen, en we hebben de details achter de snelle annulering hieronder.

Wat is er met 'Ghosted' gebeurd?

In 2017 dachten de mensen van FOX dat ze een grote hit hadden toen ze Ghosted uitbrachten voor een klein schermpubliek. Het samenbrengen van Adam Scott van Parks and Recreation en Craig Robinson van The Office leek een wijs idee, en het aanboren van bovennatuurlijke elementen voegde wat intriges toe aan de serie.

Gezien de bovennatuurlijke elementen in de show, was het duidelijk dat de show vergelijkingen zou trekken met andere opmerkelijke bovennatuurlijke shows, iets waar Adam Scott over sprak in een interview met Uproxx.

"We wilden nooit worden vergeleken met een van die franchises, maar ik denk dat het onvermijdelijk is. Ghostbusters is een voor de hand liggende toetssteen omdat ze in staat waren om komedie en het paranormale zo perfect te laten samensmelten zonder te ver van de grond te komen. Afgezien van de jongens en Rick Moranis, zit iedereen in die film in een drama, dus het gevaar voelde echt aan - de inzet was legitiem torenhoog, "zei de acteur.

Toen de serie eindelijk op het kleine scherm verscheen, begonnen critici en publiek al snel te praten over hun gevoelens voor het project, en dit speelde een rol bij het vormgeven van de toekomst op tv.

Critici waren er niet aardig voor

Op Rotten Tomatoes heeft de serie slechts 59% met critici, wat betekent dat veel professionals niet zo dol waren op wat de show elke week probeerde te bereiken.

Rob Owen van de Pittsburgh Post-Gazzette was van mening dat de show tijdens het eerste seizoen gewoon niet grappig genoeg was.

"Een soort komische X-Files - maar slechts licht amusant - Ghosted moet grappiger en minder voorspelbaar zijn als het tv-kijkers wil overtuigen met duizenden opties", schreef hij.

Andere recensenten voelden hetzelfde, en helaas was het publiek ook niet zo onder de indruk.

Nu is de score van het publiek 70%, wat behoorlijk hoger is dan de score van de critici. Zelfs toen was het duidelijk niet genoeg verschil voor het netwerk om vertrouwen te hebben in de voortgang van de show.

Eén publieksrecensent vond de show oprecht grappig, in tegenstelling tot wat Rob Owen in zijn recensie had geschreven.

"Hilarisch paranormaal plezier. Ik hou van de nerdy, inzichtelijke Max gecombineerd met de soepele, hartverwarmende Leroy. Geweldige show voor degenen die van de X Files houden, maar willen lachen."

Gemiddeld uit het gemiddelde, eindigde Ghosted nog steeds met slechts 64,5% in het algemeen. Helaas deden deze lauwe recensies de serie geen plezier en werd de serie na het debuutseizoen van het netwerk verwijderd.

Waarom 'Ghosted' werd geannuleerd

Dus, wat heeft Ghosted uiteindelijk tot zinken gebracht? De recensies hielpen niet, maar het was vooral het feit dat niemand erop afstemde en ernaar keek.

Volgens Deadline "werd de annulering van Ghosted als een uitgemaakte zaak beschouwd, maar Fox stelde de beslissing uit tot nadat de komedie eerder deze maand terugkeerde voor de rest van het eerstejaarsseizoen."

"Beschreven als een komische X-Files, Ghosted, met in de hoofdrol Adam Scott en Craig Robinson, had een goede kijkcijfers vanaf de première op 1 oktober als lead-out van The Simpsons, maar verloor al snel stoom. Eind november bestelde Fox echter nog zes afleveringen van de paranormale actiekomedie en bracht Robinson's voormalige The Office co-ster/EP Paul Lieberstein binnen als nieuwe showrunner om toezicht te houden op een creatieve verschuiving naar de basis van de show als meer een komedie op de werkplek, " het rapport vervolgde.

Sommige shows kunnen voorbij schaatsen op slechte recensies, zolang het een groot publiek heeft, maar Ghosted heeft nooit een groot publiek kunnen trekken. Zelfs op zijn hoogtepunt was het slechts matig succesvol. Hierdoor was Fox er snel bij om de show te beëindigen en verder te gaan.

Bovennatuurlijke komedies zijn moeilijk te maken, maar degenen die scoren, krijgen doorgaans betere recensies en betere beoordelingen dan Ghosted. De nieuwe serie van CBS, Ghosts, is bijvoorbeeld een succes geweest en er is al bevestigd dat er een tweede seizoen komt.

Ghosted kon nooit een hit worden voor Fox, maar gelukkig hebben Adam Scott en Craig Robinson elders geweldig werk geleverd.

Aanbevolen: